Σπαγγέτι πουτανέσκα από τον Πέτρο Συρίγο
Ζυμαρικά πουτανέσκα ή αν προτιμάτε pasta puttanesca ετοίμασε την Τρίτη ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό»!
Όπως είπε ο Πέτρος Συρίγος, αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για σπαγγέτι με αντζούγιες και ελιές, μια λατρεμένη συνταγή για ζυμαρικά, που την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι στην Ιταλία!
Πουτανέσκα – Συστατικά
- 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κγ μπουκοβο
- 400 γρ τομάτα κονκασέ
- 5 φιλέτα Αντζουγιας ψιλοκομμένα
- 120γρ μαύρες ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
- 2 κ.τ.δ κάπαρη ψιλή ξαλμυρισμενη
- 300 γρ σπαγγέτι
- 1 / 2 ματσακι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πουτανέσκα – Η συνταγή:
-
Βάζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά να βράσουν και ξεκινάμε τη σάλτσα μας.
-
Σε ένα μέτριο τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε το ελαιόλαδο.
-
Όταν ανέβει η θερμοκρασία του λαδιού, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε.
- Μετά βάζουμε το σκόρδο, τις αντζούγιες και το μπουκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για αλλά 2 λεπτά
- Σβήνουμε με την τομάτα κονκασέ και προσθέτουμε, τις ελιές και την κάπαρη.
- Βράζουμε για λίγο και προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά απευθείας από την κατσαρόλα με μια τσιμπίδα,
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά