LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Μαρτίου 2022 13:30 | Ανανέωση: 16 Μαρτίου 2022 13:46

Ουκρανία - Πρόξενος στην Μαριούπολη: Αλλαγή στην διαδρομή του Μανώλη Ανδρουλάκη

Θρίλερ με την επιστροφή του Έλληνα προξένου από τη Μαριούπολη.

Μανώλης Ανδρουλάκης - Γιώργος Ανδρουλάκης - πρόξενος Μαριούπολη

Σε αλλαγή πορείας υποχρεώθηκε να προχωρήσει η ελληνική αποστολή με τον πρόξενο της Μαριούπολης, Μανώλη Ανδρουλάκη, λόγω της πολύ κακής κατάστασης που επικρατεί στη Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκρίθη, λόγω των βομβαρδισμών, ότι δεν πρέπει η αποστολή να κατευθυνθεί προς τα εκεί για την ασφάλειά της και επελέγη άλλη διαδρομή προς τα δυτικά. Η ελπίδα είναι ότι ως αύριο βράδυ θα έχει φτάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη Βουλή εκφράζοντας την ελπίδα αύριο το βράδυ ο πρόξενος να είναι εντός ευρωπαϊκών συνόρων.

«Πρόκειται για μια ώρα μαύρη. Μας προκαλούν φρίκη οι σκηνές που μεταδίδει ο φακός. Η επίθεση προκάλεσε θύματα μεταξύ των οποίων και η μειονότητα. Ο πρόξενός μας είναι στον δρόμο της επιστροφής. Δεν έχει νόημα να πω που είναι τώρα. Ελπίζουμε μέχρι αύριο το βράδυ θα είναι σε ευρωπαϊκό έδαφος» είπε.

Συγκινεί ο πατέρας του στον ΑΝΤ1

Για την επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα Προξένου στην Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, μαζί με την αποστολή του ΟΑΣΕ, μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πατέρας του. 

Όπως είπε ο κ. Γιώργος Ανδρουλάκης,  η αποστολή μετακινείται με τρία μεγάλα λεωφορεία και κάποια συνοδευτικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα. 

Μετέφερε πως όπως του είπε και ο γιός του, συνολικά στο κομβόι βρίσκονται περίπου 80 άτομα, κυρίως Ουκρανοί υπάλληλοι του ΟΑΣΕ και μέλη των οικογενειών τους 

Ο πατέρας του Έλληνα πρόξενου στην Μαριούπολη είπε πως στο τηλέφωνο, στην συνομιλία που είχαν αργά την Τρίτη, ο Μανώλης Ανδρουλάκης ακουγόταν ευδιάθετος και χαρούμενος που κατάφερε να απεγκλωβιστεί από την Μαριούπολη, μετά από πολλές ημέρες διαβίωσης υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ακόμη και με έλλειψη επικοινωνίας, όπως είπε ο κ. Γιώργος Ανδρουλάκης, αφού δεν υπήρχε ούτε τηλεφωνική επαφή μαζί του στο μεγαλύτερο διάστημα του 24ώρου. 

Ο πατέρας του πρόξενου, ο οποίος συνεχίζει το ταξίδι του προς τα δυτικά της Ουκρανίας, με στόχο να περάσει τα σύνορα το δυνατόν συντομότερα, μίλησε συγκινημένος και για τον διάλογο σχετικά με την Μαριούπολη, που είχε με τον διπλωμάτη μας, την στάση του οποίου εξήραν χθες οι Νίκος Δένδιας και Ανδρέας Κατσανιώτης. 

«Όταν τον ρώτησα “γιατί δεν έφυγες με τους δημοσιογράφους;”, (ενν. πριν από αρκετές ημέρες, με την πρώτη επιχείρηση εκκένωσης από την Μαριούπολη), μου απάντησε “Ρε πατέρα, και ποιος θα μείνει εδώ πέρα; Είναι τόσοι Έλληνες εδώ…” και με συγκίνησε», είπε ο κ. Γιώργος Ανδρουλάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Φιλιππίδης: η επιδείνωση της υγείας του και ο γυναικολόγος... “κλειδί” (βίντεο)

“Το Πρωινό” - Βερύκιος: ο Κοντομηνάς δεν ήθελε να ταφεί εν κρυπτώ (βίντεο)

Μυτιλήνη: Είδε τους διαρρήκτες στο σπίτι της... από την Αυστραλία! (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Σήμερα 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΣήμερα 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΣήμερα 21:18 | Ειδήσεις

Με αλλαγές στα δρομολόγια, μικρότερη συχνότητα και με ολοκλήρωση της βάρδιας νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθούν τα ΜΜΜ έως τα μέσα της εβδομάδας της Διακαινησίμου.

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Σήμερα 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ καταλήψεις: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο