LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 11 Μαρτίου 2022 13:29

Πόλεμος Ουκρανία: Η Ελλάδα “υιοθέτησε” Ουκρανό πυγμάχο

Η ελληνική αποστολή, υπό τις οδηγίες του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «υιοθέτησε» και τον Ουκρανό πρωταθλητή

Όλεχ Σάπιζακ

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Σάπιζακ διέφυγε στην Πολωνία και από εκεί ταξίδεψε για τη διοργάνωση, που διεξάγεται στην Μπούντβα. Όμως, χωρίς τον προπονητή του, ο οποίος λόγω του πολέμου δεν ήταν μαζί του, δεν θα του επιτρεπόταν να αγωνιστεί.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης, επικοινώνησε αμέσως με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και πήρε την συγκατάθεση, ώστε ο Ουκρανός πυγμάχος να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες των Ελλήνων προπονητών στο Μαυροβούνιο!

Συγκινημένος ο Σάπιζακ, μετά τον αγώνα του, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, την χώρα μας και την Κυβέρνηση για την υποστήριξη και ευχήθηκε ειρήνη στον κόσμο.

Μάλιστα, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας προσκάλεσε τον Όλεχ Σάπιζακ για να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσει τις προπονήσεις του και να συμμετάσχει απρόσκοπτα στα διεθνή τουρνουά Πυγμαχίας που θα διεξαχθούν στη χώρα μας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε σχετικά ότι «πράξαμε το αυτονόητο, τιμώντας την ιστορία της Ελλάδας και τα αθλητικά ιδεώδη, που η παγκόσμια κοιτίδα τους είναι στη χώρα μας. Αλίμονο αν δεν στεκόμασταν στο πλευρό του Ουκρανού αθλητή, αλίμονο αν σ’ αυτό τον παράλογο πόλεμο δεν ήμασταν -για ακόμη μια φορά- στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Έχει την πλήρη στήριξή μας σε ό,τι χρειαστεί κι αυτός και οι συναθλητές του για να ξεπεράσουν, όσο γίνεται τις δυσκολίες του πολέμου».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που βοηθήσαμε ένα παιδί να αγωνιστεί σε ένα τουρνουά. Νιώσαμε την υποχρέωση ότι πρέπει να σταθούμε δίπλα στον Ουκρανό πρωταθλητή, ο οποίος δεν είχε προπονητή εξαιτίας του πολέμου. Θα ήθελα να συγχαρώ τους προπονητές και τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Μαυροβούνιο και ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την καθοδήγηση και την ευαισθησία του σε αυτά τα θέματα».

Ειδήσεις σήμερα:

Υπερήλικες ασέλγησαν σε ανήλικες αδερφές

“Το Πρωινό” - Νεκρά αδέλφια στην Πάτρα: Συγκλονίζουν οι εξελίξεις (βίντεο)

Κιούσης στον ΑΝΤ1: Η τιμή της αμόλυβδης στα διυλιστήρια ξεπέρασε τα 2 ευρώ


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο