LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2022 08:50 | Ανανέωση: 03 Φεβρουαρίου 2022 08:58

Δολοφονία Άλκη - Θεοδωρικάκος: τέλος στο χουλιγκανισμό με τη βοήθεια ΠΑΕ και ΚΑΕ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον ΑΝΤ1 για τη στυγνή δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες και οι αλλαγές.

Θεοδωρικάκος - Καλημέρα Ελλάδα

Ως  μια «ασύλληπτη τραγωδία για την Θεσσαλονίκη και για την οικογένεια του», χαρακτήρισε την δολοφονία του 19χρονου στην Θεσσαλονίκη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε πως «ήταν και είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα. Ήδη υπάρχει μια σύλληψη, η εικόνα που έχω είναι πως υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία. Θα βρεθούν όλοι οι ένοχοι και θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη».

«Θέλω να είναι βέβαιοι όλοι όσοι μας παρακολουθούν ότι η Αστυνομία και ξέρει και μπορεί να κάνει την δουλειά της, όπως και την κάνει», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σε ότι αφορά την οπαδική βία, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη είπε «οφείλουμε μια υπόθεση που για δεκαετίες είναι μια υπόθεση βίας και ανομίας, ο οπαδικός χουλιγκανισμός, να βάλουμε ένα τέλος. Δεν μπορεί να αισθάνεται κανείς καμία απειλή συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως ένας αγώνας ποδοσφαίρου ή μπάσκετ».

«Είναι θέμα πολιτισμού και ανθρωπιάς για την ελληνική Πολιτεία και την κοινωνία να μπει τέλος σε αυτόν τον χουλιγκανισμό. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες. Κανένα πολιτικό κόστος δεν μπορεί να σκέφτεται κανείς όταν μιλάμε για θάνατο και μάλιστα θάνατο νέων παιδιών. Θα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά θα χρειαστούμε σε αυτό την βοήθεια των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, αλλά και των πολιτών. Σύντομα θα δείτε κινήσεις σε αυτό το θέμα», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ευθυμίου: Συντονισμένη δράση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εγκλημάτων αυτών 

«Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη είναι πραγματικά σοκαριστική και μας γεμίζει θλίψη», αναφέρει σε δήλωσή της, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου. Όπως αναφέρει η κα Ευθυμίου, θα απευθυνθεί Υπουργό Δημοσίας Τάξης, στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να ληφθεί συντονισμένη δράση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συγκεκριμένων εγκλημάτων.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του ΑΡΗ είναι πραγματικά σοκαριστική και μας γεμίζει θλίψη. Η σύλληψη όλων των εμπλεκόμενων να είναι γρήγορη και η τιμωρία παραδειγματική. Είναι θετικό η άμεση σύλληψη του ενός φερόμενου δράστη, ύστερα και από την παρέμβαση του Πρωθυπουργού αρμοδίως για την κατά προτεραιότητα εξιχνίαση της δολοφονίας.

Είναι, όμως, ανησυχητικό ότι έρχεται να προστεθεί ως ακραία έκφανση της και σε αλλά περιστατικά απρόκλητης βίας από οπαδικά αίτια. Για το λόγο αυτό, Πολιτεία και κοινωνία επιβάλλεται να επιδείξουν εκείνα τα αντανακλαστικά που θα κόψουν τον ομφάλιο λώρο που θρέφει τις εγκληματικές πράξεις οπαδικής βίας.

Μετά από επικοινωνία μου με συμπολίτες μου που μου ανάφεραν και άλλες έκνομες ενέργειες οπαδικής βίας θα απευθυνθώ, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού μου ρόλου, στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης, στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να ληφθεί συντονισμένη δράση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εγκλημάτων αυτών.

Θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και στους οικείους του νέου αυτού ανθρώπου που χάθηκε τόσο άδικα».

Ειδήσεις σήμερα: 

“The 2night Show”: Η Αναστασία και οι “Αμαρτίες” της

Μητέρα χτύπησε το δύο μηνών βρέφος της και τηλεφώνησε για βοήθεια

Κακοκαιρία: Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο