LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2022 15:54

Σακελλαροπούλου: Να ενδυναμώσουμε τον ρόλο των γυναικών στην προαγωγή των θετικών επιστημών

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» επισκέφτηκε η ΠτΔ με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη.

Σακελλαροπούλου - Δημόκριτος
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Μετά το πέρας της επίσκεψης, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε τα εξής:

«Συνάντησα σήμερα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, γυναίκες επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Έρευνας “Δημόκριτος” που διακρίνονται σε έναν τομέα, ο οποίος επί αιώνες θεωρήθηκε “ανδρικός”, παρά την σημαντική γυναικεία συνεισφορά στην εξέλιξή του. Συνάντησα επίσης μαθήτριες που αγαπούν τη φυσική, τα μαθηματικά, την τεχνολογία.

Σακελλαροπούλου - Δημόκριτος

Η δυναμική συμμετοχή των γυναικών και σ’ αυτά τα πεδία θα συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνίας και στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Πρέπει επομένως να ενδυναμώσουμε τον ρόλο τους στην προαγωγή των θετικών επιστημών, να παραμερίσουμε όσα τις εμποδίζουν να φτάσουν σε θέσεις ευθύνης, να στηρίξουμε τα νέα κορίτσια να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

Σακελλαροπούλου - Δημόκριτος

Ειδήσεις σήμερα:

Πυξ Λαξ: Η ανακοίνωση για τον ντράμερ που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου

Ναρκωτικό DMT: γυναίκα έκανε... εξαγωγές ως “ελιξήριο ομορφιάς”! (εικόνες)

Δολοφονία Άλκη: Ο 20χρονος Αλβανός αρνείται την συμμετοχή του στο έγκλημα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο