LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Μαρτίου 2022 08:07 | Ανανέωση: 12 Μαρτίου 2022 08:10

Κακοκαιρία “Φίλιππος” – Πατούλης: Αποφύγετε τις μετακινήσεις

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής για την επέλαση της κακοκαιρίας. 'Εκκληση Πατούλη στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις ή να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Πατούλης - Πρωινοί Τύποι
Για την επέλαση της κακοκαιρίας «Φίλιππος», η οποία σύμφωνα με τις προγνώσεις, θα «χτυπήσει» το μεσημέρι και την προετοιμασία της Περιφέρειας Αττικής μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Όπως είπε ο κ. Πατούλης στην Περιφέρεια Αττικής είναι όλοι στην θέση τους από νωρίς, ενώ σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Τροχαία θα βρίσκεται
σε πολλά σημεία και θα ελέγχει αν υπάρχουν στα αυτοκίνητα αντιολισθητικές αλυσίδες.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα κλείσουν δρόμοι ο κ. Πατούλης τόνισε ότι τους δρόμους τους κλείνει η Τροχαία και όχι η Περιφέρεια. Παράλληλα, τόνισε ότι στην Περιφέρεια Αττικής είναι ακόμα καλύτερα προετοιμασμένοι απ’ ότι στην προηγούμενη κακοκαιρία.

«Εκχιονιστικά μηχανήματα καθάρισαν και καθαρίζουν τους δρόμους», είπε και πρόσθεσε ότι συνεργάτες της Περιφέρειας είναι «ετοιμοπόλεμοι» στους δρόμους.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος, ωστόσο αν χρειαστεί να μετακινηθούν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη: Βομβάρδισαν τζαμί που φιλοξενούσε αμάχους

Κακοκαιρία - Ελπίδα - Περιφέρεια Αττικής

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Ανακοίνωση εξέδωσε λίγο αργότερα η Περιφέρεια Αττικής στην οποία αναφέρει ότι ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκεται  σε ετοιμότητα με αφορμή τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα και μέχρι τις βραδινές ώρες, με έμφαση στα Βόρεια και Ανατολικά προάστια της Αττικής.

Για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής απευθύνει ισχυρή σύσταση προς τους οδηγούς, ιδίως σε αυτούς που κινούνται στους οδικούς άξονες στα Βόρεια και Ανατολικά της Αττικής, κατά τις ώρες έντασης των καιρικών φαινομένων να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης απαραίτητα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες , προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εγκλωβισμών και να μην παρεμποδίζεται το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων σε κεντρικούς δρόμους.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια διαθέτει 105 ειδικά μηχανήματα έργου, τα οποία είναι τοποθετημένα σε καίρια σημεία με στόχο να επέμβουν άμεσα όπου απαιτηθεί, ενώ ήδη έχει διανεμηθεί σε 10 Δήμους αλάτι, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έχει καλέσει όλους τους Δημάρχους να έχουν όλες τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε αυξημένη ετοιμότητα με στόχο την άμεση επίλυση όποιων προβλημάτων προκύψουν, με έμφαση τη διατήρηση της προσβασιμότητας στους δημοτικούς δρόμους και να συστήνουν στους δημότες τους τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Με αφορμή τις προγνώσεις των μετεωρολόγων ότι αναμένονται ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως τις μεσημεριανές ώρες σήμερα και μέχρι το βράδυ με επίκεντρο τα Βόρεια και Ανατολικά προάστια απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να περιοριστούν μόνο στις απαραίτητες μετακινήσεις για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας τους που είναι προτεραιότητά μας. Παράλληλα όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα σε δρόμους όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Όλος ο μηχανισμός μας είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά όποια προβλήματα προκύψουν αλλά και να συνδράμουμε σε όποιον Δήμο έχει ανάγκη».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο