LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2022 07:08

Μπάιντεν: η δημοτικότητα του “χτύπησε” ιστορικό ναδίρ

Στο χαμηλότερο ποσοστό από την έναρξη της θητείας του, υποχώρησε η δημοφιλία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

ΗΠΑ - ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Το ποσοστό των Αμερικανών οι οποίοι εγκρίνουν τα πεπραγμένα του προέδρου Τζο Μπάιντεν υποχώρησε αυτή την εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του, στοιχείο που ηχεί συναγερμό για το Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς διατρέχει κίνδυνο να απολέσει τον έλεγχο του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, υποδεικνύει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση σε εθνική κλίμακα, που διενεργήθηκε τη 2η και την 3η Φεβρουαρίου, ανέδειξε ότι μόλις το 41% των αμερικανών ενηλίκων εγκρίνει τα πεπραγμένα του κ. Μπάιντεν αφότου ανέλαβε την εξουσία, το 56% αποδοκιμάζει τις επιδόσεις του, ενώ οι υπόλοιποι δεν είναι σίγουροι. Την περασμένη εβδομάδα, η κυλιόμενη αυτή έρευνα υπεδείκνυε ότι το 45% ενέκρινε τα πεπραγμένα του αρχηγού του κράτους, ενώ το 50% τα αποδοκίμαζε.

Άλλο εύρημα της δημοσκόπησης: η κόπωση των Αμερικανών με την πανδημία του νέου κορονοϊού και τον οικονομικό της αντίκτυπο κορυφώνεται. Περίπου οι έξι στους δέκα πολίτες θεωρούν πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, με την οικονομία και τη δημόσια υγεία να ανησυχούν περισσότερο την πλειοψηφία τους.

Αφού παρέμεινε πάνω από το 50% τους πρώτους μήνες που άσκησε την εξουσία, η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν άρχισε να πέφτει περί τα μέσα του Αυγούστου, όταν οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σημείωσαν εκ νέου ραγδαία αύξηση στις ΗΠΑ, ενώ η κυβέρνηση του Αφγανιστάν, που υποστηριζόταν από την Ουάσινγκτον, κατέρρευσε.

Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν ολοένα περισσότερο ότι η δυσαρέσκεια για την προεδρία του κ. Μπάιντεν θα τους κοστίσει την απώλεια της πλειοψηφίας που διατηρούν και στα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου. Αν οι Ρεπουμπλικάνοι εξασφαλίσουν τον έλεγχο είτε της Βουλής των Αντιπροσώπων, είτε της Γερουσίας, η νομοθετική ατζέντα του προέδρου θα είναι καταδικασμένη.

Η δημοτικότητα του κ. Μπάιντεν παραμένει πάντως πάνω από το χαμηλότερο επίπεδο αυτής του προκατόχου του, του Ντόναλντ Τραμπ, που την είχε δει να πέφτει ως ακόμη και στο 33% τον Δεκέμβριο του 2017.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.005 ενηλίκων, οι 443 εκ των οποίων δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και οι 377 υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπακογιάννης - “Ρουβίκωνας”: η ομιλία, τα συνθήματα και το “χαφιεδότσουρμο” (εικόνες)

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: ολοκληρωμένη φροντίδα για ογκολογικούς ασθενείς

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 158 σημεία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔικογραφία για τους αγρότες στα Ιωάννινα που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδιαΣήμερα 16:41 | Ειδήσεις

Καταγράφηκαν όλα τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα, και αξιοποιείται υλικό από κάμερες της Εγνατίας.

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση σέβεται κάθε λογική διεκδίκηση των αγροτών, αλλά και το αίτημα των πολιτών να μην ταλαιπωρούνταιΣήμερα 14:57 | Ειδήσεις

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση συνομιλεί με τους αγρότες "η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Εμείς θέλουμε να βρεθεί μια λύση".

Λάρισα: Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες και μοίρασαν μήλα (εικόνες)Σήμερα 14:32 | Ειδήσεις

Όπως έχει ανακοινωθεί, το άνοιγμα των διοδίων προγραμματίζεται να επαναληφθεί και αύριο την Κυριακή.

Λυκούδης στο Πρωινό Σαββατοκύριακο: Ο 21χρονος παρακαλούσε πριν ένα μήνα τον μαέστρο του Μαζωνάκη, για συνεργασίαΣήμερα 10:31 | Ειδήσεις

O Χαράλαμπος Λυκούδης, συνήγορος Γιώργου Μαζωνάκη, μιλάει στο Πρωινό Σαββατοκύριακο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγροτικά μπλόκα: Πότε ανοίγουν και κλείνουν τα τελωνεία σε Εξοχή, Προμαχώνα και Ευζώνους17:44Κατερίνη: Συνελήφθη άνδρας που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι του17:30Ζελένσκι: Η Ουάσιγκτον πρότεινε μια νέα μορφή συνομιλιών με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας17:16Σέρρες: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τρία άτομα για διάρρηξη διαμερίσματος17:02Δικογραφία για τους αγρότες στα Ιωάννινα που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια16:48Σύλληψη 3 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένας Υπαρχιπυροσβέστης, για διακίνηση ναρκωτικών16:34Μαρινάκης: Η κυβέρνηση σέβεται κάθε λογική διεκδίκηση των αγροτών, αλλά και το αίτημα των πολιτών να μην ταλαιπωρούνται16:20Ο Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο Δεσμός16:06Ηράκλειο: Κι άλλο περιστατικό με μετανάστες στα νότια της Κρήτης15:52Ανήλικοι μαθητές διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία της Αττικής - Ενήλικοι πίσω από το κύκλωμα15:42Αθήνα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου στο κέντρο της πόλης15:28Δήμας: Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες15:14Οι δημοσιογράφοι του ANT1news σας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου15:00Conference League: Η ΑΕΚ 1η επίθεση, 2η σε προσπάθειες στην εστία, ξεχωρίζουν Πινέδα, Ελίασον και Ρότα14:46Λάρισα: Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες και μοίρασαν μήλα (εικόνες)14:32Φοινικούντα: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος για συνέργεια στο διπλό έγκλημα14:18Έφοδος της Αστυνομίας σε μαγαζιά με στριπτίζ: Εξέδιδαν γυναίκες στην πορνεία 14:04Θεσσαλονίκη: Άνδρας διέρρηξε εννιά καταστήματα σε έναν μήνα13:50Ελλάδα - ΗΠΑ: Συμφωνία για υπερσύγχρονα ρυμουλκά στα ναυπηγεία της Ελευσίνας13:36Τσιάρας: Έχει ήδη ικανοποιηθεί το 74% των αιτημάτων των αγροτών - Τα μπλόκα και τα πείσματα δεν οφελούν13:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο