LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Μαρτίου 2022 19:40 | Ανανέωση: 08 Μαρτίου 2022 21:26

Ουκρανία - Δενδιας για Έλληνα πρόξενο: θα κάνουμε τα πάντα για να γυρίσει (βίντεο)

Σειρά διεθνών επαφών είχε ο ΥΠΕΞ, μεταξύ άλλων και την ασφαλή εκκένωση Ελλήνων πολιτών και ομογενών από τις εμπόλεμες περιοχές, στην Ουκρανία.

Δένδιας - Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Σειρά διεθνών επαφών πραγματοποίησε ο Νίκος Δένδιας, που συναντήθηκε μεταξύ άλλων με την Γενική Γραμματέα του ΟΑΣΕ, Χέλγκα Σμιντ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, τόνισε πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει με ασφάλεια ο Έλληνας Πρόξενος της Μαριούπολης στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τη Βρετανή ομόλογό του Λιζ Τρας, τονίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σημαντικός γεωπολιτικός παίκτης. 

Σε δήλωση του, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε:

«Είχα μια μακρά συζήτηση με την ΓΓ του ΟΑΣΕ, την Χέλγκα Σμιντ, με κύριο αντικείμενο τα ζητήματα που αφορούν τη Μαριούπολη και την ασφάλεια του Έλληνα Προξένου που φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στο κτίριο του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα πρόξενο ασφαλή πίσω στην Ελλάδα. Θα ήθελα, με αυτή την ευκαιρία, να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους Έλληνες διπλωμάτες, που με κίνδυνο της ζωής τους, προσπάθησαν να εκκενώσουν Έλληνες πολίτες και ομογενείς από την Ουκρανία αυτή τη δύσκολη στιγμή. Από εκεί και πέρα, κάναμε και μια γενική επισκόπηση της εξαιρετικά δύσκολης και δυσάρεστης κατάστασης. Η ρωσική εισβολή έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Και συζητήσαμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μερικές πτυχές τους. Το Ηνωμένο Βασίλειο, παρότι εκτός ΕΕ, παραμένει ένας πολύ σημαντικός γεωπολιτικός παίκτης. Ήταν η 4η φορά που συναντήθηκα με Βρετανό ΥΠΕΞ, σε αυτή την περίπτωση με τη Λιζ Τρας, τα 3 σχεδόν χρόνια που είμαι ΥΠΕΞ της Ελλάδας. Αυτή τη φορά συναντηθήκαμε κάτω από το κράτος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και συζητήσαμε τα τεράστια προβλήματα ασφάλειας που η εισβολή αυτή δημιουργεί τόσο για τις χώρες μας όσο και για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Συζητήσαμε για τα Δυτικά Βαλκάνια, το Σαχέλ, τη Βόρεια Αφρική, τη Λιβύη τη Μέση Ανατολή. Συζητήσαμε επίσης και για το πώς μπορεί η ανθρωπότητα να βγει από αυτή την τεράστια περιπέτεια που μας έβαλε η ρωσική εισβολή». 

Επαφές Δένδια στην Βιέννη

Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Αυστριακού Κοινοβουλίου και αντιπρόεδρο Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Ράινχολντ Λοπάτκα (Rheinhold Lopatka) συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο των επαφών του στη Βιέννη. Στο επίκεντρο της συνάντησης, όπως αναφέρει ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter, βρέθηκαν η κατάσταση στην Ουκρανία, η Ανατολική Μεσόγειος και η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας.

Επιπλέον, κατά την παραμονή του στη Βιέννη, πέρα από τον Αυστριακό ομόλογό του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, την πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Αυστρίας Ρέντι Βάγκνερ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Αυστριακού Κοινοβουλίου, Ράινχολντ Λοπάτκα, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι.

Κατά τη συνάντησή του με τον Ραφαέλ Γκρόσι, ο Νίκος Δένδιας συζήτησε για την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην αυστριακή πρωτεύουσα ξεκίνησε με τη συνάντησή του με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ Χέλγκα Σμιτ.

Ο Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, αναμένεται να ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη Βιέννη με τη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας Αρσένιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα - 6χρονος: Εγκεφαλικά νεκρό το παιδί που έπεσε από μπαλκόνι

Χανιά: Αλυσοπρίονο έκοψε την αρτηρία πολύτεκνου πυροσβέστη

Ταύρος: τραυματίας αστυνομικός σε σύλληψη ένοπλων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο