LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2022 16:30

Κύπελλο Εθνών Αφρικής – Σενεγάλη: Χρήματα, οικόπεδα και παράσημα για τους θριαμβευτές

Μεταξύ των δικαιούχων και ο Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού. Εθνική αργία στη χώρα μετά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Εθνική Σενεγάλης - κύπελλο Εθνών Αφρικής

Χρήματα, γη και... παράσημα μοίρασε ο Πρόεδρος της Σενεγάλης, Μάκι Σαλ, στους ποδοσφαιριστές -ανάμεσά τους και ο Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού- και το προπονητικό επιτελείο της εθνικής ομάδας, που κέρδισε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής  την περασμένη Κυριακή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Προεδρία της αφρικανικής χώρας.

«Οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο θα λάβουν ο καθένας 50 εκατομμύρια φράγκα Δυτικής Αφρικής (περίπου 76.000 ευρώ), ένα οικόπεδο 200 τετραγωνικών μέτρων στο Ντακάρ και ένα οικόπεδο 500 τετραγωνικών μέτρων στο Ντιαμνιάντιο, μια νέα πόλη υπό κατασκευή περίπου 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα», σύμφωνα με ανάρτηση της Προεδρίας στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο Σαλ παρασημοφόρησε επίσης τα μέλη της αποστολής της Σενεγάλης στο Αφρικανικό Κύπελλο, που διεξήχθη στο Καμερούν, με το «Εθνικό Τάγμα του Λιονταριού», την υψηλότερη διάκριση σε αυτή τη χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Εθνική Σενεγάλης - κύπελλο Εθνών Αφρικής

Ο Πρόεδρος της χώρας τίμησε τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε αργά χθες στο προεδρικό μέγαρο στο Ντακάρ.

«Σας εμπιστευτήκαμε μια αποστολή. Γυρίσατε με το κύπελλο. Κερδίσατε αυτό το κύπελλο χάρη στις ικανότητές σας», είπε, υπογραμμίζοντας την «έκρηξη χαράς» που έφερε η ιστορική κατάκτηση του τίτλου για τη Σενεγάλη. «Με τη δύναμη της ζωής σας και τη δημιουργική σας ιδιοφυΐα, έχετε αντιστρέψει τον ρου της ιστορίας», είπε ο Μάκι Σαλ.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ντακάρ τη Δευτέρα για να γιορτάσουν την άφιξη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σενεγάλης μετά την κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά στην ιστορία της, έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, με το Καμερούν στο Μάλι το 2002 και εναντίον της Αλγερίας στην Αίγυπτο το 2019.

Μετά την ιστορική επιτυχία της Σενεγάλης στο Καμερούν, ο Πρόεδρος Σαλ αποφάσισε αργία για τη Δευτέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: ο “Αθηναίος” ζητά… ελαφρυντικά

Κοντού στο “Πρωινό” για Φιλιππίδη – Λιγνάδη: δεν μπορώ να τους κακιώσω (βίντεο)

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η απόφαση του δικαστηρίου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο