LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Μαρτίου 2022 13:55 | Ανανέωση: 17 Μαρτίου 2022 14:44

Τσίπρας για ακρίβεια: ψευτοεπιδοτήσεις από μια ανίκανη Κυβέρνηση

Δριμεία επίθεση στο Μαξίμου εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την Καλαμαριά, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του. Τι του απαντά ο Κυβ. Εκπρόσωπος.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ

«Η χώρα αξίζει μία κυβέρνηση ευθύνης και όχι μία κυβέρνηση της δικαιολογίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στην κεντρική αγορά της Καλαμαριάς, σημειώνοντας ακόμη ότι «στην Ελλάδα έχουμε σήμερα μία βαθιά κοινωνική κρίση και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Μητσοτάκης είναι ανίκανοι να την αντιμετωπίσουν». 

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είπε ότι αυτά δεν πρόκειται να τα αισθανθούν καν οι Έλληνες πολίτες και σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αγωνίζεται όχι για να πείσει τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει τις προτάσεις του, αλλά για να τον πείσει να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. 

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα πώς τα προβλήματα εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες, αναφέροντας πως «Είπε ψέματα ο πρωθυπουργός ότι η κρίση αυτή ήρθε τις τελευταίες 15-20 μέρες που είναι ο πόλεμος. Η κρίση αυτή η σοβεί εδώ και μήνες, δεν την προέβλεψε, δεν κινήθηκε για να την αντιμετωπίσει, αντιθέτως με τις επιλογές του έχει γίνει πολλαπλασιαστής αυτής της κρίσης. Και αυτή τη στιγμή βλέπουμε την αισχροκέρδεια, τα ουρανοκατέβατα κέρδη των παραγωγών ενέργειας να παραμένουν άθικτα. Και στην ουσία δίνονται ψευτοεπιδοτήσεις ενώ ο μηχανισμός της αισχροκέρδειας παραμένει αλώβητος».

 Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην πρόταση για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. 

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ

Κατά την άφιξή του στην κεντρική αγορά της Καλαμαριάς τον υποδέχτηκαν βουλευτές και στελέχη του κόμματος του καθώς και κάτοικοι της περιοχής, που του ευχήθηκαν και «χρόνια πολλά» για την ονομαστική του εορτή. 

Όλη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια βαθιά κρίση. Η εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια έχει πυροδοτήσει αλυσιδωτές αυξήσεις σε όλα τα είδη βασικής κατανάλωσης. Την ίδια στιγμή, το εισόδημα παραμένει σταθερό και μειούμενο. Αυτές είναι συνθήκες κοινωνικής κρίσης. Δυστυχώς, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ικανοί να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτό το εν εξελίξει επικίνδυνο φαινόμενο. Χθες ο κ. Μητσοτάκης έκανε ένα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για να μιλήσει για μέτρα στήριξης. Είναι μέτρα όμως που δεν πρόκειται να αισθανθεί καν ο πολίτης, ο καταναλωτής. Είπε ότι θέλει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Η αλήθεια είναι ότι εκεί που θέλει να είναι αρεστός, είναι. Σε φοροαπαλλαγές στο μεγάλο πλούτο, σε εκατομμύρια σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς. Εκεί αν θέλει να είναι αρεστός, είναι αρεστός. 

Όταν πρόκειται όμως να στηρίξει τον καταναλωτή, τον πολίτη, το νοικοκυριό, τον εργαζόμενο, τον μισθό του εργαζόμενου που παραμένει σταθερός εδώ και χρόνια, τότε δεν ξέρει να είναι αρεστός. Τότε θυμάται τη δημοσιονομική υπευθυνότητα.  Και είπε και ψέματα, ότι δήθεν αυτή η κρίση ήρθε τις τελευταίες 15 μέρες που είναι ο πόλεμος. Η κρίση αυτή σοβεί εδώ και μήνες, δεν την προέβλεψε, δεν κινήθηκε για την αντιμετωπίσει. Αντιθέτως με τις επιλογές του έχει γίνει πολλαπλασιαστής αυτής της κρίσης.  Αυτή τη στιγμή βλέπουμε την αισχροκέρδεια, τα ουρανοκατέβατα κέρδη των παραγωγών ενέργειας να παραμένουν άθικτα. Και στην ουσία, δίνονται ψευτοεπιδοτήσεις, ενώ ο μηχανισμός της αισχροκέρδειας παραμένει αλώβητος. Αντί λοιπόν να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, που θα έδινε δυνατότητα 25 ευρώ στο γέμισμα του ρεζερβουάρ σε κάθε καταναλωτή, δίνει 0,20 λεπτά στο λίτρο. 

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ

Αντί να μειώσει τον ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης και στα καύσιμα - διότι εδώ έχουμε το εξής παράδοξο φαινόμενο, με την αύξηση των τιμών με το ΦΠΑ στο 24% το κράτος να έχει περισσότερα έσοδα λεηλατώντας το πορτοφόλι των πολιτών. Αντί λοιπόν να μειώσει τον ΕΦΚ δίνει αντίδωρο 0,2 λεπτά. Αντί να μειώσει το ΦΠΑ, δίνει επιδόματα τα οποία δεν συγκρίνονται καν με αυτά που δίναμε εμείς σε περίοδο που δεν υπήρχε ακρίβεια και ήμασταν στα μνημόνια και παρόλα αυτά τα χαρακτήριζε ψίχουλα.  Η αύξηση λοιπόν του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ , η μείωση του ΕΦΚ, η μείωση του ΦΠΑ και το πλαφόν στην ηλεκτροπαραγωγή, στο φυσικό αέριο. Το πλαφόν στις τιμές και στην χοντρική και στον καταναλωτή είναι μέτρα που μπορούν να δώσουν μια διέξοδο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. 

Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι τα μέτρα αυτά δεν τα επιλέγει. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, όχι για να πείσουμε τον κύριο Μητσοτάκη να τα υιοθετήσει. Αλλά για να τον πείσουμε να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία. Και να βάλουμε τις δυνάμεις μας, με μια νέα προοδευτική κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, να στηρίξουμε τον ελληνικό λαό, να στηρίξουμε τα νοικοκυριά, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους. Η χώρα αξίζει μια κυβέρνηση ευθύνης και όχι μια κυβέρνηση της δικαιολογίας».

Απάντηση του Μαξίμου στον Τσίπρα

Σε απάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, αναφέρονται τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός στην Ευρώπη που στο δημόσιο λόγο και για χάρη των μικροπολιτικών του σκοπιμοτήτων, αρνείται το αυτονόητο: ότι οι επάλληλες κρίσεις στην ενέργεια και τα καταναλωτικά αγαθά είναι παγκόσμιες και εισαγόμενες στην Ελλάδα, επιδεινούμενες έντονα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό που αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες αρνείται να το παραδεχθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζοντας ότι έτσι θα κάνει εύκολη αντιπολίτευση.

Ο Πρωθυπουργός αγωνίζεται να δοθούν δομικές απαντήσεις στις κρίσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Επειδή είμαστε κυβέρνηση ευθύνης, προείδαμε την κρίση εγκαίρως και έχουμε θέσει σε εφαρμογή συνεκτικό σχέδιο στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων από το περασμένο φθινόπωρο. Ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν προσθέσαμε κανένα νέο φόρο αλλά συνεχίζουμε την μείωση φόρων σε μόνιμη βάση για ολους. Η Κυβέρνηση με πραξεις προσπαθεί να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια τους πολίτες, με έμφαση σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, και τις επιχειρήσεις, φροντίζοντας παράλληλα να μην διαλύσει τα δημόσια οικονομικά. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν είναι Λωτοφάγοι και θυμούνται τις συνέπειες ενδεχόμενου δημοσιονομικού εκτροχιασμού κι ότι αυτοί που σήμερα πλειοδοτούν σε υποσχέσεις είναι εκείνοι που αύριο φωνάζουν στις πλατείες. Ο κ. Τσίπρας, για δύο λεπτά δημοσιότητας, εκστομίζει ψέματα και ασυναρτησίες, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν εφαρμόζονται πουθενά. Δεν λέει ούτε πόσο κοστίζουν οι υποσχέσεις του, ούτε από πού θα χρηματοδοτηθούν.

Αντί λοιπόν να πολιτεύεται με όρους θεάματος, ας μας απαντήσει: θα ψηφίσει τα μέτρα 1,2 δις., μέτρα με τα οποία η συνολική στήριξη προσεγγίζει τα 4 δις, που απευθύνονται σε 3,2 εκατομμύρια συμπολίτες μας;»

Η απάντηση Ηλιόπουλου στο Μαξίμου

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρει «Ο κ. Οικονόμου περνά τους πολίτες για χρυσόψαρα. Οι πάντες θυμούνται ποια παράταξη χρεοκόπησε τη χώρα στο βωμό της διαφθοράς, της διαπλοκής, των κουμπάρων. Όπως θυμούνται επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια που την έβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και άφησε γεμάτα ταμεία για τις δύσκολες μέρες. Και βλέπουν και σήμερα ποιοι είναι αυτοί που αντί να στηρίξουν την κοινωνία, με μέτρα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, εξαντλούν όλα τα περιθώρια σε χωρίς όριο φοροαπαλλαγές για τους έχοντες.

Οι πολίτες θα περίμεναν λοιπόν μία συγγνώμη μετά τη χθεσινή κοροϊδία των διαφημισμένων επιδοτήσεων για τα καύσιμα, που τελικά είναι 12 ευρώ το μήνα. Για την επιδότηση της αισχροκέρδειας αντί για τον έλεγχό της. Και θα περίμεναν και λίγη περισσότερη ειλικρίνεια αντί για χυδαία ψέματα ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, όταν μία σειρά από χώρες της ΕΕ με τελευταίες την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία το εφαρμόζουν για όσο διαρκεί η κρίση, μειώνοντας σημαντικά τις τιμές βενζίνης και πετρελαίου. Το μόνο που μπορούν οι πολίτες να περιμένουν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ψέματα, προπαγάνδα, ακρίβεια και εξυπηρέτηση των καρτέλ».


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρά αδέλφια στην Πάτρα - Λέων: όσοι μιλούν, “βοηθούν” τον δράστη… εάν υπάρχει (βίντεο)

Ακρίβεια - Μέτρα στήριξης: η εξειδίκευση για τις επιδοτήσεις (βίντεο) 

“Το Πρωινό”: Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα παραστεί στην δίκη για λόγους υγείας (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζιΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Πως θα συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε ποιες περιοχές παρουσιάζεται μεγαλύτερη επικινδυνότητα. 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός06:14Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο