LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2022 11:21 | Ανανέωση: 04 Φεβρουαρίου 2022 11:42

Μουσικό Σχολείο - Ίλιον: σάλος για τον μαθητή με την φούστα και τον καθηγητή (βίντεο)

Οξείες και ποικίλες αντιδράσεις για τα σχόλια του εκπαιδευτικού και την στάση των συμμαθητών του παιδιού. Τι λέει ο Μιχάλης Λώλης για τους τρανς αστυνομικούς που υπηρετούν στο Σώμα.


 

Το Πρωινό - Ίλιον - σχολείο - φούστα

Στην επικαιρότητα παραμένει, εγείροντας αντιδράσεις, το θέμα της αντιμετώπισης μαθητή του Μουσικού Σχολείου Ιλίου από καθηγητή, όταν αντίκρισε το παιδί της πρώτης Γυμνασίου να φοράει φούστα.

Όπως ειπώθηκε μεταξύ πολλών άλλων, το παιδί δεν πήγε στο σχολείο ντυμένο με την φούστα από το σπίτι του, αλλά την φόρεσε ενώ βρισκόταν στον δρόμο ή μέσα στο σχολείο.  

Εν τω μεταξύ, εντολή για να διερευνηθεί το περιστατικό με τον καθηγητή που επιτέθηκε λεκτικά σε παιδί μουσικού σχολείου επειδή φόρεσε φούστα, έδωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσης. Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη με τους συμμαθητές του παιδιού να αντιδρούν άμεσα και ως ένδειξη διαμαρτυρίας προσήλθαν στο σχολείο φορώντας τα κορίτσια γραβάτα και τα αγόρια φούστα. Ο γενικός γραμματέας πραγματοποίησε σύσκεψη με την Διευθύντρια του σχολείου και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, όπου δόθηκε διαβεβαίωση ότι στο σχολείο εξομαλύνθηκε η κατάσταση.

ΙΛΙΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο πρώην διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, είπε πως «στο σχολείο επικρατεί από χρόνια η ελευθερία της έκφρασης. Η συμπεριφορά του καθηγητή είναι καταδικαστέα και δεν αφορά τον «κορμό» του Συλλόγου Καθηγητών ή την διευθύντρια. Ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει απομακρυνθεί αυτήν την στιγμή από το σχολείο. Θα γίνει ΕΔΕ και θα δούμε τι θα προκύψει. Από όσο γνωρίζω είναι ένας καινούριος καθηγητής, που είναι πρώτη χρονιά στο σχολείο και που δεν έχει σχέση με τον κύριο κορμό των καθηγητών».

Στην εκπομπή προβλήθηκαν ακόμη σχόλια που έκαναν υπό διαφορετικό πρίσμα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, που καταφέρθηκε κατά του καθηγητή, αλλά και η Τέτα Καμπουρέλη, που είπε πως υπάρχουν στερεότυπα από δεκαετίες, που δεν μπορούν να «ξεπεραστούν» άμεσα.

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε και ο ακτιβιστής αστυνομικός Μιχάλης Λώλης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «έχει συμβεί να εμφανιστεί αστυνομικός με γυναικεία ρούχα στην δουλειά. Έχει συμβεί, έχουμε δύο τρανς άτομα στην Αστυνομία. Είναι παράδειγμα αποδοχής. Όλοι οι συνάδελφοι τους μιλάμε με το όνομα του κοινωνικού τους φύλου που δεν είναι το κανονικό. Το ένα είναι από χρόνια στο Σώμα και το άλλο πρόσφατα».

Η Ελληνική Λύση σχολιάζοντας το θέμα σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο γιαθλιβερό περιστατικό στο σχολείο στο Ίλιον", το οποίο όπως σημειώνει "αποκάλυψε για άλλη μια φορά την υποκρισία και την επικινδυνότητα της Ν.Δ. Εδώ και δύο χρόνια μιλάμε για την ανάγκη μείωσης των μαθητών ανά τάξη, αναπλήρωσης των θέσεων διδακτικού προσωπικού, επανελληνισμό της παιδείας, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία του υπουργείου παιδείας. Για να τελειώνουμε λοιπόν με παρόμοια περιστατικά και επεισόδια που δημιουργούν πρόβλημα στον χώρο της παιδείας, η κυβερνησή ας οριοθετήσει τους κανόνες που διέπουν την αμφίεση των παιδιών αλλά και των καθηγητών, όπως και την συμπεριφορά τους".


Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: Παιδιά στο νοσοκομείο μετά από φωτιά σε διαμέρισμα (εικόνες)

Δολοφονία Άλκη - Κούγιας: ευνοεί τον 23χρονο ο διαχωρισμός της δικογραφίας

“Ενώπιος Ενωπίω”- Βίκυ Σταυροπούλου: ο γάμος, η Δανάη και τα δάκρυα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τουςΧθες 21:01 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως και οι επόμενες ημέρες είναι σημαντικές για την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΧθες 21:01 | Ειδήσεις

Με μπλόκα, ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις συνεχίζουν οι αγρότες τις δράσεις τους και αύριο.

Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)Χθες 17:48 | Ειδήσεις

Ο οδηγός εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητό του.

"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο ΠαπαδόπουλοΧθες 16:47 | Ειδήσεις

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις" για τις συνθήκες της συνεργασίας τους, λίγες ημέρες μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει ο νεαρός τραγουδιστής κατά του γνωστού καλλιτέχνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπολσονάρου: Νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση επίμονου λόξυγγα23:59Ο Τραμπ δηλώνει "πολύ θυμωμένος" για την ουκρανική επίθεση στην προεδρική κατοικία του Πούτιν23:44Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ23:30Ζαπορίζια: Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, λέει ο επικεφαλής23:14Τραμπ: Με επαίνους στον Νετανιάχου, ζητά να μπει στη δεύτερη φάση της η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα23:00Αττική Οδός: 21χρονος μεθυσμένος οδηγός πάτησε γκάζι για να ξεφύγει από το μπλόκο22:46Τραμπ: “Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί” - Συζητήσεις με Νετανιάχου για τη Γάζα22:32Έκρηξη κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων - 120 παιδιά με γρίπη σε μία εφημερία στο Αγλαΐα Κυριακού22:18Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 202622:04Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Τεττέη - Το αντίο στην Κηφισιά21:50Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα21:36Η Χαμάς επαναλαμβάνει πως δεν θα καταθέσει τα όπλα, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Νετανιάχου21:22Μητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους21:08ANT1 Sports: Μεταγραφικές εξελίξεις σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Κορυφαία του κόσμου η Φωτεινή Τριχά20:54Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ, με φόντο τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή20:40Ο Άντριου Γκάουντλοκ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στη Ρόδο20:26Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο