LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2022 13:34

Βρετανία: Έφαγε χθεσινό φαγητό και κατέληξε με... ακρωτηριασμένα άκρα!

Προβληματισμένη είναι η ιατρική κοινότητα στην Βρετανία, αφού ένας νεαρός χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί μετά την κατανάλωση χθεσινού φαγητού από το ψυγείο.

AP - Μπουφέ - φαγητό

Προβληματισμένη είναι ιατρική κοινότητα στην Βρετανία, αφού ένας νεαρός χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί μετά την κατανάλωση χθεσινού φαγητού από το ψυγείο. Μέχρι στιγμής οι γιατροί πιστεύουν πως έπαθε κάποια βακτηριακή λοίμωξη, ενώ το περιστατικό δημοσιεύθηκε και στο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν φοιτητή που έφαγε από το ψυγείο ένα πιάτο με κοτόπουλο και ζυμαρικά, που είχε αγοράσει μαζί με τον συγκάτοικό του το προηγούμενο βράδυ.

Ο νεαρός αρχικά παρουσίασε ναυτία και υψηλό πυρετό, ενώ – κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο – κάποια στιγμή οι παλμοί του έφτασαν ακόμα και τους 166… το λεπτό!

Ο νεαρός, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν είχε κάποιο ιστορικό με αλλεργίες και είχε κάνει όλα τα παιδικά εμβόλια. Κάπνιζε δύο πακέτα τσιγάρα την εβδομάδα και χασίς σε καθημερινή βάση, όμως δεν έπινε πολύ αλκοόλ. Μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, η κατάστασή του με τις ώρες χειροτέρευε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στην εντατική άλλου νοσοκομείου με ελικόπτερο και περαιτέρω νοσηλεία.

αναπνευστική υποστήριξη - εντατική - πνεύμονες

Το περίεργο αυτό περιστατικό έγινε ιδιαίτερα γνωστό στα ΜΜΕ από βίντεο του YouTube, στο οποίο υπάρχουν δραματοποιημένα τα γεγονότα που περιγράφονται στο New England Journal of Medicine. Γιατροί αποδίδουν τα συμπτώματα που εμφάνισε ο φοιτητής σε πιθανή επιθετική βακτηριακή λοίμωξη.

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, τα νεφρά του άρχισαν να υπολειτουργούν και το αίμα του να πήζει. Στο αίμα του εντοπίστηκε ένα βακτήριο που ονομάζεται «Neisseria meningitidis». Δεν πρόκειται για την κλασική μηνιγγίτιδα, αλλά για κάτι εξίσου επικίνδυνο, καθώς πρόκειται για μηνιγγιτιδοκοκκαιμία.

Στην περίπτωση του νεαρού, τα βακτήρια στο αίμα του εμπόδιζαν το οξυγόνο να εισέλθει στα όργανα με αποτέλεσμα να νεκρώνουν τα κύτταρα και αυτό οδήγησε στο να εμφανίσει γάγγραινα στα άκρα. Έτσι έπρεπε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των δέκα δαχτύλων του.

Η ζημιά έγινε από τα βακτήρια που υπήρχαν στο φαγητό και εξαπλώθηκαν μέσω του σάλιου. Λίγο αργότερα οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο φοιτητής είχε κάνει το πρώτο του εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδοκοκκικού πριν από το γυμνάσιο, ωστόσο δεν έκανε ποτέ την αναμνηστική δόση όταν έγινε 16 ετών.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το φαγητό δεν ήταν καλό, σύμφωνα με τον γιατρό, αλλά δεν θα γίνει ποτέ γνωστό γιατί το συγκεκριμένο γεύμα περιείχε αυτό το βακτήριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Ιδιώτες γιατροί και στο ΕΣΥ (βίντεο)

Λίμνη Περδίκκα: θρίλερ με αγνοούμενο άνδρα (εικόνες)

Γυναικοκτονία στα Ιωάννινα: Σκότωσε την σύζυγό του μετά από καβγά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Σήμερα 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο