LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2022 09:07 | Ανανέωση: 28 Ιανουαρίου 2022 09:04

Φάλαινα στον Άλιμο - Μήλιου: λίγες ελπίδες να επιβιώσει το κήτος (βίντεο)

Τι εξηγεί η ειδικός για την κατάσταση του ζώου που έχει βγει στα ρηχά και γίνεται προσπάθεια για να προωθηθεί στα ανοιχτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η Αναστασία Μήλιου, Διευθύντρια Έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», αναφορικά με την τραυματισμένη φάλαινα που έχει βγει στα ρηχά, στον Άλιμο, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει υποδομή για την περίθαλψη τέτοιου ζώου. Προσπαθούμε επί χρόνια να φτιάξουμε ένα «νοσοκομείο» για τέτοια θαλάσσια θηλαστικά και ταλαιπωρούμαστε από την γραφειοκρατία. Μόνο επί τόπου περίθαλψη μπορεί να υπάρξει στην προκείμενη περίπτωση».

«Είναι ασυνήθιστο ο ζιφιός να βρεθεί στα ρηχά. Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και είναι λίγες οι ελπίδες για να μπορέσει να επανέλθει», επεσήμανε.

Όπως εξήγησε, «τα ζώα αυτά δεν χάνουν τον προσανατολισμό τους είτε είναι τραυματισμένα είτε άρρωστα. Για να είναι εκεί, σημαίνει πως έχει πρόβλημα».

Η κ. Μήλιου σημείωσε πως «ο ζιφιός είναι πολύ ευαίσθητο στην έντονη υποβρύχια ηχορύπανση. Συνήθως αποφεύγει πολύ έντονα την παρουσία του ανθρώπου, καθώς κρύβεται. Ακόμη και αν το δει κάποιος στα ανοιχτά, θα είναι για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς σπεύδει να απομακρύνεται».


Ειδήσεις σήμερα:

“Ελπίδα” - Πατούλης: η Αυτοδιοίκηση είναι εξιλαστήριο θύμα της ανεπάρκειας άλλων μηχανισμών

Σταϊκούρας: Μειωμένος και σε 10 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Θα ήθελα να ήμουν η Ρένα Βλαχοπούλου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικόΣήμερα 07:39 | Ειδήσεις

Πώς «έδεσε» η κατηγορία που οδήγησε δεκάδες κατηγορούμενους ενώπιον των Αρχών.

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις προς τους πολίτες από τους πνευμονολόγουςΧθες 21:05 | Ειδήσεις

Τα άτομα με προϋπάρχουσες αναπνευστικές παθήσεις είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε περιόδους αυξημένων επιπέδων σκόνης και αυτό απεικονίζεται και σε αυξημένες προσελεύσεις στα νοσοκομεία.

Αντιτρομοκρατική: Σύλληψη 38χρονου για συμμετοχή στην “Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης”Χθες 20:49 | Ειδήσεις

Που και πως συνελήφθη ο άνδρας από τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής. Για ποιες υποθέσεις κατηγορείται μαζί με τους συνεργούς του.

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”Σήμερα 06:40 | Ειδήσεις

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εξέφρασε τη «μεγάλη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της άσκησης».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη07:13Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”07:01Λασίθι: Έκρυβαν ναρκωτικά και σύνεργα σε σπίτια και ΙΧ (εικόνες)06:48Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:35Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη06:21Καιρός: Βροχές, σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη06:08Λειψοί: Τραγούδι... πρόσκληση στο νησί από τον Δήμαρχο και τον “Μιχαλάρα” (βίντεο)23:59Ημέρα της Γης: Ο ΕΕΣ παρουσιάζει την Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής23:48Ιράκ: Ερντογάν - Ρασίντ έβαλαν “στο στόχαστρο” το PKK23:36Οι “Ήρωες της Digea” επισκέφθηκαν το Λασίθι! (εικόνες)23:25Αλμυρός – Κακοποίηση ζώων: Είχε τον σκύλο δεμένο σε τρέιλερ23:13Συνήγορος Τραμπ: Δεν είναι παράνομο να προσπαθείς να επηρεάσεις τις εκλογές23:01Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις προς τους πολίτες από τους πνευμονολόγους22:35Ελληνοτουρκικά - ΜΟΕ: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση στο Πεντάγωνο (εικόνες)22:22Basket League - Μαρούσι: Νίκησε το Λαύριο και διεκδικεί μια θέση στα play off22:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο