LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Φεβρουαρίου 2022 11:33 | Ανανέωση: 08 Φεβρουαρίου 2022 11:42

“Το Πρωινό” - Άκης Τσοχατζόπουλος: η χειρόγραφη διαθήκη του (βίντεο)

Ποιους αφήνει κληρονόμους του αρχείου του. Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο με την φωνή του πρώην Υπουργού. Τι αναφέρουν οι επόμενες διαθήκες του και πως σχετίζονται με αποκαλύψεις για “μαύρο χρήμα”.


 

Άκης Τσοχατζόπουλος - τρίτη διαθήκη - Νίκος Αλεξανδρής - Το Πρωινό

Σημαντική αποκλειστικότητα για την εκπομπή «Το Πρωινό» που έφερε στο φως της δημοσιότητας την χειρόγραφη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και ηχητικό ντοκουμέντο με τις επιθυμίες του πρώην Υπουργού σχετικά με την διαχείριση των όποιων περιουσιακών στοιχείων έχει αφήσει.

Η χειρόγραφη διαθήκη φέρει ημερομηνία 06/06/2019 και στο τέλος της, ο Άκης Τσοχατζόπουλος γράφει ότι λόγω της μυοπάθειας που είχε, έχουν αυτήν την μορφή τα γράμματα του και δεν είναι καλοσχηματισμένα.

Στην διαθήκη του, αλλά και σε ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο μεταδόθηκε από την εκπομπή «Το Πρωινό», ο Άκης Τσοχατζόπουλος ορίζει πως για «τις αλληλογραφίες, τα αντίγραφα αρχείων, οι αποφάσεις, επίσημα χαρτιά, το πολιτικό αρχείο που έχω στήσει και αφορούν κυβερνητική θητεία δέκα ετών, κληρονόμος είναι ο γιός μου και η γυναίκα μου».

Σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα, το 70% του εν λόγω αρχείου κληρονομείται από τον 15χρονο σήμερα γιό του Άκη Τσοχατζόπουλου και το 30% από την σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη.

Η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου μετέφερε και την πληροφορία πως, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του Άκη Τσοχατζόπουλου όσο και της Βίκυς Σταμάτη έχουν δεσμευθεί, η χήρα και ο γιός του πρώην Υπουργού διαβιούν με το ακατάσχετο ποσό των 1.200 ευρώ από τις δύο συντάξεις που ελάμβανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο Νίκος Αλεξανδρής, συνήγορος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, υποστήριξε πως «στην 2η διαθήκη του, που επίσης είναι χειρόγραφη, πάλι με δύσκολη προσπάθεια του εκλιπόντος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση να αποκληρώσει τους συγγενείς του. Είναι δικαιολογημένη όμως αυτή η κίνηση του, καθώς καταμαρτυρεί σωρεία ποινικών αδικημάτων».

«Η τρίτη διαθήκη είναι καταλύτης, διότι αποκαλύπτει πράγματα που δεν μπορεί να τα διανοηθεί ανθρώπινος νους. Αποκαλύπτει ποιοι είναι δικαιούχοι των θυρίδων, ποιοι εμπλέκονται στην διακίνηση μαύρου χρήματος», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξανδρής.

Ο δικηγόρος συνέχισε λέγοντας πως δεν παρουσίασε νωρίτερα τα στοιχεία αυτά, για να ελαφρύνει την θέση του, διότι «δεν τα είχε διαθέσιμα στην δίκη, γιατί του είχαν κλέψει αυτά τα στοιχεία από το αρχείο του. Το γραφείο του είχε 15 φοριαμούς. Έχει κλαπεί μεγάλο μέρος του αρχείου του».

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Φιλιππίδης: τέλος η υποκριτική, ακόμη και αν αθωωθώ (βίντεο)

“Το Πρωινό”: χώρισαν Σάκκαρη - Μητσοτάκης (βίντεο)

Δολοφονία Άλκη - Σιμόπουλος: ο δράστης έχει συλληφθεί (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Χθες 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Χθες 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"Χθες 20:14 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς Κελσίου

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Το Ισραήλ ετοιμάζει την απάντησή τουΧθες 22:16 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα συναντηθεί την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι μία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί «την επόμενη εβδομάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα23:59Σοβαρή ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Σε κατάσταση πίεσης πάνω από το 50% της ηπείρου23:50Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37Εύβοια: Πρόστιμο άνω των 8.000 ευρώ στον 52χρονο που συνελήφθη για την πυρκαγιά 23:23Αμαλιάδα: Προσωρινά κρατούμενη η 48χρονη που κάρφωσε γυναίκα με ψαλίδι23:08Ζελένσκι: Η καλύτερη και πιο παραγωγική συνομιλία μου με Τραμπ22:50Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κατάρ - Συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας 22:33Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη22:17Μουντιάλ Συλλόγων: Η Παρί στους ημιτελικούς μετά την νίκη κόντρα στη Μπάγερν22:02Ζέττα Μακρή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του δημοσιογράφου – Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει21:47Αργοστόλι: Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα - Τέσσερις συλλήψεις21:32Κρήτη: Φωτιά στην Καρκαδιώτισσα Ηρακλείου 21:15Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο