LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2022 16:00

Ερυθρός Σταυρός – ΠΦΣ: Σεμινάρια Α’ Βοηθειών στους φαρμακοποιούς

Στην εξοικείωση των φαρμακοποιών στοχεύουν τα σεμινάρια που διοργανώνουν σε συνεργασία ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με τον Ερυθρό Σταυρό.

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - ΙΔΕΕΑΦ - Ερυθρός Σταυρός - υπογραφή μνημονίου

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το ΙΔΕΕΑΦ στο πλαίσιο της ανάδειξης του πολυσχιδούς ρόλου του Φαρμακοποιού, εμπλουτίζει την θεματολογία των επιμορφωτικών σεμιναρίων διευρύνοντας το πεδίο ενημέρωσής τους.

Για τον λόγο αυτό υπεγράφη την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Φαρμακοποιών Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας (ΙΔΕΕΑΦ) στοχεύοντας στην εξοικείωση των φαρμακοποιών της χώρας με τις Α’ Βοήθειες.

Ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς και ο Πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ, κ. Σεραφείμ Ζήκας, συναντήθηκαν με τον Προέδρο του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιο Αυγερινό, στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα και ενημερώθηκαν για τα σεμινάρια Α’ Βοηθειών που υλοποιεί εδώ και δεκαετίες ο ΕΕΣ, αλλά και για το πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - ΙΔΕΕΑΦ - Ερυθρός Σταυρός - υπογραφή μνημονίου

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει τη διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων σε φαρμακοποιούς ειδικά για τον χώρο του φαρμακείου από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ε.Ε.Σ, για την απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων παροχής υπηρεσιών Α’ Βοήθειας.

Η εν λόγω δράση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 18 ωρών και θα διεξάγονται ανά τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο, κατόπιν προγραμματισμού.

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - ΙΔΕΕΑΦ - Ερυθρός Σταυρός - υπογραφή μνημονίου

Υπενθυμίζεται ότι ο Ε.Ε.Σ. είναι πρωτοπόρος και ο πλέον αξιόπιστος φορέας στην εκμάθηση Α’ Βοηθειών στην Ελλάδα, διοργανώνοντας πολυάριθμα εκπαιδευτικά διαδραστικά σεμινάρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάνη: ένοχος ο άνδρας που έκαψε τον πατριό του

Ουκρανία - Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ρωσία: Το στρατηγικό κόστος θα είναι δυσβάσταχτο

Σάκκαρη: ήττα με απίστευτη ανατροπή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο