LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2022 09:04

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Η Όμικρον είναι πιο ήπια, αλλά όχι αθώα

Ποιο είναι το προφίλ των θανάτων από κορονοϊό. Τι δήλωσε η Αθηνά Λινού για την Όμικρον 2.

Μαγιορκίνης - Λινού - Πρωινοί Τύποι


Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, την αύξηση των θανάτων τις τελευταίες ημέρες αλλά και την μετάλλαξη Όμικρον μίλησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Πρωινοί Τύποι ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.  

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, "η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να κυριαρχεί με τα κρούσματα από την Δέλτα να έχουν πέσει στα 4.000 με 5.000". 

Για το προφίλ των θανάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι το βασικό στοιχείο είναι το 75% με 82% των θανάτων είναι άτομα πάνω από 70 ετών που είναι ανεμβολίαστοι  και πρόσθεσε ότι οι θάνατοι σε μικρότερες ηλικίες έχουν μειωθεί. 

Σημείωσε ακόμα, "ότι η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι πιο ήπια, ωστόσο όπως είπε αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τελείως αθώα". 

Από την πλευρά της η κ. Λινού σημείωσε ότι "αυτή την στιγμή είμαστε σε υψηλό πλατό". Παράλληλα, σημείωσε ότι διεθνώς υπάρχει ανησυχία ότι θα επικρατήσει η Όμικρον 2, η οποία όπως είπε η κ. Λινού φαίνεται να έχει μια υπεροχή ως προς την μεταδοτικότητα, ωστόσο σημείωσε ότι δεν φαίνεται να είναι πιο επιθετική.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σύρπης, ψυχίατρος σε αναστολή, καθώς είναι ανεμβολίαστος, ενώ νόησε από κορονοϊό και αρνείται ακόμα να κάνει το εμβόλιο σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί του, ζητούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, κάνοντας δυο rapid test την εβδομάδα. Παράλληλα, εξέφρασε εκ νέου την αντίθεση του στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς όπως είπε είναι σε πειραματικό στάδιο.

Από την πλευρά της η κ. Λινού σημείωσε ότι μόνο στην Ελλάδα έχουν μείνει ορφανά από τον κορονοϊό 10.000 παιδιά και πρόσθεσε ότι οι ανεμβολίαστοι και νοσούν ξανά και μεταδίδουν τον ιό. Το ίδιο ισχύει και για τους εμβολιασμένους, με την διαφορά ότι όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση δεν θα χάσουν την ζωή τους, υπογράμμισε η κ. Λινού.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης χαρακτήρισε γελοιότητα τους ισχυρισμούς ότι mRNA εμβόλιο τροποποιεί το DNA. Δεν νοείται γιατρός που μην στηρίζει τα εμβόλια. Είναι επικίνδυνο να λέγονται τέτοια, σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι θέμα του ιατρικού συλλόγου το αν θα απολυθούν οι γιατροί που δεν στηρίζουν τα εμβόλια. Τίθεται θέμα δεοντολογίας, υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τέιλορ Σουίφτ: Άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο σπίτι της

Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά σε φυλακές (εικόνες)

Ο Ερντογάν απέλυσε και τον επικεφαλής της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανεστίδης για τις ύβρεις για Μητσοτάκη: Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής και εκτός αέρα - Ζητώ συγγνώμη (βίντεο)10:00Γρατσία για Καρυστιανού: Το κόμμα δεν θα εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών09:46Γιανίκ Ανιέλ: Σε δίκη για βιασμό 13χρονης ο Γάλλος Ολυμπιονίκης09:32Ρωσία: Χιονοθύελλα σαρώνει την Καμτσάτκα – Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (βίντεο)09:18Λευκός Οίκος: Το Ιράν σταμάτησε 800 εκτελέσεις διαδηλωτών09:04Λάρισα: Παραμένουν τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας με ανοιχτούς δρόμους08:50Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη οδηγός έπεσε σε 15 ΙΧ - Εκτεταμένες υλικές ζημιές (βίντεο)08:36Βρέθηκε νεκρός ο 25χρονος που είχε εξαφανιστεί από το Μαρούσι08:22Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό08:08Φωτιά σε κατοικία στο Περιστέρι: Δύο γυναίκες στο νοσοκομείο07:52Ρωσική επίθεση κατέστρεψε ενεργειακή υποδομή κρίσιμης σημασίας, στο Χάρκοβο07:38Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου07:24Η Ελλάδα παραχώρησε στρατιωτικό υλικό στον Λίβανο07:10Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο πρόσφερε στον Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε06:52ΟΗΕ: Σημαντικό βήμα η έναρξη της Β΄ Φάσης του σχεδίου για τη Γάζα06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Φρέντι Μέρκιουρι: Πέθανε η “κρυφή” του κόρη σε ηλικία 48 ετών23:59Μενίδι: Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς - 13 συλλήψεις23:46Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο