LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Φεβρουαρίου 2022 21:23 | Ανανέωση: 08 Φεβρουαρίου 2022 07:18

ΣΔΟΕ: “Βουνά” ναρκωτικών βρέθηκαν σε ελέγχους (εικόνες)

Οι επιχειρήσεις του ΣΔΟΕ για την αποφυγή εισαγωγής και διασποράς των ναρκωτικών στην Ελλάδα.

ΣΔΟΕ - ναρκωτικά - κοκαίνη - ηρωίνη - MDMA - αμφεταμίνη - έκσταση XTC

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, και συγκεκριμένα οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, στα πλαίσια εντατικών και συστηματικών ελέγχων με σκοπό τον εντοπισμό ναρκωτικών και την αποφυγή της εισαγωγής και διασποράς τους στην Ελληνική Επικράτεια, το τελευταίο δεκαήμερο προχώρησαν στην ανακάλυψη και κατάσχεση ποσοτήτων διαφόρων ειδών ναρκωτικών, όπως κοκαΐνης, ηρωίνης, δισκίων MDMA, κρυσταλλικής MDMA, αμφεταμίνης και δισκίων έκσταση (XTC), καθώς και σε συλλήψεις ημεδαπών και αλλοδαπών δραστών στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Α. Σε ταχυδρομικό δέμα προερχόμενο από την Αργεντινή, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 426 γραμμαρίων κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένης εντός χάρτινων κυλίνδρων. Από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής διενεργείται προανάκριση για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση του δράστη.

ΣΔΟΕ - ναρκωτικά - κοκαίνη - ηρωίνη - MDMA - αμφεταμίνη - έκσταση XTC

ΣΔΟΕ - ναρκωτικά - κοκαίνη - ηρωίνη - MDMA - αμφεταμίνη - έκσταση XTC

Β. Σε ταχυδρομικό δέμα προερχόμενο από την Ολλανδία, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 111 δισκίων MDMA και 96,2 γραμμαρίων αμφεταμίνης. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο παραλήπτης του δέματος, ημεδαπός υπήκοος 33 ετών, στην περιοχή των Γλυκών Νερών Αττικής.

ΣΔΟΕ - ναρκωτικά - κοκαίνη - ηρωίνη - MDMA - αμφεταμίνη - έκσταση XTC

ΣΔΟΕ - ναρκωτικά - κοκαίνη - ηρωίνη - MDMA - αμφεταμίνη - έκσταση XTC

Γ. Σε ταχυδρομικό δέμα προερχόμενο από την Ολλανδία, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 107,5 γραμμαρίων κρυσταλλικής MDMA. Σε παράλληλη έρευνα, ανακαλύφθηκε και δεύτερο ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο σε αυτή την περίπτωση από τη Γερμανία, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, στο οποίο ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 1.154 δισκίων Έκσταση (XTC) με παραλήπτη το ίδιο πρόσωπο. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο παραλήπτης των δεμάτων, ημεδαπός υπήκοος 40 ετών, στην περιοχή του Διονύσου Αττικής.

ΣΔΟΕ - ναρκωτικά - κοκαίνη - ηρωίνη - MDMA - αμφεταμίνη - έκσταση XTC

Δ. Σε δέμα προερχόμενο από την Κένυα, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, το οποίο είχε αποσταλεί με αεροπορική πτήση, ως εμπορευματική αποστολή και όχι ως ταχυδρομικό δέμα, προερχομένη από την Κένυα διαμέσου Γαλλίας, ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 1 κιλού και 520 γραμμαρίων ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένης σε συσκευασίες που περιείχαν επεκτάσεις μαλλιών (hair extensions). Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο παραλήπτης του δέματος, αλλοδαπός υπήκοος 43 ετών, στο κέντρο της Αθήνας.

ΣΔΟΕ - ναρκωτικά - κοκαίνη - ηρωίνη - MDMA - αμφεταμίνη - έκσταση XTC

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής και διεθνούς συνεργασίας που έχει αναπτύξει, για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις συνεργάστηκε με το τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» , τις Γαλλικές Τελωνειακές Αρχές και με το γραφείο της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α. που εδρεύει στην πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

ΣΔΟΕ - ναρκωτικά - κοκαίνη - ηρωίνη - MDMA - αμφεταμίνη - έκσταση XTC

Οι συλληφθέντες, μετά των σχηματισθεισών δικογραφιών, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Ειδήσεις σήμερα:

Γονείς Άλκη στον ΑΝΤ1: να σταματήσει ο κύκλος αίματος (βίντεο)

Λέστερ: ισόβιος αποκλεισμός σε οπαδό για επίθεση σε παίκτες

Καιρός: θυελλώδεις άνεμοι, βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο