LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 12 Μαρτίου 2022 17:37

Καιρός: ο “Φίλιππος” φεύγει με κρύο και παγετό

Πότε και που αναμένονται χιονοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο χαμηλά θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή. Σε Κρήτη, Κυκλάδες και Εύβοια τις πρωινές ώρες αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις.  Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί -03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 βαθμό έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην κεντρική ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05 έως 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο και στην δυτική Πελοπόννησο από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από το μηδέν έως τους 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -04 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με χιονόνερο ή χιόνι τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα αυξηθούν. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3-5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Στην Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στο νότιο Ιόνιο προβλέπονται νεφώσεις, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο κατά τόπους 6 με βαθμιαία ενίσχυση από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά, όπου θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 10 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια, με ενδεικτικές τιμές ελάχιστης θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά τους -10 (μείον 10) βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ: δωρεάν rapid test την Κυριακή σε 44 σημεία

Ουκρανία - Μαριούπολη: επίθεση με οβίδες σε σπίτια από άρματα μάχης (βίντεο)

Ιράκ - Αρμπίλ: επίθεση με πυραύλους “από το Ιράν” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠειραιάς: Γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από το λιμάνι (εικόνες)Σήμερα 08:36 | Ειδήσεις

Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε από επιβάτες. Άμεσα έσπευσε στο σημείο το Λιμενικό.

Τι καιρό θα κάνει σήμερα ΔευτέραΧθες 15:09 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού τη Δευτέρα 24/08.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25 ΑυγούστουΧθες 08:33 | Ειδήσεις

Την μνήμη ποιων αγίων και οσίων τιμά σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε ποιους πρέπει να πείτε "Xρόνια πολλά".

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε με την Ευρώπη, με τη Δύση, με τη διεθνή νομιμότηταΧθες 10:11 | Ειδήσεις

Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπησή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σταθερή στάση της Ελλάδας απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές και τα μέτρα στήριξης, ενώ παρουσίασε παρεμβάσεις σε Υγεία, Παιδεία, Οικονομία και Πολιτισμό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πειραιάς: Γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από το λιμάνι (εικόνες)08:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25 Αυγούστου08:30Τι καιρό θα κάνει σήμερα Δευτέρα08:14Βόλος - Συζυγοκτόνος: Θόλωσα και δεν ήθελα να το κάνω23:59Eurovision 2026: Σε ποια πόλη θα φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός23:45Ρωσία: Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από έκρηξη φιάλης αερίου σε κατάστημα παιχνιδιών23:31ΠΑΟΚ – ΑΕΛ: Δύσκολη νίκη για τους γηπεδούχους23:16Λαμία: Αγριογούρουνα κάνουν βόλτες πάνω στις γραμμές τρένου23:00ΑΕΚ – Πανσερραϊκός: Με το… δεξί στην πρεμιέρα η “Ένωση”22:44Πυροσβεστική: Σημειώθηκαν 30 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο22:30Ελλάδα – Γαλλία: Ήττα στο τελευταίο φιλικό πριν το EuroBasket22:14Σαντορίνη: “Εσβησε”πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη22:00Γαστρεντερίτιδα – Τζιά: Ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων21:45Μπουγάτσα: Η τιμή έχει πάρει…την ανηφόρα21:31Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε ο Οδοντωτός στα Τρικλιά21:16Πυρκαγιά – Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις21:02ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου20:47Ηλεία: 67χρονος σώθηκε από πνιγμό20:34Παναθηναϊκός – Σάντσες: Και με τη… βούλα στο “τριφύλλι”20:20Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη, Κάρπαθο, Χίο, Σάμο, Ικαρία20:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο