LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Φεβρουαρίου 2022 10:22 | Ανανέωση: 08 Φεβρουαρίου 2022 10:25

Πέτρος Δούκας: Η απάντηση για τον διάλογο με τον Σπήλιο Λιβανό

Ο δήμαρχος Σπάρτης δίνει την δική του απάντηση για τον σάλο που προκάλεσε το επίμαχο βίντεο και τη διαγραφή του από τη ΝΔ. "Ανεπιθύμητος" ο Πέτρος Δούκας στην Ηλεία, λέει ο δήμαρχος Πύργου

Πέτρος Δούκας

Την δική του απάντηση μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τις πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007, έδωσε ο δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υπουργός της ΝΔ, Πέτρος Δούκας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, είπε ότι ήταν ένα ατυχές συμβάν και καθ’ υπερβολή, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τον Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος καρατομήθηκε από τον πρωθυπουργό, καθώς δεν αντέδρασε σε όσα είπε για την πυρκαγιές στην Ηλεία ο Πέτρος Δούκας.

Η ανάρτηση του Πέτρου Δούκα μετά τη διαγραφή του

Ένα καθ’υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου, πήρε απρόσμενη διάσταση! Λυπάμαι και στενοχωριέμαι, που αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση ενός από τους πιο ικανούς υπουργούς και φίλου μου. Του ζητάω συγνώμη!

Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι όλα όσα προσπαθήσαμε για την υποστήριξη των πυρόπληκτων της Ηλείας το 2007 (πριν 15 χρόνια), έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα που κανένας δεν αμφισβήτησε, ούτε η τότε αντιπολίτευση!

Όλα έγιναν με πιστοποιητικά, και με αυτοψίες που διενήργησαν ειδικά κλιμάκια και οι ίδιοι οι δήμοι. Τα χρήματα διανεμήθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα με πλήρη διαφάνεια, με πλήρη Κυβερνητική εποπτεία. Έγιναν συνεχείς έλεγχοι των πιστοποιητικών από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Υπήρχε συνεχής δημοσιογραφική παρουσία και κάλυψη, και όλα έγιναν σε απόλυτη γνώση όλων των κομμάτων και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με συνεχείς ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, και κάτω από το φως του ήλιου!

Όπως όλοι γνωρίζουν, δεν υπήρξαν ούτε μπορούσαν να υπάρξουν ‘τσάντες’ ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο! Ήταν ένα ‘καθ’ υπερβολή’ και ατυχές σχήμα λόγου για να δείξω το μέγεθος αλλά και την ταχύτητα της γιγαντιαίας προσπάθειάς μας και την ευαισθησία μας για τους συνανθρώπους μας που είχαν πληγεί τόσο άγρια και έζησαν ένα τέτοιο δράμα, με τόσους νεκρούς• μόνο και μόνο για να καταδειχθεί η ταχύτητα και η ευελιξία με την οποία λειτούργησε η τότε κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει έστω και στο ελάχιστο, να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο που είχε προκαλέσει η βιβλική καταστροφή - και για να επισημάνω και να υπογραμμίσω το αίτημα των αγροτών της Λακωνίας να επισπεύσει η Κυβέρνηση την καταβολή των αποζημιώσεων στους Λάκωνες αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.

Σέβομαι την απόφαση του Πρωθυπουργού και εύχομαι στη Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό προσωπικά να συνεχίσουν με επιτυχία το πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο τους, μέσα σε πρωτοφανείς αρνητικές συγκυρίες!

Με εκτίμηση
Πέτρος Γ. Δούκας
Δήμαρχος Σπάρτης

«Ανεπιθύμητος ο Δούκας στον Πύργο»

Άμεσα απάντησε όμως στις δηλώσεις του Πέτρου Δούκα και ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Σπάρτης αποτελεί πλέον «Persona non grata» για την πόλη του Πύργου.

«Ανεπιθύμητος στην Ηλεία ο δήμαρχος Σπάρτης, μετά τα όσα είπε χλευάζοντας τους Ηλείους και προσβάλλοντας βάναυσα τα θύματα των φονικών πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία. Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Λυμπέρης πρέπει να σταματήσει κάθε συνεργασία με τον δήμαρχο Σπάρτης και να σταματήσει κάθε μεταφορά στερεών απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά».

Παράλληλα ο Δήμαρχος σημείωσε σύμφωνα με το patrisnews.com:

«Ξεπέρασαν κάθε όριο απρέπειας και προσβολής νεκρών και καταστάσεων. Αυτοί οι… μεγαλοσχήμονες, γαλαζοαίματοι, άνθρωποι του συστήματος καταλαβαίνεις πόσο ανύπαρκτο ήθος έχουν και πόσο… χοντρόπετσοι είναι… Ας τα δει ο λαός… » σημείωσε ο κ. Αντωνακόπουλος που προανήγγειλε την προσφυγή του στη δικαιοσύνη «…γιατί εδώ έχουν ειπωθεί πράγματα, είπαν πως ήρθαν και μοίραζαν τσάντες με λεφτά… είναι αδίκημα αυτό… με τι λεφτά μαύρα; εξαγόραζαν ψήφους;» προσέθεσε μεταξύ πολλών άλλων.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι εύθικτος αλλά βλέπει την κυβέρνησή του να καταρρέει

 «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι "εύθικτος" και "ηθικός". Είναι ένας πρωθυπουργός που βλέπει την κυβέρνησή του να καταρρέει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού. 

Σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο: «Η παραίτηση Λιβανού δεν ήρθε λόγω ηθικής, αλλά λόγω κατάρρευσης του κ. Μητσοτάκη», ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ειδικότερα ότι «η "ηθική" του κ. Μητσοτάκη δεν ενοχλείται από τις αποκαλύψεις για τον ρουσφετολόγο κ. Γεωργαντά τον οποίο έκανε μόλις υπουργό» και ότι «η "ηθική" του κ. Μητσοτάκη δεν ενοχλήθηκε από τους χαριεντισμούς και τις αμοιβαίες χαρές μεταξύ του κ. Γεραπετρίτη και του υπόδικου Φουρθιώτη». Επιπλέον αναφέρει ότι «η "ηθική" του κ. Μητσοτάκη αποδέχεται το επικίνδυνο πρόγραμμα της Προγεννητικής Αγωγής, τις ακροδεξιές φαντασιώσεις της Ελληνικής Αγωγής, τη διασύνδεση του σύγχρονου σκοταδισμού με το Υπουργείο Παιδείας» και ότι «η¨"ηθική" του κ. Μητσοτάκη βαδίζει πάνω στα γέλια των στελεχών της ΝΔ για τους 49 νεκρούς της Ηλείας: εργαλειοποίηση της καταστροφής και μικροπολιτική διαχείρισή της με παροχές της πλάκας και εξαγορά συνειδήσεων». 

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλήγει αναφέροντας ότι «η ελληνική κοινωνία χόρτασε από το επιτελικό κράτος της ανηθικότητας και του κυνισμού» και τονίζει ότι «η ελληνική κοινωνία απαιτεί μια Νέα Αρχή».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: θυελλώδεις άνεμοι, βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Γονείς Άλκη στον ΑΝΤ1: να σταματήσει ο κύκλος αίματος (βίντεο)

Λέστερ: ισόβιος αποκλεισμός σε οπαδό για επίθεση σε παίκτες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροσήχθη ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη ΦοινικούνταΣήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Νωρίτερα, οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες και στον συνεργό του.

Στρατηγός Κ.Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η μεγάλη εικόνα είναι ο ανασχηματισμός της Μέσης ΑνατολήςΣήμερα 22:02 | Ειδήσεις

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλά στον ΑΝΤ1 για την επόμενη ημέρα στη Γάζα, έπειτα από την συμφωνία ειρήνης, αλλά και το ζήτημα του Ιράν.

Τρόμος στα Βριλήσσια: Βγήκε στον δρόμο με το τσεκούρι (βίντεο)Σήμερα 19:51 | Ειδήσεις

Νέα ντοκουμέντα με τη δράση του άνδρα με το τσεκούρι παρουσιάζει ο ΑΝΤ1.

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθη ως συνεργός ο άνδρας που είχε προσέλθει στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:36 | Ειδήσεις

 Ο δράστης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, είχε εισβάλει στη ρεσεψιόν, όπου βρισκόταν ο 68χρονος ιδιοκτήτης μαζί με τον 60χρονο επιστάτη και φίλο του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τελεσίγραφο Τραμπ: Εάν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί μόνη της, θα την αφοπλίσουμε εμείς22:45Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου22:30Στρατηγός Κ.Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η μεγάλη εικόνα είναι ο ανασχηματισμός της Μέσης Ανατολής22:15Ζελένσκι: Αφαίρεσε την ουκρανική υπηκοότητα του επί 11 χρόνια δημάρχου της Οδησσού22:00Λάρισα: Έκλεισε την επιχείρηση του και καλλιεργούσε χασισόδεντρα21:45Τραμπ: Η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα ξεκινάει τώρα21:30ΔΝΤ: Προβλέπει ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 202621:16Βέλγιο: Εθνική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας – Παραπάνω από 100.000 διαδηλωτές στις Βρυξέλλες (εικόνες)21:02Δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα μετεγγραφής των φοιτητών20:48Τρόμος στα Βριλήσσια: Βγήκε στον δρόμο με το τσεκούρι (βίντεο)20:34Τροχαίο στη Λαμία: Τραυματισμός οδηγού μετά την εκτροπή νταλίκας20:20Θεσσαλονίκη: Νηπιαγωγός καταδικάστηκε για έκθεση – Τετράχρονο παιδί ξέφυγε από την τάξη της και βρέθηκε στο δρόμο20:06Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:52Ισραήλ: Η Χαμάς θα παραδώσει απόψε άλλους τέσσερις νεκρούς ομήρους19:37Τραγωδία στη Ρόδο – Νεκροί μετανάστες, μετά την ανατροπή ταχύπλοου19:21Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:05Τρίκαλα: Γυναίκες αποπειράθηκαν να εισαγάγουν ναρκωτικές ουσίες στις φυλακές…ραμμένες στα μπουφάν τους18:50Ρόδος: Χειροπέδες πέρασαν σε Δανή - Κατέβασε την ελληνική σημαία και χτύπησε αστυνομικό18:36Στο Αυτόφωρο ο άνδρας που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό 43χρονης – Ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα18:22Ρόδος: Εγκεφαλικά νεκρό το τρίχρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στον πάτο πισίνας18:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο