LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Φεβρουαρίου 2022 11:33 | Ανανέωση: 08 Φεβρουαρίου 2022 11:42

“Το Πρωινό” - Άκης Τσοχατζόπουλος: η χειρόγραφη διαθήκη του (βίντεο)

Ποιους αφήνει κληρονόμους του αρχείου του. Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο με την φωνή του πρώην Υπουργού. Τι αναφέρουν οι επόμενες διαθήκες του και πως σχετίζονται με αποκαλύψεις για “μαύρο χρήμα”.


 

Άκης Τσοχατζόπουλος - τρίτη διαθήκη - Νίκος Αλεξανδρής - Το Πρωινό

Σημαντική αποκλειστικότητα για την εκπομπή «Το Πρωινό» που έφερε στο φως της δημοσιότητας την χειρόγραφη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και ηχητικό ντοκουμέντο με τις επιθυμίες του πρώην Υπουργού σχετικά με την διαχείριση των όποιων περιουσιακών στοιχείων έχει αφήσει.

Η χειρόγραφη διαθήκη φέρει ημερομηνία 06/06/2019 και στο τέλος της, ο Άκης Τσοχατζόπουλος γράφει ότι λόγω της μυοπάθειας που είχε, έχουν αυτήν την μορφή τα γράμματα του και δεν είναι καλοσχηματισμένα.

Στην διαθήκη του, αλλά και σε ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο μεταδόθηκε από την εκπομπή «Το Πρωινό», ο Άκης Τσοχατζόπουλος ορίζει πως για «τις αλληλογραφίες, τα αντίγραφα αρχείων, οι αποφάσεις, επίσημα χαρτιά, το πολιτικό αρχείο που έχω στήσει και αφορούν κυβερνητική θητεία δέκα ετών, κληρονόμος είναι ο γιός μου και η γυναίκα μου».

Σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα, το 70% του εν λόγω αρχείου κληρονομείται από τον 15χρονο σήμερα γιό του Άκη Τσοχατζόπουλου και το 30% από την σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη.

Η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου μετέφερε και την πληροφορία πως, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του Άκη Τσοχατζόπουλου όσο και της Βίκυς Σταμάτη έχουν δεσμευθεί, η χήρα και ο γιός του πρώην Υπουργού διαβιούν με το ακατάσχετο ποσό των 1.200 ευρώ από τις δύο συντάξεις που ελάμβανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο Νίκος Αλεξανδρής, συνήγορος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, υποστήριξε πως «στην 2η διαθήκη του, που επίσης είναι χειρόγραφη, πάλι με δύσκολη προσπάθεια του εκλιπόντος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση να αποκληρώσει τους συγγενείς του. Είναι δικαιολογημένη όμως αυτή η κίνηση του, καθώς καταμαρτυρεί σωρεία ποινικών αδικημάτων».

«Η τρίτη διαθήκη είναι καταλύτης, διότι αποκαλύπτει πράγματα που δεν μπορεί να τα διανοηθεί ανθρώπινος νους. Αποκαλύπτει ποιοι είναι δικαιούχοι των θυρίδων, ποιοι εμπλέκονται στην διακίνηση μαύρου χρήματος», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξανδρής.

Ο δικηγόρος συνέχισε λέγοντας πως δεν παρουσίασε νωρίτερα τα στοιχεία αυτά, για να ελαφρύνει την θέση του, διότι «δεν τα είχε διαθέσιμα στην δίκη, γιατί του είχαν κλέψει αυτά τα στοιχεία από το αρχείο του. Το γραφείο του είχε 15 φοριαμούς. Έχει κλαπεί μεγάλο μέρος του αρχείου του».

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Φιλιππίδης: τέλος η υποκριτική, ακόμη και αν αθωωθώ (βίντεο)

“Το Πρωινό”: χώρισαν Σάκκαρη - Μητσοτάκης (βίντεο)

Δολοφονία Άλκη - Σιμόπουλος: ο δράστης έχει συλληφθεί (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμουςΣήμερα 10:24 | Ειδήσεις

Ποια είναι η εικόνα σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Δυτική Μακεδονία;

Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)Σήμερα 10:26 | Ειδήσεις

Στόχος, όπως ανέφερε ο Υπουργός είναι η βελτίωση των ΜΜΜ και το 2026 ο κόσμος θα δει τη διαφορά, ενώ αυτό που εξετάζεται από την κυβέρνηση τώρα είναι το θέμα της κίνησης στους δρόμους.

Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικόΣήμερα 09:17 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακισθεί άλλα τέσσερα άτομα.

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεωνΣήμερα 09:29 | Ειδήσεις

Πού θα υπάρξει αποκλεισμός και για πόσες ώρες;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)11:10Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμους10:56Ρόδος: Ανήλικος μαθητής τραυματίστηκε σε συμπλοκή μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:42Βόλος: Κινητήρας αυτοκινήτου πήρε φωτιά από βεγγαλικό10:28Βέλγιο: Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης10:14NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:26Erasmus+: Συμφωνία με την ΕΕ για την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα07:12Ο Τραμπ υποσχέθηκε στους Αμερικανούς "οικονομικό μπουμ που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος"06:58Σαουδική Αραβία: Εξερευνήτρια διέσχισε όλη τη χώρα περπατώντας!06:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο