LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2022 17:13

Νέα τουρκική πρόκληση για τα νησιά του Αιγαίου

Συντηρεί την ένταση η Άγκυρα, μέσω δηλώσεων της Εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

AP - Μητσοτάκης - Ερντογάν - χάρτης - Αιγαίο

Κατά την ενημέρωσή της στους δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ Πινάρ Καρά, δήλωσε ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και να είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας στην Κύπρο σύμφωνα με τις συμφωνίες εγγυήσεων».

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών.

«Η Ελλάδα προέβη σε 423 παραβιάσεις το 2022 και συνέχισε να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο πραγματοποιώντας 19 επισκέψεις σε αυτά τα νησιά, 11 από τις οποίες έγιναν από τον υφυπουργό Άμυνας, αυτή την περίοδο. Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Ελλάδας στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς σημαίνει ‘ουσιαστική παραβίαση’ των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης και των Παρισίων για το μη στρατιωτικό καθεστώς», υποστήριξε η Πινάρ Καρά.

«Θα συνεχίσουμε να λέμε για την παρανομία σε αυτό το θέμα στους συνομιλητές μας σε κάθε πλατφόρμα», είπε η εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ, προσθέτοντας ότι «γίνονται οι απαραίτητες πρωτοβουλίες κατά τέτοιων παραβιάσεων και επισκέψεων μέσω της διπλωματικής οδού και διεξάγονται δραστηριότητες στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας».

Η Πινάρ Καρά είπε ότι «στο πλαίσιο της συνάντησης του προέδρου μας και του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη και του πλαισίου που χάραξαν στις σχέσεις μας, στη συνάντηση του υπουργού μας με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, συζητήθηκε η σημασία του διεθνούς δικαίου, η διατήρηση ανοιχτών των διαύλων του διαλόγου και η εστίαση στη θετική ατζέντα. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η τέταρτη συνάντηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Άγκυρα το συντομότερο δυνατόν».

«Η ελπίδα μας είναι ότι ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός θα επωφεληθούν από τα πλούτη της περιοχής και θα ζήσουν με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια και ότι το Αιγαίο θα είναι θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Παρασκευής

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μπορεί ο κόσμος να σκοτώνει τα παιδιά του, εμείς δεν είμαστε τέτοιοι (βίντεο) 

Μάνος Δασκαλάκης στον ΑΝΤ1: Δεν κρύβω κάτι - Με την Ρούλα Πισπιρίγκου θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο