LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2022 18:25

Η Ουκρανία βύθισε την ναυαρχίδα του στόλου της! (βίντεο)

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να βυθιστεί η φραγάτα, προκαλώντας αίσθηση και αντιδράσεις.

Ουκρανία - φρεγάτα - ναυαρχίδα στόλου

Στην βύθιση της φρεγάτας "Hetman Sahaidachny" προχώρησε το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας, θέλοντας να αποτρέψει το ενδεχόμενο να καταληφθεί από τους Ρώσους.

Η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου βρισκόταν υπό επισκευή στο λιμάνι του Μικολάιβ και βυθίστηκε μετά από εντολή του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας, Αλεξέι Ρέζνικοφ.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο δύσκολη απόφαση ήταν για τους στρατιώτες και το πλήρωμα» είπε ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ενώ συμπλήρωσε ότι μελλοντικά η Ουκρανία θα δημιουργήσει ένα νέο στόλο «σύγχρονο και πανίσχυρο».

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το πλοίο στο λιμάνι να έχει βυθιστεί κατά το ήμισυ και να γέρνει στο πλάι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγήθηκε έκρηξη.

Ουκρανία - φρεγάτα - ναυαρχίδα στόλου

Η φρεγάτα κλάσης "Krivak III/Menzhinskiy" δεν θεωρείται σημαντική απειλή για τη Ρωσία.

Όμως, ήταν θέμα γοήτρου για τους Ουκρανούς να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων, καθώς ήταν η ναυαρχίδα του στόλου τους και έτσι θα επέτρεπαν στην Μόσχα να προπαπαγανδίσει σε βάρος της Ουκρανίας, ρίχνοντας το ηθικό όλων όσοι μάχονται ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις.

Η φρεγάτα, 3.500 τόνων, κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο του Κερτς της Κριμαίας και εντάχθηκε στο ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό τον Απρίλιο του 1993.

Το πλοίο διέθετε πυροβόλο καταστρώματος των 100 χιλιοστών, μικρότερα πυροβόλα, ανθυποβρυχιακούς εκτοξευτές χειροβομβίδων, σωλήνες τορπιλών και ελικόπτερο.

Η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου το 2008 μετείχε στην επιχείρηση «Active Endeavour» στη Μεσόγειο, που είχε στόχο την αποτροπή τρομοκρατών ή μεταφοράς όπλων μαζικής καταστροφής.

Το 2013, το πλοίο μετείχε στη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση «Ocean Shield», κατά της πειρατείας στα ανοιχτά του Κέρατος της Αφρικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: η ανάπτυξη του 2021 είναι “γραμμή άμυνας” για τις δυσκολίες, λόγω της ακρίβειας

Ουκρανία: Το κομβόι με τους Έλληνες πέρασε στην Μολδαβία

Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ - MBC Group: τα “κλειδιά” της συμφωνίας για επενδύσεις στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στην... ισοφάριση22:02Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα - Νεκρός ο οδηγός21:48ANT1 Sports: Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 121:34Συναγερμός στο Ίλιον: Τηλεφώνημα για πυροβολισμούς21:20Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία21:12Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στους Έλληνες αγρότες για το χάος στα σύνορα20:58Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτό20:44Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στο φαράγγι Αμπά στα Αστερούσια20:30Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Κυψέλης20:16Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48Βόλος: Ο κυβερνήτης επικαλέστηκε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χαμηλή ορατότητα19:34Αντώνης Σαμαράς: Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα19:20Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα19:06Κομοτηνή: Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό18:52Τροχαίο στη Κίσσαμο: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Ένας τραυματίας18:38Κανονικά τα δρομολόγια των Intercity στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη18:24Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: Το show του Ρογκαβόπουλου έκλεψε την παράσταση18:10Λάρισα: Νησίδα από φερτά υλικά δημιουργήθηκε στη γέφυρα του Πηνειού - Ανεβαίνει η στάθμη του νερού (εικόνες)17:56Νετανιάχου: Κοντά η δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα - Επαφές με Τραμπ στο τέλος του μήνα17:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο