LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Μαρτίου 2022 07:17 | Ανανέωση: 22 Μαρτίου 2022 07:16

Βραζιλία: φονικές πλημμύρες στην Πετρόπολις (εικόνες)

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τις νέες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, σχεδόν έναν μήνα μετά από την πολύνεκρη τραγωδία από την κακοκαιρία.

Βραζιλία - πλημμύρες

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσαν νέες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην Πετρόπολις, ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα οι τοπικές αρχές, έναν μήνα μετά την καταστροφή με 233 νεκρούς στη βραζιλιάνικη πόλη. 

«Μέχρι στιγμής, έχουμε βρει πέντε πτώματα», ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της πολιτείας Ρίο ντε Ζανέιρο (νοτιοανατολικά), διευκρινίζοντας ότι άλλοι τέσσερις κάτοικοι εξακολουθούν να αγνοούνται. 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μέσα σε μερικές ώρες την Κυριακή έπεσε βροχή ισόποση με αυτή που συνήθως καταγράφεται ολόκληρο τον Μάρτιο, σχεδόν ίση με αυτή που είχε σημειωθεί πριν από έναν μήνα. 

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δρόμους που έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους, με το νερό να παρασέρνει τα πάντα στον διάβα του, όπως πριν από έναν μήνα, όταν σημειώθηκε η χειρότερη καταστροφή στην ιστορία της Πετρόπολις, ορεινής τουριστικής πόλης περίπου 60 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα Ρίο ντε Ζανέιρο.


Σε ένα από τα βίντεο, τα ορμητικά νερά παρασέρνουν κάποιους από τους 233 σταυρούς που είχαν εγκατασταθεί σε δημόσιο χώρο για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της τραγωδίας της 15ης Φεβρουαρίου. 

Οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν ως και σήμερα. Η Πολιτική Προστασία διατηρεί αυξημένο το επίπεδο συναγερμού για κατολισθήσεις. 

Δεκατρία κέντρα βοήθειας άνοιξαν από τον δήμο και ανέλαβαν να υποδεχθούν και να φροντίσουν 839 ανθρώπους. 

Οι πολιτειακές αρχές στην Βραζιλία συγκρότησαν κλιμάκιο αντιμετώπισης κρίσης, ενισχύουν τις δυνάμεις των πυροσβεστών και συγκεντρώνουν βαριά μηχανήματα για επιχειρήσεις διάσωσης, ανέφερε ο κυβερνήτης στο Ρίο ντε Ζανέιρο, ο Κλαούντιου Κάστρου, μέσω Twitter. 

Περίπου 150 στρατιωτικοί συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης, όπως και εξειδικευμένες μονάδες. 

Βραζιλία - πλημμύρες

Η πόλη υπέστη τον Φεβρουάριο τη χειρότερη κακοκαιρία που έχει καταγραφεί από το 1932. 

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν όλη την πολιτεία προχθές Κυριακή. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο παραθαλάσσιο θέρετρο Άνγκρα ντους Χέις, όπου δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο. 

Επιστήμονες τονίζουν ότι η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει τη συχνότητα και την σφοδρότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ειδήσεις σήμερα:

Europa Conference League: τελικός στην… Ελλάδα;

Ζακ Κωστόπουλος - Δίκη: Ξεκινούν οι απολογίες

Ουκρανία - Ζελένσκι: αποτροπή νέας απόπειρας δολοφονίας του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 13:15 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να απολογηθούν οι 67 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγγερίδη.

Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”Σήμερα 12:49 | Ειδήσεις

Σκληρή κριτική από την Νέα Αριστερά που τον κατηγορεί για άγνοια. «Ο Κασσελάκης ζητάει μείωση δαπανών στην Υγεία», καταγγέλλει ο Γεωργιάδης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:02ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:48Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο