LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2022 13:52

Σταϊκούρας: Μειωμένος και σε 10 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

Επιδότηση ρεύματος και τον Φεβρουάριο προανήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ. Τον Μάρτιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

ΕΝΦΙΑ - Ακίνητα - φόρος - φόροι

Σε περίπου 15 ημέρες θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τον «νέο ΕΝΦΙΑ» και επιδίωξη είναι να αρχίσει να πληρώνεται από τον Μάρτιο σε 10 μηνιαίες δόσεις. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι θα ενσωματωθεί ο συμπληρωματικός φόρος στον κύριο και με την αλλαγή επί τα βελτίω των συντελεστών ο ΕΝΦΙΑ θα είναι «συνολικά (κατά 60-70 εκατ. ευρώ) μειωμένος κατά μόνιμο τρόπο για τους περισσότερους πολίτες». Σημειώνεται ότι ο «νέος ΕΝΦΙΑ» αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 13ης αξιολόγησης, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «πήγε πολύ καλά».

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι επιδίωξη είναι να ανοίξει τον Μάρτιο η πλατφόρμα για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τηλεδιασκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς (όπως ο ΕΦΚΑ κ.ά.), προκειμένου να ενσωματωθούν τα στοιχεία που διαθέτουν τον συγκεκριμένο μήνα. Ο φόρος θα αρχίσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο, όπως και πέρυσι.

Παράλληλα, έως το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί από την ΑΑΔΕ και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων για τα «κουρεμένα» ενοίκια.

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις για τις «επιστρεπτέες προκαταβολές» (η επιστροφή των ποσών από επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχει μετατεθεί για τον Ιούνιο), ο υπουργός είπε ότι «θα αξιολογήσουμε το επόμενο διάστημα ανάλογα με την πορεία των κρίσεων». Ενώ, για την επιδότηση του ρεύματος, ανέφερε πως θα συνεχιστεί από το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας και τον Φεβρουάριο και για όσο χρειαστεί.

Τέλος, σχετικά με αυτά που συνέβησαν λόγω της «Ελπίδας», αναφέρθηκε στη συγγνώμη που ζήτησε ο πρωθυπουργός και δήλωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για καλύτερες δομές και καλύτερο συντονισμό.

Ειδήσεις σήμερα: 

“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Θα ήθελα να ήμουν η Ρένα Βλαχοπούλου

Βουλή – πρόταση μομφής: Ξεκινάει η τριήμερη διαδικασία

Ιαπωνία: Τραγική κατάληξη σε υπόθεση ομηρίας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές COVID19 και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα18:24ΑΑΔΕ: Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων για παραβίαση του καθεστώτος ακινησίας18:10Συνελήφθη 23χρονος οπαδός που έκανε χρήση λέιζερ σε βάρος αθλητών κατά τη διάρκεια αγώνα17:57ΗΠΑ: Το FBI διεξάγει έρευνα για τρομοκρατία για τους πυροβολισμούς εναντίον δύο στρατιωτών της Εθνοφρουράς17:42Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στα χιονοδρομικά κέντρα17:28Τουρκία: Ξεκίνησε η ναυπήγηση ενός αντιτορπιλικού αντιαεροπορικής άμυνας - Θα αποτελέσει τμήμα του Χαλύβδινου Θόλου17:14Υπόθεση Novartis: Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεια των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων17:00ΟΠΕΚΕΠΕ: Άναψε… φωτιές ο ισχυρισμός Ανδρουλάκη για κουμπαριά Μητσοτάκη – Ξυλούρη16:46Χανιά: Επιτέθηκε στον πατέρα του με 50 μαχαιριές επειδή… τον είδε στο καφενείο16:33Πούτιν: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ μπορεί να αποτελέσει βάση για μελλοντικές συμφωνίες16:19Ηράκλειο: Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 έφτασε η σορός του 19χρονου ΕΠΟΠ 16:05UEFA Conference League: Φιορεντίνα – ΑΕΚ απόψε στον ΑΝΤ115:51Ταϊλάνδη - Ινδονησία: Τουλάχιστον 116 οι νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία15:38Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε εθελοντική στρατιωτική στράτευση – Πότε καθίσταται υποχρεωτική15:24Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για τα χαμένα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας15:10Λίβερπουλ: Ένοχος δήλωσε δράστης που έπεσε με ΙΧ σε πλήθος φιλάθλων που πανηγύριζε την κατάκτηση της Premier League14:56Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με εκδήλωση στο Σύνταγμα14:42Κικίλιας: Διπλασιάζουμε το επίδομα ανεργίας των ναυτικών και διευρύνουμε τους δικαιούχους14:28Ρωσία: Κλείνει το τελευταίο προξενείο της Πολωνίας στην χώρα14:14Νέα έκτακτη στήριξη 56 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους που επλήγησαν από ευλογιά και πανώλη14:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο