LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Μαρτίου 2022 12:24

Ουκρανία - Σιτηρά: Με τρένο τα πρώτα φορτία φτάνουν στην Ευρώπη

Ξεκίνησαν οι εξαγωγές ουκρανικού σιταριού προς την Ευρώπη.

Δίκοκκο σιτάρι


Έμποροι εξήγαγαν τις πρώτες προμήθειες ουκρανικού καλαμποκιού στην Ευρώπη σιδηροδρομικώς καθώς τα λιμάνια της χώρας παραμένουν αποκλεισμένα λόγω της ρωσικής εισβολής, ανέφερε σήμερα η συμβουλευτική υπηρεσία για θέματα του αγροτικού τομέα APK-Inform.

Η Ουκρανία είναι μία σημαντική παγκοσμίως χώρα παραγωγής και εξαγωγής σιτηρών και σχεδόν το σύνολο των εξαγωγών της μεταφέρονται συνήθως με πλοία από τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα. Οι μηνιαίες εξαγωγές σιτηρών υπερέβαιναν τα 5 εκατ. τόνους πριν από τον πόλεμο.

Έμποροι και αξιωματούχος στον τομέα της γεωργίας έχουν πει πως η Ουκρανία, η οποία έχει ακόμη σημαντικά αποθέματα σιτηρών, θα μπορούσε να αρχίσει να εξάγει σιδηροδρομικώς από τα δυτικά σύνορά της.

"Οι πρώτες παρτίδες αρκετών χιλιάδων τόνων καλαμποκιού εξήχθησαν ήδη κατά μήκος των δυτικών χερσαίων συνόρων της Ουκρανίας", ανέφερε σε μια έκθεση η APK-Inform. "Οι δυσκολίες με την υλικοτεχνική υποστήριξη παραμένουν, η προσφορά εξακολουθει να υπερισχύει της ζήτησης, αλλά οι τιμές έχουν σταματήσει να πέφτουν", πρόσθεσε.

Η APK-Inform ανέφερε πως οι τιμές ουκρανικού καλαμποκιού DAP για αγοραστές από την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής είναι από 250 έως 265 δολάρια ο τόνος και 275 δολάρια ο τόνος για τη Σλοβακία.

Οι αρχές μεταφορών της Ουκρανίας έχουν πει πως έως 600.000 τόνοι σιτηρών τον μήνα μπορούν να εξάγονται σιδηροδρομικώς από την Ουκρανία στην Ευρώπη.

Η APK-Inform είχε πει την περασμένη εβδομάδα πως οι εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας θα μπορούσαν να φθάσουν τα 44 εκατ. τόνους την περίοδο Ιουλίου-Ιουνίου 2021/22. Αναμένει ότι μόνο ένα εκατομμύριο τόνοι σιτηρών θα φύγουν από τη χώρα από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο λόγω προβλημάτων υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο: Αυτοκίνητο ανετράπη στην Εθνική, τραυματίστηκαν δύο νέοι

Τρόφιμα: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τυχόν ελλείψεις

Αθήνα: Συμμορίες αλλοδαπών δολοφονούσαν ομοεθνείς τους για την “επικράτηση” στη νύχτα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)Σήμερα 07:46 | Ειδήσεις

"Θείε, με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις" ακούγεται να λέει η γυναίκα στον 68χρονο νεκρό, τον οποίο κινεί προσπαθώντας να πείσει ότι είναι εν ζωή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας08:37“The 2night show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο