LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Μαρτίου 2022 21:06

Λευκός Οίκος: Νέες κυρώσεις κατά Ρώσων πολιτικών και ολιγαρχών

Τι ανακοίνωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

Λευκός Οίκος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν αύριο ένα νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος Ρώσων πολιτικών και ολιγαρχών, ανακοίνωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται καθ’ οδόν για τις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, της G7 και της ΕΕ, ο Σάλιβαν είπε επίσης ότι οι ηγέτες της G7 (των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών) αναμένεται να συμφωνήσουν αύριο να εφαρμόσουν μια «πρωτοβουλία» για να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να παρακάμψει τις κυρώσεις που της έχουν ήδη επιβληθεί.

Την Παρασκευή, ΗΠΑ και ΕΕ θα συζητήσουν τα ενεργειακά θέματα της Ευρώπης. Η Ουάσινγκτον αναζητά τρόπους για να αυξήσει τις παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ευρώπη κατά τις επόμενες εβδομάδες, είπε ο Σάλιβαν.

Πρόσθεσε ότι ο περιορισμός της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο υπήρξε αντικείμενο έντονων διαβουλεύσεων. Δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις, λέγοντας μόνο ότι οι ΗΠΑ θα πουν περισσότερα για το θέμα την Παρασκευή, μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αγωγός - Φυσικό Αέριο

Αύριο Πέμπτη ο Μπάιντεν θα παραστεί στην έκτακτη σύνοδο των χωρών μελών του ΝΑΤΟ όπου θα «επαναλάβει την άκαμπτη δέσμευση» των ΗΠΑ στους συμμάχους τους, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Όσο θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει επίσης στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και θα συναντηθεί με τους ηγέτες της G7.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία του Αμερικανού προέδρου θα ξεκινήσει με τη συνάντηση που θα έχει αύριο με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Στη σύνοδο της Συμμαχίας θα συζητηθεί η ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της αλλά και το πώς θα διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να συνεχίσει να αμύνεται.

Ουκρανία - πρόσφυγες - άμαχοι

Πριν από την έναρξη της συνόδου της ΕΕ ο Μπάιντεν θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα των προσφύγων.

Ο Σάλιβαν είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη κατ’ ιδίαν συνάντηση του Μπάιντεν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μιλήσουν.

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει στους δημοσιογράφους αφού ολοκληρωθούν οι συναντήσεις που θα έχει στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Ιράν, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας (JPCOA) με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της ΕΕ. Υπάρχουν ακόμη κάποια θέματα όσον αφορά αυτήν τη συμφωνία και είναι άγνωστο αν θα επιλυθούν, πρόσθεσε. Δήλωσε όμως αισιόδοξος ότι οποιαδήποτε συμφωνία με το Ιράν δεν θα δημιουργήσει «οικονομικές ευκαιρίες» για τη Ρωσία.

Ειδήσεις σήμερα:

“Άγριες Μέλισσες”: μοιραία λάθη και αποκαλύψεις την Τετάρτη (βίντεο)

Δημοσκόπηση MARC για τον ΑΝΤ1: “Εφιάλτης” η ακρίβεια για τα νοικοκυριά

Νεκρά αδέλφια στην Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: πείτε μου κι εμένα τι έκανα στα παιδιά μου...

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων στο Μέγαρο ΜαξίμουΧθες 20:40 | Ειδήσεις

Όπως επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές καταλήψεις.

Θεσσαλονίκη - ΕΥΠ: Τι είπε ο Τούρκος μετά τη σύλληψή τουΧθες 22:49 | Ειδήσεις

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη

Κρήτη: Προφυλακίστηκε 48χρονος για τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου ανιψιού τουΧθες 10:08 | Ειδήσεις

Ο φερόμενος ως δράστης, κατηγορείται ότι βίαζε τον ανιψιό του, επί σειρά ετών, από τα 9 του χρόνια.

Μονή Σινά: Στο Κάιρο την Τετάρτη ο Γεραπετρίτης, θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό τουΧθες 20:02 | Ειδήσεις

Η αιγυπτιακή προεδρία σε ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε, επίσης, τη σημασία της διατήρησης των στενών και αδελφικών σχέσεων που συνδέουν τις δύο χώρες και τους λαούς τους και της μη διατάραξής τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αταμάν: Δεν μπορούν να βρίζουν την πατρίδα μου23:59Χαμάς: Έτοιμη για νέες διαπραγματεύσεις στην πρόταση Γουίτκοφ - Κατάρ και Αίγυπτος πιέζουν προς λύση 23:44Βέλγιο: 52 παιδιά γεννήθηκαν από σπέρμα δότη με καρκινογόνο μετάλλαξη23:28Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ντέρμπι για “γερά νεύρα” με νικητές τους ερυθρόλευκους23:14Θεσσαλονίκη - ΕΥΠ: Τι είπε ο Τούρκος μετά τη σύλληψή του23:00ΚΑΕ Ολυμπιακός: Με εισαγγελική απόφαση προς σύλληψη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος22:45Ψυχικό: Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ισραήλ - Δεκάδες προσαγωγές22:29Γιαννακόπουλος - ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Οι διαιτητές ζήτησαν να βγει από το παρκέ την ώρα που υπήρχε ένταση 22:14Σημαντική Μείωση της Ανεργίας στην Ελλάδα: Στο 8,3% το Ποσοστό Ανέργων τον Απρίλιο 202522:00Αθήνα: Γιατρός του ΠΝ πέταξε σε Σαντορίνη και Μυτιλήνη με αεροπλάνο του ΕΚΑΒ για να σώσει δυο ζωές21:46Κάρπαθος: Επιχείρηση διάσωσης δεκάδων παράτυπων μεταναστών21:32Πάτρα: Συνελήφθη γυναίκα για τους σοβάδες που έπεσαν21:16Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μαξίμου21:02Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αργολίδα20:47Κτηματολόγιο: Ραγδαία μείωση εκκρεμοτήτων20:33Μονή Σινά: Στο Κάιρο την Τετάρτη ο Γεραπετρίτης, θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του20:19Πάτρα: Άνδρας έβριζε και απειλούσε με πιστόλι20:03Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:49Ισραήλ: Ο Κατς διέταξε τον IDF να προωθηθεί στη Γάζα ανεξάρτητα από τις συνομιλίες για εκεχειρία19:34Champions League: Οπαδοί της Μίλαν “κήδεψαν” την Ίντερ μετά την μεγάλη ήττα από την Παρί19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο