LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Φεβρουαρίου 2022 11:33 | Ανανέωση: 08 Φεβρουαρίου 2022 11:42

“Το Πρωινό” - Άκης Τσοχατζόπουλος: η χειρόγραφη διαθήκη του (βίντεο)

Ποιους αφήνει κληρονόμους του αρχείου του. Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο με την φωνή του πρώην Υπουργού. Τι αναφέρουν οι επόμενες διαθήκες του και πως σχετίζονται με αποκαλύψεις για “μαύρο χρήμα”.


 

Άκης Τσοχατζόπουλος - τρίτη διαθήκη - Νίκος Αλεξανδρής - Το Πρωινό

Σημαντική αποκλειστικότητα για την εκπομπή «Το Πρωινό» που έφερε στο φως της δημοσιότητας την χειρόγραφη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και ηχητικό ντοκουμέντο με τις επιθυμίες του πρώην Υπουργού σχετικά με την διαχείριση των όποιων περιουσιακών στοιχείων έχει αφήσει.

Η χειρόγραφη διαθήκη φέρει ημερομηνία 06/06/2019 και στο τέλος της, ο Άκης Τσοχατζόπουλος γράφει ότι λόγω της μυοπάθειας που είχε, έχουν αυτήν την μορφή τα γράμματα του και δεν είναι καλοσχηματισμένα.

Στην διαθήκη του, αλλά και σε ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο μεταδόθηκε από την εκπομπή «Το Πρωινό», ο Άκης Τσοχατζόπουλος ορίζει πως για «τις αλληλογραφίες, τα αντίγραφα αρχείων, οι αποφάσεις, επίσημα χαρτιά, το πολιτικό αρχείο που έχω στήσει και αφορούν κυβερνητική θητεία δέκα ετών, κληρονόμος είναι ο γιός μου και η γυναίκα μου».

Σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα, το 70% του εν λόγω αρχείου κληρονομείται από τον 15χρονο σήμερα γιό του Άκη Τσοχατζόπουλου και το 30% από την σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη.

Η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου μετέφερε και την πληροφορία πως, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του Άκη Τσοχατζόπουλου όσο και της Βίκυς Σταμάτη έχουν δεσμευθεί, η χήρα και ο γιός του πρώην Υπουργού διαβιούν με το ακατάσχετο ποσό των 1.200 ευρώ από τις δύο συντάξεις που ελάμβανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο Νίκος Αλεξανδρής, συνήγορος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, υποστήριξε πως «στην 2η διαθήκη του, που επίσης είναι χειρόγραφη, πάλι με δύσκολη προσπάθεια του εκλιπόντος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση να αποκληρώσει τους συγγενείς του. Είναι δικαιολογημένη όμως αυτή η κίνηση του, καθώς καταμαρτυρεί σωρεία ποινικών αδικημάτων».

«Η τρίτη διαθήκη είναι καταλύτης, διότι αποκαλύπτει πράγματα που δεν μπορεί να τα διανοηθεί ανθρώπινος νους. Αποκαλύπτει ποιοι είναι δικαιούχοι των θυρίδων, ποιοι εμπλέκονται στην διακίνηση μαύρου χρήματος», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξανδρής.

Ο δικηγόρος συνέχισε λέγοντας πως δεν παρουσίασε νωρίτερα τα στοιχεία αυτά, για να ελαφρύνει την θέση του, διότι «δεν τα είχε διαθέσιμα στην δίκη, γιατί του είχαν κλέψει αυτά τα στοιχεία από το αρχείο του. Το γραφείο του είχε 15 φοριαμούς. Έχει κλαπεί μεγάλο μέρος του αρχείου του».

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Φιλιππίδης: τέλος η υποκριτική, ακόμη και αν αθωωθώ (βίντεο)

“Το Πρωινό”: χώρισαν Σάκκαρη - Μητσοτάκης (βίντεο)

Δολοφονία Άλκη - Σιμόπουλος: ο δράστης έχει συλληφθεί (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιώργος Παπαδάκης - Το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της τηλεόρασηςΣήμερα 18:34 | Ειδήσεις

Δημοσιογράφοι που συνεργάστηκαν μαζί του, το επιτελείο της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα" και πλήθος πολιτικών, βρέθηκαν το πρωί στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, για το ύστατο χαίρε στον Γιώργο Παπαδάκη.

Πολιτική αναταραχή στην Κύπρο: Βίντεο "καίει" συνεργάτες του Νίκου ΧριστοδουλίδηΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Πηγές της προεδρίας θεωρούν το βίντεο «δόλιο» και προϊόν μονταζιέρας.

Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνιαΣήμερα 21:15 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή για το λιμάνι του Πειραιά;

Κηφισός: Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο αναδεικνύει τα σοβαρά κενά οδικής ασφάλειαςΣήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Ο θάνατος ενός 21χρονου οδηγού φορτηγού αναζωπυρώνει τις έντονες προειδοποιήσεις ειδικών και επαγγελματιών για τις σοβαρές ελλείψεις ασφάλειας στη λεωφόρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης23:36ΗΠΑ: Η απελευθέρωση κρατουμένων στη Βενεζουέλα είναι ένα παράδειγμα της επιρροής του Τραμπ23:26Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:12Σύνταξη πριν τα 62 χρόνια - Ποιοι έχουν το δικαίωμα;22:58Αγρίνιο: Άνδρας επιτέθηκε στον Δήμαρχο και δάγκωσε υπάλληλο22:44Χαλκιδική: 61χρονος μαχαίρωσε τον 52χρονο συμπέθερό του22:30Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας22:16Θεσσαλονίκη: Εξακολουθεί ο 48ωρος αποκλεισμός στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης22:02Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια21:48Πάτρα: Στο εισαγγελέα 26χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο 30χρονου έπειτα από ξυλοδαρμό σε κέντρο διασκέδασης21:34Κύπρος: "Κακόβουλο και προϊόν μοντάζ" βίντεο περί χρηματισμού του Χριστοδουλίδη, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος21:20Στερεά Ελλάδα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών21:06Γιώργος Παπαδάκης - Το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της τηλεόρασης20:52ANT1 Sports: Ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική έχουν στο στόχαστρό τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Σαράφογλου για Μαδούρο – Ερντογάν: Το παρασκήνιο μιας στρατηγικής συμμαχίας με επίκεντρο τον χρυσό20:10Στα λευκά ντύθηκαν οι Ασπράγγελοι Ζαγορίου19:56Κηφισός: Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο αναδεικνύει τα σοβαρά κενά οδικής ασφάλειας19:42Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Παπαδάκη19:28Πολιτική αναταραχή στην Κύπρο: Βίντεο "καίει" συνεργάτες του Νίκου Χριστοδουλίδη19:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο