LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Μαρτίου 2022 20:49

Ουκρανία - Στεφανής για ΝΑΤΟ: ενεργότερη ανάμειξη, ίσως φέρει παγκόσμιο πόλεμο (βίντεο)

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο Αλκιβιάδης Στεφανής για τις αποφάσεις των ηγετών του ΝΑΤΟ και την κλιμάκωση της κατάστασης, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Αλκιβιάδης Στεφανής - ΑΝΤ1

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε την Πέμπτη ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, νυν σύμβουλος του Πρωθυπουργού για τις ακριτικές περιοχές και το Άγιο Όρος. 

Ερωτηθείς για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κ. Στεφανής υποστήριξε ότι «έχουν γίνει πολλά λάθη που χρεώνονται στον Πρόεδρο (ενν. τον Πούτιν) και φυσικά στο Επιτελείο. Κακός σχεδιασμός, κακή εκτέλεση, κακή επανεκτίμηση της πορείας των επιχειρήσεων…». 

Επεσήμανε ακόμη ότι «ο Προέδρος της Ουκρανίας κατάφερε και ακούμπησε το συναίσθημα του λαού του με αποτέλεσμα αυτός να δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την πατρίδα του».

Αλκιβιάδης Στεφανής - ΑΝΤ1

Σχετικά με τις αποφάσεις των ηγετών του ΝΑΤΟ, ο Αλκιβιάδης Στεφανής σημείωσε πως «το ΝΑΤΟ αποτελείται από χώρες που έχουν τα εθνικά συμφέροντα τους που πρέπει να εξυπηρετηθούν, μαζί μετά με το συλλογικό συμφέρον. Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να καταδικάζει την Ρωσία, συνεχίζει να ενισχύει την Ουκρανία και αντιλαμβανόμενο τις εξελίξεις, ανασχεδιάζει τις θέσεις του». 

«Κάθε ενεργότερη ανάμειξη του ΝΑΤΟ, μπορεί να φέρει κλιμάκωση προς το χειρότερο στις εξελίξεις. Ναι, υπάρχει δυνατότητα, αν δεν γίνουν οργανωμένες και σωστές κινήσεις, να υπάρξει κλιμάκωση προς την κακή κατεύθυνση», απάντησε ο κ. Στεφανής, εάν βλέπει το ενδεχόμενο, όπως πολλοί αναφέρουν, να οδηγηθεί η κατάσταση στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αλκιβιάδης Στεφανής - ΑΝΤ1

Κληθείς να σχολιάσει την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας για την  απόκτηση των τεσσάρων υπερσύγχρονων φρεγατών «Belharra» και των επιπλέον 6 Rafale, ο Αλκιβιάδης Στεφανής επεσήμανε πως «σε έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει, η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει αυτό που πρέπει με μεγάλη σταθερότητα. Αυτά που έγιναν στην διπλωματία τα τελευταία χρόνια, δεν έγιναν επί δεκαετίες πριν, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι εξοπλισμοί». 

Τόνισε ακόμη πως «μέσα στην διπλωματία περιλαμβάνεται και η “Στρατηγική Πυξίδα” της ΕΕ, που καταφέραμε για πρώτη φορά να υπάρξει απάντηση στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας».

 Ειδήσεις σήμερα:

 Νεκρά αδέλφια στην Πάτρα - Λέων για Τζωρτζίνα: μάθαμε από τι δεν πέθανε, όχι από τι πέθανε

Λάρισα: νεκρό ζευγάρι από την φωτιά στο τζάκι

Νεκρά αδέλφια στην Πάτρα - Λύτρας: κανιβαλισμός σε βάρος μιας εξαιρετικής μητέρας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο