LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Φεβρουαρίου 2022 18:31

Bullying: διασυρμός 12χρονης μαθήτριας ΑμΕΑ (βίντεο)

Η μητέρα της μαθήτριας περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε η κόρη της, η έκκλησή της και η «συγγνώμη» του θύτη.

Bullying - δελτίο ΑΝΤ1

Της Κέλλυς Χεινοπώρου

«Έγινε ο περίγελος του σχολείου, την έφτυναν, την έβριζαν, ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή της», περιγράφει η Κατερίνα Φωτιάδου, μητέρα 12χρονης μαθήτρια ΑμΕΑ στην Κέλλυ Χεινοπώρου και τον ΑΝΤ1, τι έζησε η κόρη της.

Η μητέρα της 14χρονης μαθήτριας περιγράφει τα δύσκολα δυο τελευταία χρόνια που βιώνει η κόρη της, εξαιτίας του διαδικτυακού bullying που καταγγέλλει ότι δέχτηκε από συμμαθητές της. Στα 12 της χρόνια, όταν το κορίτσι - το οποίο βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού – πήγε στην πρώτη γυμνασίου, συμμαθήτριά της άνοιξε δυο λογαριασμούς με τα στοιχεία της 12χρονης και αναρτώντας γυμνές φωτογραφίες άρχισε να την διασύρει

«Έχει οριστεί δικάσιμος στις 3 Μαρτίου, ζητάμε παραδειγματική τιμωρία», λέει η γυναίκα.

Η 12χρονη συμμαθήτρια του θύματος είχε ομολογήσει την πράξη της στις αρχές.

«Ήταν στο πλαίσιο ενός ανώριμου παιχνιδιού, χωρίς να έχω σταθμίσει τις συνέπειες της πράξης μου. Έχω μετανιώσει και έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη. Οι φωτογραφίες με τα απόκρυφα σημεία του σώματος δεν ανήκαν στην ίδια, αλλά ήταν φωτογραφίες που αναζητήθηκαν μέσω διαδικτύου», δηλώνει η 12χρονη μαθήτρια, θύτης του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Είναι δεκάδες όμως οι περιπτώσεις παιδιών με αναπηρίες που σε σχολεία με παιδιά τυπικής ανάπτυξης δέχονται σκληρό εκφοβισμό από τους συμμαθητές τους.

«Από το νηπιαγωγείο ακόμη αντιμετωπίσαμε πολλά περιστατικά. Άρχισαν να εκμεταλλεύονται την αθωότητά του, να του βάζουν να κάνει διάφορα πράγματα και να γελούν μαζί του, καθώς τον βιντεοσκοπούν. Να του λένε «κάνε τον κόκορα, κάνε το γάιδαρο ή του έδιναν ψεύτικα τηλέφωνα , όπου το παιδί καλούσε και ποτέ δεν απαντούσαν. Το παιδί απέκτησε μελαγχολία , να είναι στα πρόθυρα κατάθλιψης», περιγράφει η μητέρα.

«Ήταν ένα παιδί απομονωμένο στο σχολείο. Όποιο παιδί τολμούσε να παίξει μαζί της , τα άλλα παιδιά τους εκβιάζανε. Είχαμε βρισιές, κοροϊδίες. Την φώναξε φίλη της στο σπίτι και ο αδελφός της προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί αλλά ευτυχώς το παιδί μου μπόρεσε και ξέφυγε», συνεχίζει.

Οι γονείς και τα παιδιά τους, που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού ή έχουν άλλες αναπηρίες, ζητούν να πάψει ο σχολικός και αργότερο ο κοινωνικός τους αποκλεισμός

«Τα παιδιά μας ζουν έναν εφιάλτη. Πρέπει να σταματήσει αυτή η βία», καταλήγει η μητέρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δολοφονία Θεσσαλονίκη - Ηρακλής: Στα χρώματα του Άρη έβαψε το σήμα του

Κορονοϊος – Λύματα: μείωση έως και 82% στο ιικό φορτίο

Καμπουράκης: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στο σπίτι του

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο