LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Φεβρουαρίου 2022 07:59 | Ανανέωση: 01 Φεβρουαρίου 2022 08:24

Καμπουράκης – Ντούμας: Επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια τους (βίντεο)

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη. Τι είπαν για τις επιθέσεις στα σπίτια τους, ο δημοσιογράφος και ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών. 

Ντούμας - επίθεση με γκαζάκια - σπίτι

Δυο επιθέσεις με γκαζάκια σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης, με διαφορά λίγων λεπτών, η μια έξω από το σπίτι του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, κοντά στο Πεδίο του Άρεως και η άλλη στη είσοδο της πολυκατοικίας που μένει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

Από την έκρηξη έξω από το σπίτι του του προέδρου των ειδικών φρουρών προκλήθηκε φωτιά, ωστόσο δεν επεκτάθηκε σε κοντινά αυτοκίνητα και υπήρξαν μόνο ζημιές στην είσοδο.

Ντούμας - επίθεση με γκαζάκια - σπίτι

Μιλώντας ο ίδιος στην ΕΡΤ ανέφερε πως δεν κινδύνευσε κανείς δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο εκείνη την ώρα. Σχετικά με τις αιτίες της επίθεσης είπε πως πέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του ως προϊόν της δημοκρατίας δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο.

«Απειλές υπάρχουν διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές. Δεν πτοούν ούτε εμένα, ούτε όσα εκπροσωπώ» είπε και έκανε λόγο για χώρους που δρουν φασιστικά και σχετίζονται με το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να φιμώσουν απόψεις. «Στηρίζω τη Δημοκρατία, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά ο αντίλογος δεν είναι η φωτιά, και ο κίνδυνος, η Δημοκρατία έχει τρόπους να εκφραστεί» τόνισε ο Βασίλης Ντούμας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και υπάρχει όπως είπε υλικό από κάμερες, αξιοποιήσιμο που θα εξεταστεί από τις αρχές.

Σε ότι αφορά την έκρηξη στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει ο Δημήτρης Καμπουράκης στην Αργυρούπολη, προκλήθηκαν κάποιες μικρές φθορές.

«Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα μπαμ. Βγήκα έξω είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει», δήλωσε ο δημοσιογράφος, στον ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι εάν η πόρτα δεν ήταν ασφαλείας η φωτιά θα μπορούσε να μπει μέσα στο ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου δεν μένει εκείνος αλλά η πεθερά του που ευτυχώς έλλειπε.

Ρουβίκωνας - παρέμβαση - σπίτι - Καμπουράκης

Η επίθεση έχει καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Ο κ. Καμπουράκης περιέγραψε ότι στο βίντεο φαίνεται ένας τύπος ο οποίος στάθηκε στο πλατύσκαλο με έναν σάκο και αφού έβαλε φωτιά, έφυγε τρέχοντας.

 Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι «οι επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών κ. Ντούμα, καθώς και παρόμοιες επιθέσεις που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε ιδιωτικά οχήματα αστυνομικών συνιστούν εγκληματικές ενέργειες που δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από κανέναν δημοκρατικό πολίτη.

Ρουβίκωνας - παρέμβαση - σπίτι - Καμπουράκης

Αντίστοιχα απαράδεκτες και βαθιά αντιδημοκρατικές είναι οι επιθέσεις των τραμπούκων του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και στα γραφεία της Αττικής Οδού. Η συντεταγμένη πολιτεία θα πράξει όσα απαιτούνται προκειμένου να οδηγηθούν οι ένοχοι αυτών των πράξεων στη δικαιοσύνη και θεωρούμε αυτονόητη την καταδίκη όλων των παραπάνω ενεργειών από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος μετά από οπαδική συμπλοκή

Ιαπωνία: Μαχητικό F-15 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

Καιρός: Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι την Τρίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πόσα από τα 46 κόμματα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των Ευρωεκλογών. 

30ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμούΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Πόσα χρήματα άντλησε ο ΟΔΔΗΧ. Υπερδεκαπλάσια η προσφορά από επενδυτές. Για ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης,

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:01ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:47Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο