LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 12 Μαρτίου 2022 17:37

Καιρός: ο “Φίλιππος” φεύγει με κρύο και παγετό

Πότε και που αναμένονται χιονοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο χαμηλά θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή. Σε Κρήτη, Κυκλάδες και Εύβοια τις πρωινές ώρες αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις.  Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί -03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 βαθμό έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην κεντρική ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05 έως 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο και στην δυτική Πελοπόννησο από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από το μηδέν έως τους 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -04 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με χιονόνερο ή χιόνι τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα αυξηθούν. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3-5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Στην Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στο νότιο Ιόνιο προβλέπονται νεφώσεις, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο κατά τόπους 6 με βαθμιαία ενίσχυση από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά, όπου θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 10 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια, με ενδεικτικές τιμές ελάχιστης θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά τους -10 (μείον 10) βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ: δωρεάν rapid test την Κυριακή σε 44 σημεία

Ουκρανία - Μαριούπολη: επίθεση με οβίδες σε σπίτια από άρματα μάχης (βίντεο)

Ιράκ - Αρμπίλ: επίθεση με πυραύλους “από το Ιράν” (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο