LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Απριλίου 2022 22:46

ΗΠΑ: Επιτυχής δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου HAWC

 Την τεχνολογία αυτή την απέκτησαν πρώτες η Κίνα και η Ρωσία. 

AP - Kινεζικός πύραυλος - Long March 5B

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην επιτυχημένη δοκιμή ενός υπερηχητικού πυραύλου, μιας τεχνολογίας την οποία απέκτησαν πρώτες η Κίνα και η Ρωσία. Η Darpa, το επιστημονικό τμήμα του αμερικανικού στρατού, διευκρίνισε στην ανακοίνωση ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από ένα αεροπλάνο κάλυψε απόσταση 300 ναυτικών μιλίων (550 χιλιόμετρα) με ταχύτητα πενταπλάσια της ταχύτητας του ήχου (τουλάχιστον 6.100 χλμ./ώρα) και έφτασε σε ύψος τα 20.000 μέτρα.

Αυτή ήταν η δεύτερη δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου αερόβιας πρόωσης HAWC (Hypersonic Air-Breathing Weapon Concept). Η προηγούμενη, τον Σεπτέμβριο, είχε γίνει χρησιμοποιώντας διαφορετικό σύστημα εκτόξευσης, σύμφωνα με την Darpa. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ανέφερε ότι η δοκιμή έγινε στα μέσα Μαρτίου αλλά κρατήθηκε μυστική για να αποφευχθεί τυχόν κλιμάκωση της έντασης, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ «Αυτή η δοκιμή του HAWC της Lockheed Martin κατέδειξε την επιτυχία ενός δεύτερου μοντέλου που θα επιτρέπει στους στρατιώτες μας να επιλέγουν τον καλύτερο εξοπλισμό για να κυριαρχούν στο πεδίο της μάχης» σχολίασε ο διευθυντής του προγράμματος HAWC, Άντριου Νέντλερ.

Το Πεντάγωνο αναπτύσσει επίσης τον υπερηχητικό πύραυλο ARRW, η πρώτη δοκιμή του οποίου όμως, τον Απρίλιο του 2020, απέτυχε. Οι υπερηχητικοί πύραυλοι πετούν με τεράστιες ταχύτητες, σε χαμηλό υψόμετρο και έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν κατεύθυνση εν πτήσει και να μην ακολουθούν μια γραμμική, προβλέψιμη τροχιά, κάτι που καθιστά δυσκολότερη την αναχαίτισή τους. Η Κίνα δοκίμασε τον Αύγουστο έναν υπερηχητικό πύραυλο που έκανε το γύρο της Γης σε τροχιά και στη συνέχεια κατέβηκε προς τον στόχο του, χάνοντάς τον για μερικά χιλιόμετρα.

Τον περασμένο μήνα η Ρωσία υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε δύο φορές υπερηχητικούς πυραύλους στην Ουκρανία, στοχεύοντας μια αποθήκη καυσίμων στα νότια και μια υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών κοντά στο Ιβάνο-Φρανκίφσκ, στα δυτικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Δήμητρα Πισπιρίγκου στον ΑΝΤ1: Είμαι 1000% σίγουρη για την αθωότητα της Ρούλας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το βίντεο - σοκ που έδειξε ο Ζελένσκι στον ΟΗΕ (σκληρές εικόνες)

Σεισμός στην Ζάκρο



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:44Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο