LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Φεβρουαρίου 2022 09:17 | Ανανέωση: 16 Φεβρουαρίου 2022 09:17

Πέτσας: ο Τσίπρας ζητά πρόωρες εκλογές για να μην βγει τρίτος

Τι είπε για τα ευρήματα στην δημοσκόπηση του ΑΝΤ1, το ΚΙΝΑΛ και το ενδεχόμενο για κυβέρνηση συνεργασίας. Ανακοίνωσε πρόσθετη στήριξη σε ΟΤΑ λόγω ενεργειακής κρίσης.

Στέλιος Πέτσας - Καλημέρα Ελλάδα

Για την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις, καθώς και για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Στέλιος Πέτσας αναγνώρισε πως επηρεάζονται όχι μόνο τα οικονομικά κατώτερα στρώματα, αλλά όπως είπε υπάρχει πίεση αναλογικά και στην μεσαία τάξη, λέγοντας πως χρειάζεται κλίμα συναίνεσης και κοινή προσπάθεια για να μετριαστούν οι επιπτώσεις.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, αν και όπως είπε είναι κάτι που θα είχε θετικό αποτύπωμα και πολιτικά για όποια κυβέρνηση την αποφασίσει, ανέφερε πως κάτι τέτοιο θα βάλει σε κίνδυνο τα δημόσια έσοδα, όπως σημειώνουν και υπηρεσιακά στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που παλαιότερα είχαν εισηγηθεί μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα.

«Κάθε φορά που μας επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος, προχωράμε σε μέτρα ελάφρυνσης», επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας ενδεικτικά, πως εκτός από τα μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, «υπάρχει επιπλέον κόστος 300 εκατομμυρίων ευρώ για τους Δήμους από τις ανατιμήσεις στα καύσιμα για δαπάνες που αφορούν μεταξύ άλλων, την θέρμανση των σχολείων. Εμείς δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα προχωρήσουμε σε έκτακτη ενίσχυση των Δήμων, το ύψος της οποίας θα προσδιοριστεί από το οικονομικό επιτελείο».

Για τις εκλογές και τις δημοσκοπήσεις

«Δεν υπάρχει ούτε σκέψη ούτε κάποια προετοιμασία για αλλαγή του εκλογικού νόμου, άλλωστε ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ούτε οι πολίτες σε καμία δημοσκόπηση ζητούν πρόωρες εκλογές», είπε ερωτηθείς σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις.

Όπως προσέθεσε «Ο κ. Τσίπρας κάνει το αίτημα για πρόωρες εκλογές από την αγωνία του όχι μην βγει δεύτερος, αλλά μήπως βγει τρίτος, γι’ αυτό προσπαθεί να περιχαρακώσει αυτήν την διαδικασία στην Βουλή, όπου ο Πρωθυπουργός και ο κ. Τσίπρας έχουν μιλήσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα».

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ΑΝΤ1, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, σχετικά με τα στοιχεία για το ΚΙΝΑΛ, σημείωσε πως «υπάρχει μια μετατόπιση στο πολιτικό σκηνικό. Μια αλλαγή στην ηγεσία ενός κόμματος φέρνει μια ευφορία, όπως συμβαίνει με μια μεταγραφή σε ποδοσφαιρική ομάδα».

«Το βασικό στοιχείο είναι οι τάσεις και αυτό που δείχνουν είναι πως η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα διατηρείται ή μεγαλώνει και αυτό δείχνει μια ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημείωσε ο κ. Πέτσας, λέγοντας ακόμη πως «τα ποσοστά που βλέπω δεν δείχνουν ότι οι πολίτες θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν τίθεται θέμα αυτοδυναμίας για την ΝΔ στις επόμενες εκλογές, καθώς οι πολίτες δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στην αξιωματική αντιπολίτευση».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεξικό: Μετανάστες έραψαν τα στόματα τους (σκληρές εικόνες)

“Live” διάρρηξη στο αυτοκίνητο του ΑΝΤ1 (βίντεο)

Κορονοϊός: καρκινοπαθής νοσεί διαρκώς επί 14 μήνες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο