LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2022 20:45 | Ανανέωση: 30 Ιανουαρίου 2022 21:15

Βουλή – Βελόπουλος: Είστε η κυβέρνηση των λαθών

Σκληρή κριτική του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην κυβέρνηση, από το βήμα της Ολομέλειας.

Βουλή - πρόταση μομφής - Κυριάκος Βελόπουλος

«Εδώ και δυόμιση χρόνια μόνο λάθη κάνετε. Επίσης, δεν κυβερνάτε τώρα πρώτη φορά. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δικαιολογία. Εδώ και τέσσερις ημέρες πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα και πολλοί δρόμοι είναι ακόμα απροσπέλαστοι. Είστε η κυβέρνηση των λαθών. Είστε ανεπαρκείς απέναντι στις περιστάσεις» είπε μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε.

«Είστε η χειρότερη κυβέρνηση. Στην πανδημία η Ελλάδα είναι στην πρώτη τριάδα στην Ε.Ε., σε θανάτους.

Στην ενέργεια στην ακρίβεια πρώτοι, δεύτεροι στις τιμές χονδρικής στην ενέργεια, στο χρέος πρώτοι, στα ελλείμματα στο πραγματικό εισόδημα, ακραία καιρικά φαινόμενα, ακραία ανικανότητα.

Και εσείς επιμένετε να κινείστε με πολιτικάντικους τακτικισμούς και με στημένες ανούσιες κόντρες. Και το λέω αυτό γιατί από το εσωκομματικό σας ακροατήριο δεν ακούσαμε μέχρι στιγμής ούτε μία πρόταση.

Βουλή - πρόταση μομφής - Κυριάκος Βελόπουλος

Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι «δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη. Η ευθύνη σημαίνει παραίτηση για τον Έλληνα, πολιτική ευθύνη είναι το άλλοθι του αποτυχημένου πολιτικού». Εγώ πάλι δεν είδαν κανέναν να παραιτείται. Μία κυβέρνηση, κύριοι, που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της είναι εντελώς άχρηστη. Δεν είναι άριστη».

«Αν θέλετε να γίνετε χρήσιμοι επιστρέψτε τα διόδια στους Έλληνες» συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε την αρχή της αναλογικότητας που είναι και σύμφωνη με το σύνταγμα. Όσο δρόμο διανύουν οι οδηγοί τόσα διόδια θα πληρώνουν. Η εταιρεία αυτή έχει κερδίσει 800 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να πάνε προς αρωγή των μισθωτών, των συνταξιούχων, των υπαλλήλων, των φτωχών».

«Επειδή έρχεται το καλοκαίρι,» είπε ο κ. Βελόπουλος «να σας θυμίσω ότι πρέπει να επισπεύσετε το πρόγραμμα δασοπυρόσβεσης. Ήδη το έχετε καθυστερήσει. Πρέπει να αρχίσετε από τώρα την οργάνωση. Απομένουν μόνο λίγες εβδομάδες. Ο σχεδιασμός για την ενίσχυση υπάρχει από την εποχή του κ. Χαρδαλιά. Χρειάζεται διπλασιασμός των εναέριων μέσω, χρειάζονται προσλήψεις πυροσβεστών και άλλα πολλά. Κάντε το για να μην χαθούν πάλι περιουσίες και για να μην θρηνήσουμε θύματα».

Τέλος ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της ενέργειας.

Βουλή - πρόταση μομφής - Κυριάκος Βελόπουλος

«Χωρίς φθηνή ενέργεια δεν βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα, δεν μπορεί να στηριχθεί καμία κοινωνική πολιτική, δεν μπορεί να μειωθεί η ανεργία, δεν μπορούν να αυξηθούν μισθοί και συντάξεις. Η Ελλάδα είναι όμηρος στον τομέα της ενέργειας. Παίρνουμε ρεύμα από Ιταλία, Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία, Βουλγαρία. Αν αύριο αυτοί κατεβάσουν τα ρελέ θα χρειαστούμε ενέργεια για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Όλοι σας καταντήσατε τη χώρα όμηρο των εχθρών μας στον τομέα της ενέργειας. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν κάνατε τίποτα γι' αυτό τον τομέα»κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Διόνυσος: Άκρως επιθετικό είδος ο λύκος που κυκλοφορεί

Κορονοϊός - Όμικρον 2: Πόσο επικίνδυνη είναι η νέα υποπαραλλαγή

Πάνος Νάτσης: Η σπαρακτική ανάρτηση της συντρόφου του

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο