LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2022 06:24

Ιαπωνία: Τραγική κατάληξη σε υπόθεση ομηρίας

Άντρας επιτέθηκε σε τριμελή ιατρική ομάδα που τον επισκέφθηκε για να του προσφέρει βοήθεια μετά τον θάνατο συγγενούς του.

Ιαπωνία - αστυνομία - αστυνομικοί

Άνδρας περίπου εξήντα ετών συνελήφθη από την ιαπωνική αστυνομία, αφού επιτέθηκε χθες βράδυ εναντίον ομάδας επαγγελματιών της υγείας, ο ένας εκ των οποίων, που κράτησε όμηρο όλη τη νύχτα, υπέκυψε στα τραύματά του νωρίς το πρωί, όπως μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Η αστυνομία εισέβαλε το πρωί στο σπίτι του υπόπτου, που κράταγε όμηρο τον 44χρονο γιατρό επί σχεδόν 12 ώρες στην περιοχή Φουτζιμίνο, στη Σαϊτάμα, βορειοδυτικό προάστιο του Τόκιο, αναφέρουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Ο όμηρος διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε, σύμφωνα με το NHK, που επικαλέστηκε αστυνομική πηγή.

Τριμελής ιατρική ομάδα πήγε χθες βράδυ να επισκεφθεί τον άνδρα για να του προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και να τού εκφράσει συλλυπητήρια μετά τον θάνατο συγγενούς του, σύμφωνα με πληροφορίες ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης.

Όμως ο άνδρας, για άγνωστο λόγο, τους επιτέθηκε. Τραυμάτισε, ανοίγοντας πυρ με όπλο που περιγράφεται ως κυνηγετικό εναντίον ενός από τα μέλη της ιατρικής ομάδας, φυσιοθεραπευτή, 41 ετών, χρησιμοποίησε δακρυγόνο εναντίον του δεύτερου και πήρε όμηρο τον 44χρονο γιατρό.

Η αστυνομία βρήκε τον τραυματία, που είχε τις αισθήσεις του, έξω από το σπίτι, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για την κατάστασή του. Το τρίτο μέλος της ομάδας, που δέχθηκε επίθεση με δακρυγόνο, επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Πριν αποφασίσει να προχωρήσει στην επέμβαση, η αστυνομία βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύποπτο και προσπαθούσε να τον πείσει να αφήσει ελεύθερο τον όμηρο, σύμφωνα με το Jiji.

Περίπου 110 κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκεται το σπίτι στο οποίο εκτυλίχθηκε η ομηρία απομακρύνθηκαν από τις αρχές. Σχολεία στην περιοχή αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 151 σημεία

Βουλή – πρόταση μομφής: Ξεκινάει η τριήμερη διαδικασία

Καιρός: νεφώσεις και τοπικές βροχές την Παρασκευή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)09:54Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών09:39Καύσωνας: Υποχωρεί από τη Γαλλία και μετακινείται πιο ανατολικά προς τη Γερμανία09:25Τραμπ: Χλευάζει όσους μετανάστες αποπειραθούν να δραπετεύσουν από το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»09:10Εύβοια: Τρελή πορεία αγροτικού οχήματος – Βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα (βίντεο)08:55Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων08:40Αργολίδα: Ανατίναξαν ΑΤΜ και άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών08:25Πάτρα: Φωτιά σε αστικό ιστό στο Κάτω Καστρίτσι08:10Μέγαρα: Ο λόγος πίσω από την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι07:55Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστή η πρόσβαση από τη βόρεια είσοδο λόγω των ανέμων07:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιουλίου07:25O ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση στα ΣΜΝ07:11Αλέκος Παναγούλης: Η απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου και το... περίεργο τροχαίο δυστύχημα 06:57Τραμπ: Το Ισραήλ αποδέχτηκε πρόταση για 60ήμερη κατάπαυση πυρός – Κάλεσμα στη Χαμάς να συμφωνήσει06:43Τραγωδία στην Ισπανία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιές και καύσωνα – Ανάμεσά τους και παιδί 2 ετών06:29Τι καιρό θα κάνει σήμερα Τετάρτη06:15ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο