LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2022 11:21 | Ανανέωση: 04 Φεβρουαρίου 2022 11:42

Μουσικό Σχολείο - Ίλιον: σάλος για τον μαθητή με την φούστα και τον καθηγητή (βίντεο)

Οξείες και ποικίλες αντιδράσεις για τα σχόλια του εκπαιδευτικού και την στάση των συμμαθητών του παιδιού. Τι λέει ο Μιχάλης Λώλης για τους τρανς αστυνομικούς που υπηρετούν στο Σώμα.


 

Το Πρωινό - Ίλιον - σχολείο - φούστα

Στην επικαιρότητα παραμένει, εγείροντας αντιδράσεις, το θέμα της αντιμετώπισης μαθητή του Μουσικού Σχολείου Ιλίου από καθηγητή, όταν αντίκρισε το παιδί της πρώτης Γυμνασίου να φοράει φούστα.

Όπως ειπώθηκε μεταξύ πολλών άλλων, το παιδί δεν πήγε στο σχολείο ντυμένο με την φούστα από το σπίτι του, αλλά την φόρεσε ενώ βρισκόταν στον δρόμο ή μέσα στο σχολείο.  

Εν τω μεταξύ, εντολή για να διερευνηθεί το περιστατικό με τον καθηγητή που επιτέθηκε λεκτικά σε παιδί μουσικού σχολείου επειδή φόρεσε φούστα, έδωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσης. Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη με τους συμμαθητές του παιδιού να αντιδρούν άμεσα και ως ένδειξη διαμαρτυρίας προσήλθαν στο σχολείο φορώντας τα κορίτσια γραβάτα και τα αγόρια φούστα. Ο γενικός γραμματέας πραγματοποίησε σύσκεψη με την Διευθύντρια του σχολείου και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, όπου δόθηκε διαβεβαίωση ότι στο σχολείο εξομαλύνθηκε η κατάσταση.

ΙΛΙΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο πρώην διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, είπε πως «στο σχολείο επικρατεί από χρόνια η ελευθερία της έκφρασης. Η συμπεριφορά του καθηγητή είναι καταδικαστέα και δεν αφορά τον «κορμό» του Συλλόγου Καθηγητών ή την διευθύντρια. Ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει απομακρυνθεί αυτήν την στιγμή από το σχολείο. Θα γίνει ΕΔΕ και θα δούμε τι θα προκύψει. Από όσο γνωρίζω είναι ένας καινούριος καθηγητής, που είναι πρώτη χρονιά στο σχολείο και που δεν έχει σχέση με τον κύριο κορμό των καθηγητών».

Στην εκπομπή προβλήθηκαν ακόμη σχόλια που έκαναν υπό διαφορετικό πρίσμα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, που καταφέρθηκε κατά του καθηγητή, αλλά και η Τέτα Καμπουρέλη, που είπε πως υπάρχουν στερεότυπα από δεκαετίες, που δεν μπορούν να «ξεπεραστούν» άμεσα.

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε και ο ακτιβιστής αστυνομικός Μιχάλης Λώλης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «έχει συμβεί να εμφανιστεί αστυνομικός με γυναικεία ρούχα στην δουλειά. Έχει συμβεί, έχουμε δύο τρανς άτομα στην Αστυνομία. Είναι παράδειγμα αποδοχής. Όλοι οι συνάδελφοι τους μιλάμε με το όνομα του κοινωνικού τους φύλου που δεν είναι το κανονικό. Το ένα είναι από χρόνια στο Σώμα και το άλλο πρόσφατα».

Η Ελληνική Λύση σχολιάζοντας το θέμα σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο γιαθλιβερό περιστατικό στο σχολείο στο Ίλιον", το οποίο όπως σημειώνει "αποκάλυψε για άλλη μια φορά την υποκρισία και την επικινδυνότητα της Ν.Δ. Εδώ και δύο χρόνια μιλάμε για την ανάγκη μείωσης των μαθητών ανά τάξη, αναπλήρωσης των θέσεων διδακτικού προσωπικού, επανελληνισμό της παιδείας, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία του υπουργείου παιδείας. Για να τελειώνουμε λοιπόν με παρόμοια περιστατικά και επεισόδια που δημιουργούν πρόβλημα στον χώρο της παιδείας, η κυβερνησή ας οριοθετήσει τους κανόνες που διέπουν την αμφίεση των παιδιών αλλά και των καθηγητών, όπως και την συμπεριφορά τους".


Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: Παιδιά στο νοσοκομείο μετά από φωτιά σε διαμέρισμα (εικόνες)

Δολοφονία Άλκη - Κούγιας: ευνοεί τον 23χρονο ο διαχωρισμός της δικογραφίας

“Ενώπιος Ενωπίω”- Βίκυ Σταυροπούλου: ο γάμος, η Δανάη και τα δάκρυα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χανιά: Συνελήφθησαν τρείς άνδρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών14:28ΗΠΑ: "Πραγματικά κοντά" η λύση του πολέμου στην Ουκρανία14:14Αλγερία: Σφοδρό τροχαίο - Αναφορές για 14 νεκρούς14:00Ιωάννινα: Κλειστός από αγρότες, ο κόμβος του αεροδρομίου13:46Νέο Ηράκλειο: 16 χρόνος λήστεψε δύο 12χρονες υπό την απειλή μαχαιριού13:32Λασίθι: Συνελήφθη ανήλικος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλων13:18Γρεβενά: Συνελήφθη 53χρονος-μέλος σπείρας που εξαπατούσε τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες13:04ΗΠΑ: Σεισμός 7 ρίχτερ μεταξύ Αλάσκας και Καναδά12:50Θεσσαλονίκη: Διακοπές κυκλοφορίας στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας12:36Μπλόκα- Αγρότες: Διακοπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Βαφέικων μέχρι τον κόμβο Ιάσμου στην Εγνατία Οδό 12:22Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου - Ένοπλοι αστυνομικοί στο σημείο12:08Βηθλεέμ: Μετά από δύο δύσκολα χρόνια πολέμου άναψε ξανά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο11:54Ναυάγιο στην Κρήτη: Οι δύο επιζώντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση - Στο ΠΑΓΝΗ οι 17 σοροί11:40Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι σε μπλόκα11:26Σουδάν: Επίθεση με drone - 10 νεκροί άμαχοι11:12Μητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα10:58Νέα αγροτική συνέλευση στη Λάρισα10:44Φάληρο: Σύγκρουση δύο ΙΧ - Οδηγός μπερδεύτηκε και πήγαινε ανάποδα10:30Βόλος: “Κάρφωσε” στα βράχια σκάφος του Λιμενικού10:16Γκίλφοϊλ: Σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος η Ελλάδα10:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο