LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2022 10:20 | Ανανέωση: 11 Φεβρουαρίου 2022 11:27

“Ελπίδα” – ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Οι αποζημιώσεις σε επιβάτες για την ταλαιπωρία

Πόσα χρήματα θα λάβουν οι επιβάτες που  επηρεάστηκαν από τη διακοπή των δρομολογίων. Ποια εναλλακτική επιλογή έχουν.

Χιόνια - Αττική Οδός - εγκλωβισμός - αυτοκίνητα
Αποζημίωση ύψους 1.000 ευρώ
θα λάβουν επιβάτες δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που υπέστησαν ταλαιπωρία από την κακοκαιρία «Ελπίδα». 

Αναλυτικά η εταιρεία αναφέρει: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., με πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, προχωρά σε έκτακτη οικονομική στήριξη 1.000 ευρώ (εναλλακτικά 1.150 ευρώ σε κουπόνι απεριόριστης διάρκειας ή 550 ευρώ σε κουπόνι απεριόριστης διάρκειας και 500 ευρώ μετρητά) σε πλήρη εξόφληση στους επιβάτες που επηρεάστηκαν από τη διακοπή των δρομολογίων στις 24 και 25 Φεβρουαρίου. Παρά το γεγονός ότι η διαχείριση των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της εταιρείας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προχωρά στην αποζημίωση των επιβατών σε συνέχεια εισήγησης του Υπουργείου Μεταφορών ως ένα επιπλέον μέτρο.
 
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. λυπάται για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο επιβατικό κοινό, παρά τις προσπάθειές της να επιλύσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: παροχή φιλοξενίας σε επιβάτες που δεν μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, χρήση λεωφορείων ως εναλλακτικό μέσο, παροχή τροφίμων όπου ήταν εφικτό.
 
Ακόμη, επισημαίνεται ότι η εταιρεία διέθεσε πόρους για τον απεγκλωβισμό πολιτών από την Αττική Οδό, με δρομολόγηση ειδικού συρμού που λειτούργησε από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, μεταξύ Αεροδρομίου και ΣΣ Λαρίσης, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Μεταφορών.
 
Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στις αποζημιώσεις που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Επιβατών 1371. Επίσης, μετά με τις εξαγγελίες του Υπουργού Μεταφορών, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση συνθηκών των συμβάντων, προγραμματίζεται έκτακτη οικονομική στήριξη σε κάθε επιβάτη των αμαξοστοιχιών 54, 55, 56, 57 και 885.»

Παππάς: Με χίλια ευρώ δεν σβήνουν οι ευθύνες 

«Πυρά» στην κυβέρνηση εξαπολύει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς για την ανακοίνωση καταβολής οικονομικής στήριξης 1.000 ευρώ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς όσες και όσους εγκλωβίστηκαν στις αμαξοστοιχίες της κατά την πρόσφατη κακοκαιρία. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Τα 1.000 ευρώ αποζημίωσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς όσες και όσους εγκλωβίστηκαν στις αμαξοστοιχίες της, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, δεν σβήνουν τις μεγάλες ευθύνες της εταιρείας, του ΟΣΕ και της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής οφείλουν να απαντήσουν:

  • Τόσο αποτιμούν την πολύωρη ταλαιπωρία και τους τραυματισμούς επιβατών;
  • Ευθύνεται ή δεν ευθύνεται ο ΟΣΕ για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου; Έστελνε ή δεν έστελνε τις αμαξοστοιχίες σε μια κατάσταση εγκλωβισμού, γνωστή εκ των προτέρων;
  • Γιατί δεν έγινε έγκαιρα ο αποχιονισμός της γραμμής, ενώ το φαινόμενο είχε προβλεφθεί με ακρίβεια; Υπήρξε συνεννόηση μεταξύ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενόψει κακοκαιρίας;
  • Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην 5ετή εξαίρεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1371, ειδικά στο σκέλος της προκαταβολής αποζημίωσης για τραυματισμό ή θάνατο, ύψους ως 21.000 ευρώ;
  • Για ποιο λόγο καθυστέρησε κατά μισή μέρα η δρομολόγηση συρμών του προαστιακού για τον απεγκλωβισμό των οδηγών της Αττικής Οδού;

Ζητούνται απαντήσεις και θα δοθούν».

 


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη - Τσιάρας: μέτρα για έλεγχο σε συνδέσμους και “φιλτράρισμα” οπαδών

Χανιά - Γηροκομείο: Συγκλονίζει η μαρτυρία ηλικιωμένου που μιλά για “εφιάλτη”

Θάνατος τριών αδελφών - Λέων: σέβομαι την οικογένεια, μα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, που υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πέθανε από ιατρικό λάθος. Τι ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει για τον Πρωθυπουργό, τι καταγγέλλει για το Νοσοκομείο “Αττικόν”

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”Σήμερα 10:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ για την «επιδείνωση της υγείας του Κάρολου» και τα σχέδια για την κηδεία με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασίαΣήμερα 09:45 | Τοπικά Νέα

Τι κατήγγειλαν οι ανήλικες, που θέλησαν να κάνουν ιππασία, στην διάρκεια σχολικής εκδρομής. Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των αλόγων και του στάβλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο