LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2022 11:21 | Ανανέωση: 04 Φεβρουαρίου 2022 11:42

Μουσικό Σχολείο - Ίλιον: σάλος για τον μαθητή με την φούστα και τον καθηγητή (βίντεο)

Οξείες και ποικίλες αντιδράσεις για τα σχόλια του εκπαιδευτικού και την στάση των συμμαθητών του παιδιού. Τι λέει ο Μιχάλης Λώλης για τους τρανς αστυνομικούς που υπηρετούν στο Σώμα.


 

Το Πρωινό - Ίλιον - σχολείο - φούστα

Στην επικαιρότητα παραμένει, εγείροντας αντιδράσεις, το θέμα της αντιμετώπισης μαθητή του Μουσικού Σχολείου Ιλίου από καθηγητή, όταν αντίκρισε το παιδί της πρώτης Γυμνασίου να φοράει φούστα.

Όπως ειπώθηκε μεταξύ πολλών άλλων, το παιδί δεν πήγε στο σχολείο ντυμένο με την φούστα από το σπίτι του, αλλά την φόρεσε ενώ βρισκόταν στον δρόμο ή μέσα στο σχολείο.  

Εν τω μεταξύ, εντολή για να διερευνηθεί το περιστατικό με τον καθηγητή που επιτέθηκε λεκτικά σε παιδί μουσικού σχολείου επειδή φόρεσε φούστα, έδωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσης. Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη με τους συμμαθητές του παιδιού να αντιδρούν άμεσα και ως ένδειξη διαμαρτυρίας προσήλθαν στο σχολείο φορώντας τα κορίτσια γραβάτα και τα αγόρια φούστα. Ο γενικός γραμματέας πραγματοποίησε σύσκεψη με την Διευθύντρια του σχολείου και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, όπου δόθηκε διαβεβαίωση ότι στο σχολείο εξομαλύνθηκε η κατάσταση.

ΙΛΙΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο πρώην διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, είπε πως «στο σχολείο επικρατεί από χρόνια η ελευθερία της έκφρασης. Η συμπεριφορά του καθηγητή είναι καταδικαστέα και δεν αφορά τον «κορμό» του Συλλόγου Καθηγητών ή την διευθύντρια. Ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει απομακρυνθεί αυτήν την στιγμή από το σχολείο. Θα γίνει ΕΔΕ και θα δούμε τι θα προκύψει. Από όσο γνωρίζω είναι ένας καινούριος καθηγητής, που είναι πρώτη χρονιά στο σχολείο και που δεν έχει σχέση με τον κύριο κορμό των καθηγητών».

Στην εκπομπή προβλήθηκαν ακόμη σχόλια που έκαναν υπό διαφορετικό πρίσμα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, που καταφέρθηκε κατά του καθηγητή, αλλά και η Τέτα Καμπουρέλη, που είπε πως υπάρχουν στερεότυπα από δεκαετίες, που δεν μπορούν να «ξεπεραστούν» άμεσα.

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε και ο ακτιβιστής αστυνομικός Μιχάλης Λώλης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «έχει συμβεί να εμφανιστεί αστυνομικός με γυναικεία ρούχα στην δουλειά. Έχει συμβεί, έχουμε δύο τρανς άτομα στην Αστυνομία. Είναι παράδειγμα αποδοχής. Όλοι οι συνάδελφοι τους μιλάμε με το όνομα του κοινωνικού τους φύλου που δεν είναι το κανονικό. Το ένα είναι από χρόνια στο Σώμα και το άλλο πρόσφατα».

Η Ελληνική Λύση σχολιάζοντας το θέμα σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο γιαθλιβερό περιστατικό στο σχολείο στο Ίλιον", το οποίο όπως σημειώνει "αποκάλυψε για άλλη μια φορά την υποκρισία και την επικινδυνότητα της Ν.Δ. Εδώ και δύο χρόνια μιλάμε για την ανάγκη μείωσης των μαθητών ανά τάξη, αναπλήρωσης των θέσεων διδακτικού προσωπικού, επανελληνισμό της παιδείας, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία του υπουργείου παιδείας. Για να τελειώνουμε λοιπόν με παρόμοια περιστατικά και επεισόδια που δημιουργούν πρόβλημα στον χώρο της παιδείας, η κυβερνησή ας οριοθετήσει τους κανόνες που διέπουν την αμφίεση των παιδιών αλλά και των καθηγητών, όπως και την συμπεριφορά τους".


Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: Παιδιά στο νοσοκομείο μετά από φωτιά σε διαμέρισμα (εικόνες)

Δολοφονία Άλκη - Κούγιας: ευνοεί τον 23χρονο ο διαχωρισμός της δικογραφίας

“Ενώπιος Ενωπίω”- Βίκυ Σταυροπούλου: ο γάμος, η Δανάη και τα δάκρυα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:06Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο