LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Μαρτίου 2022 11:38 | Ανανέωση: 29 Μαρτίου 2022 11:41

Οικονόμου για Τσίπρα στον ΑΝΤ1: Εθισμένος στα ψέματα, τις αυταπάτες και το λαϊκισμό ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο προκάλεσε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Αλέξης Τσίπρας - Καλημέρα Ελλάδα

Τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μέσω ανακοίνωσής του, στην οποία διερωτάται aΑπό που να ξεκινήσει και που να σταματήσει κανείς με τα ψέματα και τους μύθους που διακινεί ο κ. Τσίπρας.».

«Συνεχίζει να αρνείται το αυτονόητο, ότι η κρίση τιμών στην ενέργεια και τα καταναλωτικά αγαθά είναι παγκόσμια και εισαγόμενη στη χώρα. Και αφού αρνείται την πραγματικότητα κάνει προσπάθεια να κατασκευάσει μια στα μέτρα του. Μιλάει για υπερκέρδη 1,4 δις όταν η ΡΑΕ με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία και η μέθοδος προσδιορισμού των υπερκερδών. Μιλάει για ανοχή στην αισχροκέρδεια και εμμονή με τις αγορές όταν ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει την φορολόγηση σε ποσοστό 90% των υπερκερδών κι έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τον έλεγχο στην χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου.

Μιλάει για  κλοπή από τους συνταξιούχους όταν όλοι θυμούνται τις περικοπές του και τον «νόμο Κατρούγκαλου» και ψεύδεται ασύστολα για κόστος   στην επικουρική ασφάλιση 1.5 δις ευρώ όταν έχουν προϋπολογιστεί  36 εκατομμύρια για το 2022 για την εφαρμογή μιας μεταρρύθμισης υπέρ των νέων ασφαλισμένων», αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καταλήγοντας πως «h κυβέρνηση προσπαθεί με πράξεις να στηρίξει την κοινωνία, αξιοποιώντας κάθε περιθώριο που υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ΣΥΡΙΖΑ,  ένα κόμμα εθισμένο στα ψέματα τις αυταπάτες και τον λαϊκισμό».

Σε απάντηση του εκπροσώπου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αναφέρεται «Θέλει τεράστιο θράσος να μιλά για ψέματα ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη που ξαφνικά ανακάλυψε πως υπάρχει αισχροκέρδεια. Αντί για ύβρεις, ας έχει το θράσος να πει στους πολίτες που δεν ξέρουν τι να πρωτοπληρώσουν, ότι πληρώνουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την βίαιη απολιγνιτοποίηση, τις αποτυχίες Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής σε αντίθεση με την Ισπανία και την Πορτογαλία που κέρδισαν το δικαίωμα εξαίρεσης και πλαφόν στις τιμές ρεύματος, και τους μισθούς και μπόνους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ των γαλάζιων golden boys που έχουν κάνει γιουρούσι στο Δημόσιο.  Όσο για τους συνταξιούχους ξέρουν πολύ καλά πως τη μόνιμη 13η σύνταξη, άνω του 1 δις. ετησίως, που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, την έκοψε ο κ. Μητσοτάκης για να κάνει δώρο στα funds. Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει εθισμένος στις νεοφιλελεύθερες εμμονές του και την εξυπηρέτηση των φίλων του».


Ειδήσεις σήμερα:

Κιάτο - Αλλαντίαση: με κορονοϊό διασωληνωμένη η μητέρα που “έχασε” την κόρη της

Πέθανε η Ειρήνη Κονιτοπούλου - Λεγάκη

Ουκρανία - Χάρκοβο: αγωνία για τον πυρηνικό σταθμό



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο