LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2022 18:32

Καταγγελία για Γηροκομείο στα Χανιά: Η ιδιοκτήτρια άρπαξε ηλικιωμένη για να της πάρει το σπίτι

Σοκάρει η νέα αποκάλυψη για την ήδη προφυλακισμένη ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά. Οι καταγγελίες στον ΑΝΤ1.

Δελτίο ειδήσεων - Χανιά - γηροκομείο - αρπαγή σπιτιού

Της Κέλλυς Χεινοπώρου

Δεν έχουν σταματήσει οι καταγγελίες σε βάρος του γηροκομείου Χανιών!  Μάλιστα, ακόμη κι όταν βρέθηκε υπό έλεγχο των διωκτικών αρχών, φαίνεται πως η ιδιοκτήτρια συνέχισε  - όπως καταγγέλλεται – να εξαπατά ηλικιωμένους! Όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1, πριν από δυο εβδομάδες η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου συνελήφθη κατηγορουμένη για αρπαγή ηλικιωμένης από το σπίτι της, προκειμένου το ακίνητο με πληρεξούσιο να περάσει σε άλλα χέρια!

Σύμφωνα με καταγγελία, δυο εβδομάδες πριν εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης των υπευθύνων κι ενώ το γηροκομείο βρισκόταν σε στενό κλοιό ελέγχου από τις διωκτικές αρχές, η – προφυλακισμένη σήμερα – ιδιοκτήτρια συνελήφθη για αρπαγή 82χρονης ηλικιωμένης από το σπίτι της προκειμένου – σύμφωνα με την καταγγελία - να περάσει το σπίτι στο οποίο διέμενε η ανυποψίαστη γυναίκα σε τρίτα χέρια!

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού της ηλικιωμένης, λίγες ημέρες μετά την αρπαγή της από την ιδιοκτήτρια του γηροκομείου! Έπιπλα και αντικείμενα, όλα αμπαλαρισμένα και έτοιμα για να απομακρυνθούν, ώστε το σπίτι να πωληθεί κάτω από την μύτη της ηλικιωμένης και των συγγενών της

«Της μάζεψαν τα έπιπλα για να το αδειάσουν και η γιαγιά κοιμόταν σε ένα καναπεδάκι», καταγγέλλει ο ξάδελφος της ηλικιωμένης.

Η 82χρονη προσεγγίστηκε από γυναίκα με ποινικό παρελθόν –γνώριμη στις αρχές των Χανιών , η οποία την έπεισε να υπογράψει πληρεξούσιο για την λήψη επισκευαστικού δανείου για την ανακαίνιση  του σπιτιού της, το οποίο βρίσκεται σε ακριβή τουριστική περιοχή των Χανίων.

Το πληρεξούσιο όμως, αφορούσε στην πώληση του ακινήτου. Λίγες ημέρες αργότερα, στο κατώφλι της 82χρονης εμφανίστηκε η 63χρονη ιδιοκτήτρια του γηροκομείου και μια νεότερη γυναίκα η οποία εμφανίστηκε ως γιατρός του νοσοκομείου, οι δύο γυναίκες στην κυριολεξία άρπαξαν την ηλικιωμένη από το σπίτι της και την μετέφεραν στο γηροκομείο. 

«Επέμεναν να μου λένε ότι πρέπει να πάω μαζί τους, ότι είναι για το καλό μου, ότι αν συνεχίζω να μένω σπίτι μου θα πεθάνω από το κρύο λόγω της βαρυχειμωνιάς. Μου είπαν ότι θα με πήγαιναν στο ίδρυμα, και εκείνες θα καθάρισαν το σπίτι και θα το επισκεύαζαν κιόλας. Φοβήθηκα και πήγα μαζί τους», λέει η 82χρονη.

Όταν οι συγγενείς της ανυποψίαστης γυναίκας πήγαν στο σπίτι και είδαν ότι το οίκημα ήταν έτοιμο προς εκποίηση, υπέβαλαν μήνυση και στις 23 Ιανουαρίου –πριν από λίγες ημέρες δηλαδή -  συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, και ασκήθηκε δίωξη για αρπαγή

Σύμφωνα με την έκθεση αποτελεσμάτων της τελευταίας αυτοψίας της περιφέρειας στους χώρους του γηροκομείου, στις 10 Φεβρουαρίου, από τους συνολικά 46 τρόφιμους που προβλέπει η άδεια, σήμερα – μετά την χιονοστιβάδα καταγγελιών -  η μονάδα συνεχίζει να  φιλοξενεί 39 ηλικιωμένους.  Οι ελεγκτές κατά την αυτοψία τους δεν είδαν παρατυπίες,  βεβαίωσαν ότι οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων είναι ικανοποιητική,  με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων να δηλώνει ότι «η δομή δεν πρέπει να κλείσει , γιατί αν αυτό συμβεί θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα λύσει»!

«Δεν πρέπει να κλείσει, που θα τους πάμε, ας μας πει η εισαγγελία τι να κάνουμε», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογέρης.

Και το Μάιο του 2010 η τότε Νομαρχία Χανίων είχε διατάξει την σφράγιση του γηροκομείου για διάφορες παραβάσεις, όμως η απόφαση δεν εκτελέστηκε καθώς και τότε δεν μπορούσε να βρεθεί άλλος χώρος για να φιλοξενηθούν οι τρόφιμοι μετά την εκκένωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανατιμήσεις - Οικονόμου: νέα μέτρα, όσο επιτρέπουν τα δημοσιονομικά

Ρόδος – ΔΕΗ: Επιχειρηματίας κάνει απεργία πείνας για τον λογαριασμό!

Παρίσι: ραντάρ ανίχνευσης θορύβου σε δρόμους της πόλης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού και οι μαρτυρίες (βίντεο)Χθες 18:25 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στο Πασαλιμάνι όπου ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες, κρατείται ο εργολάβος.

Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην ΙερουσαλήμΧθες 21:17 | Ειδήσεις


Εκεί όπου κάποτε η ευλάβεια και η κατάνυξη βασίλευαν, σήμερα ρουκέτες και πυροβολισμοί ταράζουν τον ιερό τόπο.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο οικογενειακό επεισόδιο πάνω από τάφοΧθες 17:53 | Ειδήσεις

Άνδρας άρπαξε μαρμάρινο σταυρό από παρακείμενο τάφο και χτύπησε την χήρα – και νύφη του – στο κεφάλι. Η ποινή που του επέβαλλε το δικαστήριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το 4ο αίτημα για πληρωμή21:03Τροχαίο: Οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια και τις έφαγε… αστυνομικός20:49Κασσελάκης: Η δεξιά καπηλεύεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια (βίντεο)20:35Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση20:22Μέση Ανατολή: Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - Τραυματίες στρατιώτες (βίντεο)20:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο