LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Μαρτίου 2022 18:22

Ο ΑΝΤ1 στην Ουκρανία: Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Οδησσό (βίντεο)

Προσευχές για να σταματήσει ο εφιάλτης στη χώρα τους έκαναν οι κάτοικοι της Οδησσού.

Οδησσός - Κυριακή της Ορθοδοξίας - δελτίο ΑΝΤ1

Του Σπύρου Λεβειδιώτη

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν, σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ελληνική Εκκλησία της Οδησσού με τους κατοίκους να προσεύχονται ώστε να σταματήσει ο εφιάλτης για την Ουκρανία.

Οι σειρήνες ήχησαν το πρωί στην πόλη η οποία προετοιμάζεται για να αποκρούσει τη ρωσική προέλαση. Υπήρχε προειδοποίηση για πιθανό αεροπορικό χτύπημα και σύσταση ώστε όλοι να πάνε σε υπόγεια και καταφύγια.

Λίγη ώρα αργότερα οι σειρήνες σταματούν και η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς. Στα ανατολικά όμως και πιο συγκεκριμένα στο Μικολάιβ που αποτελεί τελευταίο σημείο αντίστασης πριν την Οδησσό οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται.

«Γεννήθηκα εδώ και εδώ μεγάλωσα. Είναι ήρεμη χάρη στην θυσία όσων πολεμούν στη Χερσώνα και στο Μικολάιβ», δηλώνει στον ΑΝΤ1 κάτοικος της Οδησσού.

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ενώ οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την πόλη που ερημώνει.  

Ουκρανοί όλων των ηλικιών πήγαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας που είναι γνωστός ως Ελληνική Εκκλησία και λειτουργεί από το 1808, προσεύχονται να μπει τέλος στον εφιάλτη.

Οδησσός - Κυριακή της Ορθοδοξίας - δελτίο ΑΝΤ1

Σήμερα είναι Κυριακή της Ορθοδοξίας και ψάχνουμε συμπαράσταση από τους Έλληνες...», δήλωσε ο πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Προνί.

Ο πατέρας Ανδρέας είναι Ουκρανός όμως η μισή καρδιά του είναι στην Ελλάδα όπου έμεινε 18 χρόνια. Σπούδασε θεολογία και νομική και κήρυξε το λόγο του Θεού. Όπλα του σε αυτόν πόλεμο είναι ο Σταυρός και η πίστη.  

«Όταν δυο παιδιά μαλώνουν ούτε η μητέρα δεν μπορεί να τα χωρίσει. Ο Θεός φυλάει την Οδησσό αλλά εμείς πάσχουμε για τη Μαριούπολη..», συμπληρώνει.

Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της πόλης. Η φλόγα δεν έχει σταματήσει να καίει στη μνήμη όσων χάθηκαν για την ελευθερία της Οδησσού.  

Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση όχι μόνο στην Οδησσό αλλά σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Ο Ιβάν Ζοροβλιόβ, κάτοικος της Οδησσού μιλά για το μνημείο της 10ης Απριλίου, σημειώνοντας πως «πρόκειται για ένα σύμβολο της πόλης. Το κάναμε μία φορά και θα το ξανακάνουμε».

Χθες η ορχήστρα του Εθνικού Θεάτρου της Οδυσσού τραγούδησε σε μια πλατεία της πόλης ζητώντας τον αεροπορικό αποκλεισμό της Ουκρανίας και την διάσωση των κατοίκων της.


Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΟΚ: Θρήνος για τον Παντελή που ήταν 13 χρόνια σε κώμα

ΕΦΚΑ - ΟΑΕΔ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

Κορονοϊός: 11986 κρούσματα την Κυριακή

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:03Μητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)18:50 Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη18:36Ουκρανία: Συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ18:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο