LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2022 06:24

Ιαπωνία: Τραγική κατάληξη σε υπόθεση ομηρίας

Άντρας επιτέθηκε σε τριμελή ιατρική ομάδα που τον επισκέφθηκε για να του προσφέρει βοήθεια μετά τον θάνατο συγγενούς του.

Ιαπωνία - αστυνομία - αστυνομικοί

Άνδρας περίπου εξήντα ετών συνελήφθη από την ιαπωνική αστυνομία, αφού επιτέθηκε χθες βράδυ εναντίον ομάδας επαγγελματιών της υγείας, ο ένας εκ των οποίων, που κράτησε όμηρο όλη τη νύχτα, υπέκυψε στα τραύματά του νωρίς το πρωί, όπως μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Η αστυνομία εισέβαλε το πρωί στο σπίτι του υπόπτου, που κράταγε όμηρο τον 44χρονο γιατρό επί σχεδόν 12 ώρες στην περιοχή Φουτζιμίνο, στη Σαϊτάμα, βορειοδυτικό προάστιο του Τόκιο, αναφέρουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Ο όμηρος διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε, σύμφωνα με το NHK, που επικαλέστηκε αστυνομική πηγή.

Τριμελής ιατρική ομάδα πήγε χθες βράδυ να επισκεφθεί τον άνδρα για να του προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και να τού εκφράσει συλλυπητήρια μετά τον θάνατο συγγενούς του, σύμφωνα με πληροφορίες ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης.

Όμως ο άνδρας, για άγνωστο λόγο, τους επιτέθηκε. Τραυμάτισε, ανοίγοντας πυρ με όπλο που περιγράφεται ως κυνηγετικό εναντίον ενός από τα μέλη της ιατρικής ομάδας, φυσιοθεραπευτή, 41 ετών, χρησιμοποίησε δακρυγόνο εναντίον του δεύτερου και πήρε όμηρο τον 44χρονο γιατρό.

Η αστυνομία βρήκε τον τραυματία, που είχε τις αισθήσεις του, έξω από το σπίτι, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για την κατάστασή του. Το τρίτο μέλος της ομάδας, που δέχθηκε επίθεση με δακρυγόνο, επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Πριν αποφασίσει να προχωρήσει στην επέμβαση, η αστυνομία βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύποπτο και προσπαθούσε να τον πείσει να αφήσει ελεύθερο τον όμηρο, σύμφωνα με το Jiji.

Περίπου 110 κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκεται το σπίτι στο οποίο εκτυλίχθηκε η ομηρία απομακρύνθηκαν από τις αρχές. Σχολεία στην περιοχή αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 151 σημεία

Βουλή – πρόταση μομφής: Ξεκινάει η τριήμερη διαδικασία

Καιρός: νεφώσεις και τοπικές βροχές την Παρασκευή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο Λεωφόρος Βάρης - Κορωπίου: Σοκάρουν οι εικόνες από το τροχαίο με την νταλίκα που μετέφερε άμμο20:54Έγκλημα Κίσσαμος - 23χρονος: Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσει και γι' αυτό τον πυροβόλησα 20:40Παναθηναϊκός: Ο Μήτογλου παραμένει "πράσινος" μέχρι το 202920:26Κυκλώνας Μελίσα: 30 νεκροί στις χώρες της Καραϊβικής - Πρωτοφανή επίπεδα καταστροφής για την Τζαμάικα20:12Κύπελλο Ελλάδας: «Σβηστό» 5-0 για τον Ολυμπιακό με πρωταγωνιστές Γιάρεμτσουκ και Μπιανκόν19:58Σκηνές φρίκης στην Βραζιλία: Πτώματα κείτονταν στον δρόμο έπειτα από αστυνομική επιχείρηση (βίντεο)19:44Χανιά: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ναρκωτικά19:30Λούβρο: Οι δύο συλληφθέντες παραδέχτηκαν εν μέρει την εμπλοκή τους19:16Σουδάν: Τουλάχιστον 460 νεκροί από επίθεση σε μαιευτήριο19:02Ουκρανία: Από σήμερα σε ισχύ η νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ18:48Ηγουμενίτσα: Περιστατικό ενδοσχολικής βίας - Στα επείγοντα ένας μαθητής18:34Κύπελλο Ελλάδας: Ο Καλοσκάμης λύτρωσε την ΑΕΚ από «γκέλα»... μεγατόνων18:20Αποκαλύψεις - Ειρήνη Μουρτζούκου: Τα πρώτα στοιχεία από την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη18:06Λιθουανία: Κλειστά τα σύνορα με την Λευκορωσία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου17:52Αποκαλύψεις - Ροδόπη: Δεκάδες νεκρά ζώα σε οικόπεδο17:38ΕΟ Λάρισας-Βόλου: Σφοδρό τροχαίο - Ένας μοτοσικλετιστής στο νοσοκομείο17:24Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες δίνουν την καλύτερη απάντηση - Γυρνούν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που επιμένουν να διακινούν ορισμένοι17:10Ο DHW ζητά την σαφή τοποθέτηση της Γερμανίας σχετικά με το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα στις συνομιλίες με την Τουρκία 16:55Ροδόπη: 51χρονος χτύπησε τον πατέρα του με μπαστούνι - Νεκρός ο ηλικιωμένος16:41Ρωσία: Εφικτή η ειρήνη στην Ουκρανία μέσα στον επόμενο χρόνο16:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο