Μπιφτέκια αλά κρεμ με παρμεζάνα από τον Πέτρο Συρίγο
Πεντανόστιμη συνταγή για μπιφτέκια αλά κρεμ με παρμεζάνα μαγείρεψε στο «Πρωινό» ο σεφ της εκπομπής Πέτρος Συρίγος.
Βήμα - βήμα η συνταγή και όλα τα μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα.
Για τα μπιφτέκια:
- 750 γρ κιμά μοσχαρίσιο ελιά (2 φόρες περασμένο από τη μηχανή)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 Αυγό
- 1 τομάτα τριμμένη
- 300 γρ ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε γάλα
- 3 κ.τ.σ Μαιντανο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και Πιπέρι
Σάλτσα παρμεζάνας:
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
- 300 γρ γάλα
- 250 γρ τριμμένη Παρμεζάνα
- 100 γρ τριμμένη γραβιέρα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα
Η εκτέλεση
- Μουσκεύουμε το ψωμί σε γάλα και στραγγίζουμε καλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για μια ώρα
Μπιφτέκια αλά κρεμ – σάλτσα Παρμεζάνας:
- Σε ένα κατσαρόλάκι βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το γάλα.
- Προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.
- Όταν φτάσει σε ένα σημείο πριν χοχλάσει την βγάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε σίγα ανακατεύοντας τα τυριά.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Τα ψήνουμε στο σχαροτηγανο και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Όταν τα κάνουμε όλα ζεσταίνουμε την σάλτσα παρμεζάνας και τα περιχύνουμε.
- Τελειώνουμε πασπαλίζοντας τα με λίγο σχοινόπρασο