LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2022 12:25

Κομισιόν - Εμβολιασμοί: Θα γλιτώναμε 1000000 νοσηλείες αν έκαναν όλοι την τρίτη δόση

Σαφές μήνυμα για τον κορονοϊό και τον εμβολιασμό έστειλε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύνοδος Κορυφής - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Σαφές μήνυμα για τον κορονοϊό και τον εμβολιασμό έστειλε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Εάν όλοι οι εμβολιασμένοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκαναν ενισχυτική δόση, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες στην ΕΕ», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε βιντεομήνυμά της στο Twitter ανέφερε συγκεκριμένα ότι «σήμερα φτάνουμε σε ένα ορόσημο στις εκστρατείες εμβολιασμών. Πάνω από τους μισούς ενηλίκους στην ΕΕ έχουν κάνει την ενισχυτική δόση για την covid.

To 82% των ενηλίκων στην ΕΕ έχουν εμβολιαστεί. Αυτό είναι καλό. Αλλά βέβαια χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα. Αυτοί που μπορούν πρέπει να εμβολιαστούν και να κάνουν την ενισχυτική δόση».

Η κ.Φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «οι γιατροί και τα στοιχεία το έχουν κάνει πολύ ξεκάθαρο. Οι εμβολιασμοί και οι ενισχυτικές δόσεις παρέχουν την καλύτερη προστασία κατά του ιού και των μεταλλάξεών του, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «τα δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δείχνουν ότι οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να μας κρατήσουν εκτός νοσοκομείων. Εάν όλοι οι εμβολιασμένοι στην ΕΕ, έκαναν ενισχυτική δόση, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες στην ΕΕ».

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται πραγματικά γρήγορα σε πολλές χώρες της ΕΕ. Ας προστατεύσουμε τους εαυτούς μας», κατέληξε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σεισμός στη Σαντορίνη10:26Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια10:11Ρωσία: Μία νεκρή και τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drones στην Βορονέζ09:57Στις φλόγες το Ιράν: Στους δρόμους ο στρατός για την καταστολή των διαδηλώσεων - Έτοιμες να βοηθήσουν οι ΗΠΑ09:43Σε συναγερμό το Ισραήλ για ενδεχόμενη αμερικανική παρέμβαση στο Ιράν09:29Νίκαια: Συνελήφθη 37χρονος για κατοχή κοκαΐνης09:14Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο με δύο επιβάτες έπεσε στο γκρεμό 08:59Φωτιά σε χώρο επιχείρησης στο Κορωπί - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής08:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Ιανουαρίου08:30Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:15Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο