LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Μαρτίου 2022 14:58

Μητσοτάκης: η Έλσα Παπαδημητρίου ήταν ακριβή προσωπική φίλη μου

Με θερμά λόγια αποχαιρετά ο Πρωθυπουργός την Έλσα Παπαδημητρίου, αναφερόμενος στην σχέση που είχαν αναπτύξει και εκτός πολιτικής.


 

Μητσοτάκης - Μαξίμου - Συνέντευξη

Σε δήλωση του, Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει για την απώλεια της Έλσας Παπαδημητρίου:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ την Έλσα Παπαδημητρίου. Μια ακριβή προσωπική μου φίλη, εδώ και πολλά χρόνια. Μια ξεχωριστή πολιτικό με στιβαρές φιλελεύθερες αρχές, ζηλευτή κοινοβουλευτική παρουσία και ακλόνητο θάρρος γνώμης. Αλλά και μία επιστήμονα, που συνδύαζε το πλήθος των γνώσεών της με την πληθωρικότητα του χαρακτήρα της. Η Έλσα ήταν πάντα μία τολμηρή φωνή, ένας θησαυρός σκέψης και ένα μεγάλο χαμόγελο…

Είχα την τύχη να την γνωρίζω πολύ πριν ενταχθώ στην πολιτική. Να απολαμβάνω τις  πρωτοπόρες απόψεις και την απολαυστική συντροφιά της. Έτσι μοιράστηκα και την αγάπη της για την Αργολίδα, την λατρεία για την Αρχιτεκτονική και την αφοσίωσή της στην Ελλάδα. Κι όχι μόνο εγώ. Γιατί από το Ναύπλιο όπου γεννήθηκε και την Καλιφόρνια όπου σπούδασε μέχρι τις διεθνείς θέσεις που υπηρέτησε και τα έδρανα της Βουλής που τίμησε επί σχεδόν 20 χρόνια, παντού θα τη θυμούνται με νοσταλγία για το πνεύμα και το ξεχωριστό ταπεραμέντο της.

Σε όλη τη γόνιμη πορεία της στα κοινά, η Έλσα έβαζε πρώτα το συμφέρον και την πρόοδο του τόπου. Χωρίς εκπτώσεις σε ό,τι πίστευε, αλλά με ευθύνη εθνική στην κάθε πράξη της. Με αταλάντευτη συνέπεια, αλλά και διάθεση ενωτική. Στις θέσεις της αιρετική και στα σπουδαία συναινετική. Διέθετε, με άλλα λόγια, όλα εκείνα τα στοιχεία που για καιρό τής προσέφεραν την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων. Και που σήμερα κάνουν την απουσία της ακόμη πιο έντονη.

Στην οικογένειά της απευθύνω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια».

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της σημειώνει:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη την Έλσα Παπαδημητρίου, μια φιλελεύθερη πολιτικό με πλούσια επαγγελματική, πολιτική και κοινωνική διαδρομή, η οποία εξέφρασε με συνέπεια και σθένος προοδευτικές θέσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1942 και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Berkeley και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου, όπου και διετέλεσε επιμελήτρια. Εργάστηκε ως αρχιτέκτων αρχικά στις Η.Π.Α. και κατόπιν στην Ιταλία και την Ελλάδα έως το 1989, οπότε και ασχολήθηκε με την πολιτική, αρχικά ως Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (1990-1992), και στη συνέχεια ως Γενική Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. (1992-1993).

Εξελέγη βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία για έξι κοινοβουλευτικές θητείες (εκλογές του 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής (2007-2009), ενώ το διάστημα 2009 -2011 ήταν ανεξάρτητη βουλευτής. Υπήρξε συνιδρύτρια της Διακοινοβουλευτικής Πρωτοβουλίας Ελλάδας - Τουρκίας και Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την παρακολούθηση της πολιτικής για τη μετανάστευση. Ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη (Ο.Η.Ε., Παλαιστίνη - Ισραήλ, Ιράκ, Τουρκία, κ.α.), για θέματα ισότητας, για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Διετέλεσε, επίσης, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατά την περίοδο 2004-2007, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και, από το 2007, Επίτιμο δια Βίου Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Η Έλσα Παπαδημητρίου θα παραμείνει στη μνήμη μας ως υπόδειγμα κεντρώας και μετριοπαθούς πολιτικού, που υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα με θάρρος και ειλικρίνεια. Στην οικογένεια και τους οικείους της εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρά αδέλφια στην Πάτρα - Λέων: όσοι μιλούν, “βοηθούν” τον δράστη… εάν υπάρχει (βίντεο)

Ακρίβεια - Μέτρα στήριξης: η εξειδίκευση για τις επιδοτήσεις (βίντεο) 

“Το Πρωινό”: Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα παραστεί στην δίκη για λόγους υγείας (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο