LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2022 13:41

“Το Πρωινό” - Ιορδανίδης για Φιλιππίδη: από “φόβος και τρόμος”... πλέον “είναι γυμνός” (βίντεο)

Ο κουμπάρος του προφυλακισμένου καλλιτέχνη μιλά πρώτη φορά για τους λόγους που έφεραν πολύχρονη διακοπή των σχέσεων τους. Τι λέει για τον χαρακτήρα του συναδέλφου του και την “εξουσία” του.

Το Πρωινό - Τάσος Ιορδανίδης

Για την σχέση του με την συνάδελφο και σύζυγο του Θάλεια Ματίκα, τα παιδιά τους και την στάση τους απέναντι στον ίδιο και στο επάγγελμα του, αλλά και για την απώλεια δεκάδων κιλών μίλησε ο Τάσος Ιορδανίδης, που ήταν καλεσμένος την Παρασκευή στην εκπομπή «Το Πρωινό».

Ο ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά και για την θυελλώδη σχέση με τον κουμπάρο του Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο ο ίδιος και η σύζυγος του έχουν διακόψει κάθε επαφή τα τελευταία 8-9 χρόνια.

«Για να έχουμε να μιλήσουμε τόσα χρόνια με τον Πέτρο Φιλιππίδη, κάτι συμβαίνει και αυτό αφορά τα επαγγελματικά. Δεν φθάσαμε σε σημείο να συζητήσουμε για την διαφορά μας. Είμαστε όλοι εκρηκτικοί χαρακτήρες και περισσότερο ο Πέτρος και επειδή υπήρχε και ένας σεβασμός, καθώς ήταν και παλαιότερος, είπαμε πως πρέπει να συνεχίσουμε σε χωριστούς δρόμους», είπε ο Τάσος Ιορδανίδης.

Ερωτηθείς για τα συναισθήματα του και τις σκέψεις του, αφού άκουσε τις καταγγελίες, ο Τάσος Ιορδανίδης σημείωσε «εξεπλάγην όταν άκουσα τις καταγγελίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Πλέον θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, οπότε εμείς δεν έχουμε να πούμε και πολλά».

Συνεχίζοντας ο ηθοποιός ανέφερε πως «Εγώ και η Θάλεια (ενν. Ματίκα) είμαστε με αυτούς που, παραφράζοντας τον ποιητή, τραγουδάμε για να ενώσουμε τον κόσμο και όχι για να χωρίσουμε. Δεν είναι όλοι έτσι… Η μεγαλύτερη τιμωρία για τον καλλιτέχνη είναι να μην τον θέλει ο κόσμος».

Ο Τάσος Ιορδανίδης επεσήμανε πως «αυτό που περνάει τώρα ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα του. Όταν έχεις μια εξουσία στα χέρια σου από τον χώρο σου και την διαχειρίζεσαι λάθος, αποδεικνύεται πως “ο βασιλιάς είναι γυμνός”», τονίζοντας πως αυτό που αναδείχθηκε με το κίνημα #MeToo και όχι μόνο στο θέατρο είναι ότι μπορεί να βρουν φωνή και δύναμη όλοι, όσοι αδύναμοι και αν αισθάνονται.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Τάσος Ιορδανίδης είπε πως «όταν ήταν στα “δυνατά” του, ήταν δύσκολο να μιλήσει κάποιος, υπήρχε φόβος από τους ανθρώπους του χώρου. Όταν πας για το μεροκάματο, γιατί εμείς ψάχνουμε κάθε τόσο δουλειά, δεν είναι εύκολο να μιλήσεις. Είναι ένας από τους δέκα ηθοποιούς στην Ελλάδα, που είχαν τόση δύναμη και εξουσία, μην κρυβόμαστε. Βέβαια, να μην αναιρέσουμε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης υπήρξε ένας ηθοποιός με τεράστιο εκτόπισμα».

Παρακολουθήστε το απόσπασμα με την συνέντευξη του Τάσου Ιορδανίδη στην εκπομπή «Το Πρωινό»:

 Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη - Κούγιας: ευνοεί τον 23χρονο ο διαχωρισμός της δικογραφίας

Snik: Λιάγκας - Σκορδά ξέσπασαν μετά την πρόσκληση σε μονομαχία (βίντεο)

Μουσικό Σχολείο - Ίλιον: σάλος για τον μαθητή με την φούστα και τον καθηγητή (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο