LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 17 Μαρτίου 2022 23:54

Europa Conference League - ΠΑΟΚ: Ιστορική πρόκριση στους “8”

Επική πρόκριση για τους Θεσσαλονικής, μετά από μεγάλη εμφάνιση κόντρα στη Γάνδη.

Γάνδη - ΠΑΟΚ - ποδόσφαιρο

Μεγάλη πρόκριση με τεράστια οφέλη για το ελληνικό ποδόσφαιρο πέτυχε ο ΠΑΟΚ απόψε στην βελγική πόλη Γάνδη νικώντας με 2-1 την τοπική ομάδα και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στην προημιτελική φάση του Europa Conference League παίζοντας μετά από 48 χρόνια στη φάση των "8" μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ουσιαστικός και "διαβασμένος" ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και να εξουθενώσει τους Bέλγους μέσα στη δική τους έδρα με ψυχολογικά αποθέματα και άριστη διαχείριση του παιχνιδιού.

Με επιθετικό πνεύμα και γρήγορο ρυθμό η γηπεδούχος Γάνδη πίεσε στο πρώτο 15λεπτο τον ΠΑΟΚ και δημιούργησε ήδη σε αυτό το διάστημα, δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Γάνδη - ΠΑΟΚ - ποδόσφαιρο

Η πρώτη έγινε μόλις στο 6' όταν από διαγώνιο σουτ του Τισουντάλι η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Έλληνα γκολκίπερ.

Δύο λεπτά αργότερα ένα σουτ Τισουντάλι, μετά από πάσα του Σάμουάζ πέρασε και αυτό άουτ.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει προβάδισμα με γκολ του Κρέσπο με κοντινό σουτ, στο 20' σε μία φάση γενικής σύγχυσης στην άμυνα των Βέλγων όπου δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν οι γηπεδούχοι την μπάλα μετά από κόρνερ του Μουργκ.

Μετά το γκολ αυτό η Γάνδη αύξησε την επιθετικότητα της πίεσε τον ΠΑΟΚ δημιούργησε ένα πλήθος φάσεων στην περιοχή του Πασχαλάκη και τελικά ισοφάρισε στο 40' με τον Ντεπουάτρ με κεφαλιά, μετά από ενέργειες και σέντρα του Σάμουάζ προς τον σκόρερ ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ στην εστία του Πασχαλάκη.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ έκανε μία αλλαγή στο κέντρο της άμυνας όπου αντί του Κρέσπο πέρασε ο Μιχάι και στο 47' ο Σάμουαζ έχασε την πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου σουτάροντας από πλεονεκτική θέση άστοχα πάνω από την εστία του Δικεφάλου.

Σύντομα έχασε και ο ΠΑΟΚ μοναδική ευκαιρία με τον Τσούμπα Ακπομ ο οποίος στο 48' βρέθηκε σε θέση βολής αλλά σούταρε άστοχα στην βελγική εστία.

Στο 50' ο Κενυάτης Οκούμου κέρδισε κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο Πασχαλάκης σε πολύ καλή θέση μπλόκαρε σταθερά.

Γάνδη - ΠΑΟΚ - ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να διαπράττει λάθη στην μεσαία και αμυντική γραμμή δίνοντας χώρο και δυνατότητα στους γηπεδούχους να τον πιέζουν και με συνέπεια να βομβαρδιζεται η εστία του Πασχαλάκη από τις προσπάθειες των παικτών της Γάνδης.

Ο ΠΑΟΚ αφού αντιπαρήλθε την πίεση των Βέλγων και άρχισε να πειθαρχεί και να ηρεμεί το παιχνίδι του, στο 77' βρήκε δεύτερο γκολ με υπέροχο αριστερό σουτ του Ντάγκλας Αουγκούστο στην γωνία, μετά από ασίστ του Βιερίνια.

Σταδιακά και μέχρι τη λήξη ο ΠΑΟΚ κράτησε τον έλεγχο με το υπέρ αυτού σκορ, που δίνει μία πανηγυρική και ενθουσιώδη πρόκριση στην ελληνική ομάδα και βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αυτήν την δεύτερη μεγάλη νίκη επί της Γάνδης.

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Κίτρινες: Οτζίτζα Οφόε, Οβουσου - Τσόλακ

Γάνδη (Χαν Βαιζενμπρουγκ): Ρεφ, Οκούμου, Ενγκαντέ, Τορουναρίνγκα, Κάστρο Μόντεζ (85' Χάνκε-Όλσεν), Κουμς, Οβούσου, Σαμουϊζ, Οφόε (82' Χουιλσάγκερ), Τισουντάλι (82' Μπέζους) και Ντεμπουάτρ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο (46' Μιχάι), Ίνγκασον, Λύρατζης, Σβαμπ (85' Μιτρίτσα), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (57' Σίντκλεϊ), Αουγκούστο, Μουργκ (70' Τέιλορ) και Άκπομ (85' Τσόλακ).

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρά αδέλφια στην Πάτρα - Λέων: όσοι μιλούν, “βοηθούν” τον δράστη… εάν υπάρχει (βίντεο)

“Το Πρωινό”: Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα παραστεί στην δίκη για λόγους υγείας (βίντεο)

Ακρίβεια: Όλα τα μέτρα για καύσιμα, ρεύμα, έκτακτο επίδομα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχουςΣήμερα 12:37 | Ειδήσεις

12 ερωτήσεις - απαντήσεις για την Ειδική Παροχή Μητρότητας σε ελ. επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες και για την μεταβίβαση του δικαιώματος στους πατέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο