Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σαϊντού Καμαρά
Συνάντηση με τον Σαϊντού Καμαρά, τον πρόσφυγα που αρίστευσε σε λύκειο του Αγίου Δημητρίου και κινδυνεύει από απέλαση, θα έχει αύριο ο Πρωθυπουργός.
Όπως ενημέρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον, προγραμμάτισε για αύριο στις 16:30 συνάντηση με τον Σαϊντού Καμαρά.
«Εν όψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του. Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής και φοίτησης, μαθητών-προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος», αναφέρει ο Γιάννης Οικονόμου.
Σε σχόλιο του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται:
«Η έκφραση αλληλεγγύης των συμμαθητών του Σαϊντού Καμαρά φώτισε σκοτεινά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Η εκπαιδευτική κοινότητα και οι τοπικές αρχές του Αγίου Δημητρίου έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Η δήθεν «αυστηρή αλλά δίκαιη» πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί σε αδιέξοδα που δεν αντιμετωπίζονται με ασκήσεις φιλανθρωπίας επικοινωνιακού χαρακτήρα. Το Κίνημα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ, στέκεται πάντα δίπλα στα παιδιά και τους νέους της χώρας μας, χωρίς διακρίσεις. Οι θεσμικές μας παρεμβάσεις, με τη θεσμική εξασφάλιση από το 2001 της σχολικής φοίτησης των παιδιών των μεταναστών ακόμα και αν οι γονείς τους δεν έχουν χαρτιά, με το νόμο 3838/2010 για την ιθαγένεια, με την άδεια δεύτερης γενιάς το 2014, η υποστήριξη και υπερψήφιση του ν. 4332/15 για την ιθαγένεια, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνουν την πολιτική μας υπόσταση και το διαχρονικό σεβασμό σε αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε τον Σεπτέμβριο του 2021, με το ν. 4825, ρύθμιση που έδινε στις αρμόδιες υπηρεσίες την διακριτική ευχέρεια να παραπέμπουν ανθρώπους που κρίνεται πως δεν δικαιούνται άσυλο στη διαδικασία απόκτησης άλλου τύπου άδειας διαμονής (ανθρωπιστικούς λόγους). Η ρύθμιση αυτή -ΚΥΑ 30651- εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2014. Η Νέα Δημοκρατία, κατήργησε δηλαδή, ρύθμιση που η ίδια είχε αποδεχτεί στο πλαίσιο της τότε κυβέρνησης συνεργασίας. Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος οφείλει να προστατεύει τα παιδιά και τους νέους. Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τους επικοινωνιακούς αυτοσχεδιασμούς και, για αρχή, να επαναφέρει τη ρύθμιση που κατήργησε. Να σταματήσει η διολίσθηση. Για τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού».
Όσκαρ: Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ (βίντεο)
Ακάρ: Συνεχίζεται ο αγώνας μας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο
Κυβέρνηση για τρόφιμα: “επάρκεια αγαθών και έλεγχοι στην αγορά”