LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2022 13:41

Θεσσαλονίκη - σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών: εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες

Τι αναφέρει μαθήτρια του σχολείου στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση.

σχολείο - θεσσαλονίκη - σεξουαλική παρενόχληση

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη από καθηγητές

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν καταγγελίες 13 μαθητριών του 3ου Γυμνασίου - Λυκείου Θεσσαλονίκης για σεξουαλική παρενόχληση που φέρονται να δέχθηκαν από δύο καθηγητές τους.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Την έρευνα αναμένεται να αναλάβει η αστυνομία.

Οι μαθητές του γυμνασίου και λυκείου ξεκίνησαν κατάληψη την Τετάρτη για να αναδειχθεί το ζήτημα αυτό και να δει το φως της δημοσιότητας η υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο καθηγητές που κατηγορούνται από τα παιδιά, βρίσκονται σε άδεια και όχι – τουλάχιστον για την ώρα – σε διαθεσιμότητα, ενώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής που καταγγέλλεται από μαθήτριες, του ζήτησε τηλεφωνικά να πάρει μετάθεση σε άλλο σχολείο.

“Η κατάληψη ξεκίνησε από μαθητές του γυμνασίου με βασική αιτία τις καταγγελίες που υπήρξαν από μαθήτριες, ότι ένας καθηγητής του γυμνασίου, τους παρενοχλεί σεξουαλικά. Στην αρχή το λύκειο δεν συμμετείχε, αλλά μέχρι το μεσημέρι με ενημέρωσε το 15μελες ότι θα συμμετέχουν και αυτοί, καθώς είπαν ότι είχαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και στο λύκειο από καθηγητή”, ανέφερε ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Λιάζος.

σχολείο - θεσσαλονίκη - σεξουαλική παρενόχληση

Τι αποκαλύπτςι μαθήτρια

Μία μαθήτρια του γυμνασίου, ανέφερε πως φίλες της έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του σχολείου και η ίδια τόνισε ότι τις πιστεύει.

“Όταν είχαμε τα μαθήματά του και χτυπούσε το κουδούνι για διάλειμμα, πάντα έλεγε όλα τα αγόρια να κατέβουν κάτω για να μην υπάρχει κανένα στην αίθουσα μπορεί να κρατούσε δύο – τρία κορίτσια ή να είμαστε και εμείς εκεί”, και στη συνέχεια έκανε λόγο για απρεπείς και χυδαίες ερωτήσεις του καθηγητή προς τις μαθήτριες για τη σεξουαλική τους ζωή.

Ακόμη ανέφερε: “Οι συμμαθήτριές μου ήταν σε σοκαριστική κατάσταση, έκλαιγαν γιατί κανένας δεν τους πίστευε. Κάποιοι από τους καθηγητές έλεγαν ότι το κάνουμε επίτηδες γιατί δεν μας έβαλαν καλούς βαθμούς. Η φίλη μου είναι 15χρονων ενώ αντιμετωπίζει αυτή τη συμπεριφορά από τον καθηγητή από πέρυσι”. Σύμφωνα με την ίδια, πολλά κορίτσια δεν ήταν έτοιμα να μιλήσουν τόσο καιρό στους γονείς τους.

Πηγή: grtimes.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Τοπαλούδη: διακοπή και ξέσπασμα από την μητέρα της Ελένης

Ουκρανία - Μητσοτάκης: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της ΕΕ

Κυψέλη: Η αδερφή του 7χρονου είχε ενημερώσει την δασκάλα για τον Ανδρέα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο