LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 19 Μαρτίου 2022 21:17

ΕΛΑΣ - Εγκληματικότητα: Νέα “σκούπα” με προσαγωγές και συλλήψεις στην Αθήνα

Νέες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος σε σταθμό Λαρίσης και πλατεία Αττικής. Ο συνολικός απολογισμός των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ - ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής που ζήτησε να εφαρμοστεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ, μετά από αυτές σε Ομόνοια, πλατεία Βικτωρίας και Μοναστηράκι, συνεχίστηκαν σήμερα, Σάββατο 19 Μαρτίου, στον σταθμό Λαρίσης και την πλατεία Αττικής, με τη συμμετοχή 70 αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά την διάρκεια των 260 ελέγχων που διενεργήθηκαν, η Αστυνομία προχώρησε σε 2 συλλήψεις για ναρκωτικά και σε 49 προσαγωγές παράνομων αλλοδαπών.

«Η νέα στρατηγική της Ελληνικής Αστυνομίας που βασίζεται στις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές φέρνει σημαντικά αποτελέσματα τις πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Με τη συμμετοχή δυνάμεων από το σύνολο της Αστυνομίας και με όπλο τον αιφνιδιασμό δίνουμε ένα ισχυρό χτύπημα στην εγκληματικότητα. Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ είναι διαρκείς και θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου» τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο συνολικός απολογισμός των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Συμμετείχαν 600 αστυνομικοί, από Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών / Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Ο.Π.Κ.Ε., ΔΡΑΣΗ, Διεύθυνση 'Αμεσης Δράσης Αττικής / ΔΙ.ΑΣ, Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, και Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής).

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.475 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν:

  • 361 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, αλλοδαπών που στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα και οδηγήθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας.
  • 14 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά, ενώ σε μία περίπτωση εντοπίστηκαν 23 γραμμάρια ηρωϊνης.
  • 9 συλλήψεις ατόμων για παρεμπόριο.
  • 2 συλλήψεις για κατοχή πλαστών εγγράφων.
  • 1 σύλληψη φυγόδικου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
  • 10 παραβάσεις διενέργειας επιβατικής μεταφοράς με κόμιστρο - λαθραία ταξί.
  • 76 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις.
  • 3 κατασχέσεις προϊόντων από παράνομους πάγκους.
  • 14 άτομα προσήχθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και απείθεια.
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”Σήμερα 20:37 | Ειδήσεις

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών. Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση. Πακέτο θετικών  μέτρων ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός.

Στην Πάτρα η "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγήΣήμερα 22:33 | Ειδήσεις

«Για μια Ελλάδα που δε θα μας πληγώνει και δε θα μας προσβάλει, για μια Ελλάδα που θα μας αξίζει, διότι αυτό είναι το μήνυμα της ‘Ιθάκης'", τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

"Αποκαλύψεις": Η Μαρία Καρυστιανού για τη δημιουργία κινήματος - Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτηςΣήμερα 16:20 | Ειδήσεις

«Μόνο του το κίνημα θα δείξει ποιον θέλει για αρχηγό. Δεν θέλουμε καμία συνεργασία με πολιτικά πρόσωπα».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδαςΣήμερα 22:13 | Ειδήσεις

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να απολογηθούν τα πρόσωπα που φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι δημοσιογράφοι του ANT1 Sports μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Μαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου23:59Ολυμπιακός – Βαλένθια: Κατάρρευση στην τελευταία περίοδο23:46Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:32Αγρότες: Την Πέμπτη στις Σέρρες η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων23:18Στην Πάτρα η "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή23:05ΟΠΕΚΕΠΕ - Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδας22:51Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι… άνθισε στην Πόλη22:37Ακινητοποιήθηκε τρένο στον Δομοκό - Τεχνικό πρόβλημα στο Intercity 5722:23Τράμπ: Ανακοίνωσε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος το βράδυ της Τετάρτης22:09Ηλεκτρικός: Χωρίς στάση θα διέρχονται οι συρμοί από τον σταθμό "Βικτώρια" μετά τις 22:0021:56Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:42Τέλλογλου για αγρότες: "Παζάρι" με την κυβέρνηση για λύση έως το Σαββατοκύριακο21:29Κυψέλη: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος της 16χρονης που μαχαίρωσε τη 14χρονη σε σχολείο21:15Προϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”21:01Προϋπολογισμός 2026 – Πιερρακάκης: Οι αγρότες αξίζουν τον σεβασμό μας20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Σωματείο ΕΛΙΖΑ20:34ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, για την ανάκαμψη στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague20:20Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές20:06Προϋπολογισμός 2026 - Χατζηδάκης: Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους αγρότες19:54Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο