Μπριζόλες χοιρινές με ντομάτα και φέτα από τον Πέτρο Συρίγο
Εύκολη συνταγή για μπριζόλες χοιρινές με ντομάτα και φέτα παρουσίασε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» ο σεφ Πέτρος Συρίγος.
Ο Πέτρος Συρίγος αποκάλυψε όλα τα μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα, για να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους, μέσα σε λίγα λεπτά.
Υλικά για την συνταγή
- 2 κιλά χοιρινές μπριζόλες λαιμού κομμένες σε φέτες των 2.5 εκατοστών
- 5 ώριμες μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 5 σκ. σκόρδο κομμένο σε μπαστουνάκια
- 400 γρ φέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 150 ml ελαιόλαδο
- 150 ml λευκό κρασί
- 2 κύβους ζωμό λαχανικών
- 250 ml νερό
- 1 κ.τ.σ πάπρικα καπνιστή
- 2 κ.τ.σ ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.τ.σ μαιντανό χοντροκομμένο
Συνταγή
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
- Τοποθετούμε τις μπριζόλες στον πάγκο εργασίας και τις Αλατοπιπερώνουμε.
- Μετά τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
- Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
- Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τις μπριζόλες.
- Τις περιχύνουμε με το λευκό κρασί.
- Στην συνεχεία τις πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο και με την μισή
- ρίγανη.
- Βάζουμε από πάνω και τις καλύπτουμε όλες με τις φέτες ντομάτας.
- Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και την υπόλοιπη ρίγανη.
- Απλώνουμε από πάνω την φέτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Τέλος προσθέτουμε από τις γωνιές του ταψιού τον ζωμό.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για αλλά 15 λεπτά η μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα.
- Τις Σερβίρουμε πασπαλισμένες με λίγο μαϊντανό χοντροκομμένο