LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2022 07:44

Κορονοϊός - Παυλάκης: τριψήφιος αριθμός νεκρών για ακόμη πολλές ημέρες (βίντεο)

Τι αναφέρει ο ερευνητής για τα εμβόλια, τα “τρωτά σημεία” στην Ελλάδα που συντηρούν την πανδημία και τις επιπτώσεις της. Γιατί χαρακτηρίζει ως ήττα το ενδεχόμενο να γίνει ενδημική νόσος ο κορονοϊός.

Καλημέρα Ελλάδα - Γιώργος Παυλάκης

«Η επιδημία δεν τέλειωσε και δεν θα τελειώσει με διοικητικές αποφάσεις ούτε επειδή εμείς δεν δίνουμε την σημασία που δίναμε παλαιότερα και θα έχουμε για ακόμη πολλές ημέρες τριψήφιο αριθμό θανάτων», είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γιώργος Παυλάκης.

Ο διακεκριμένος ερευνητής, απαντώντας σε ερωτήματα, είπε πως «θα έχουμε συνέχεια της επιδημίας για πολλούς μήνες, καθώς στην Ελλάδα υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό ανεμβολίαστων, κυρίως μεγάλης ηλικίας, ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού ασπάζεται μεσαιωνικές αντιλήψεις και είναι έρμαιο δεισιδαιμονιών, υπάρχει ένα κουρασμένο ΕΣΥ που είναι και τραυματισμένο μετά από την πολύχρονη οικονομική κρίση, οι έμπειροι γιατροί βγαίνουν στην σύνταξη και οι νεότεροι πηγαίνουν σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία».

«Θα έπρεπε να υπάρχει πανευρωπαϊκή και παγκόσμια αντιμετώπιση, που αν δεν υπάρξουν, δεν θα τελειώσουμε με τον ιό», σημείωσε ο κ. Παυλάκης, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την χώρα μας, λέγοντας πως «η Ελλάδα πρέπει να προσπαθήσει να αποφύγει μια επανάληψη της περασμένης άνοιξης, που είχαμε αυξημένα κρούσματα για μεγάλο διάστημα».

Για τα νέα εμβόλια, ο κ. Παυλάκης είπε πως θα αλλάξουν πολύ δραστικά το επόμενο διάστημα, λέγοντας πως θα συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικό άξονα τα m-rna εμβόλια, που είναι πιο δραστικά, πιο δυναμικά και πιο φθηνά, αλλά θα υπάρχουν διαθέσιμα και τα παλαιότερης τεχνολογίας εμβόλια, καλώντας τους ανεμβολίαστους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ακόμη, επεσήμανε πως αν ο κορονοϊός μετατραπεί σε ενδημική νόσο «δεν σημαίνει όχι θάνατοι, όχι κρούσματα και όχι ενδημικά κύματα. Ενδημική νόσος σημαίνει ότι ηττηθήκαμε από τον ιό, βάζουμε μπελά στο κεφάλι μας για πολλά χρόνια και αυτό δεν είναι καλό για την ανθρωπότητα».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη - Κούγιας: ευνοεί τον 23χρονο ο διαχωρισμός της δικογραφίας

 Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: δεκάδες χιλιάδες θάνατοι στην Ελλάδα ετησίως

Μπακογιάννης - “Ρουβίκωνας”: η ομιλία, τα συνθήματα και το “χαφιεδότσουρμο” (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο