LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2022 13:52

Σταϊκούρας: Μειωμένος και σε 10 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

Επιδότηση ρεύματος και τον Φεβρουάριο προανήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ. Τον Μάρτιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

ΕΝΦΙΑ - Ακίνητα - φόρος - φόροι

Σε περίπου 15 ημέρες θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τον «νέο ΕΝΦΙΑ» και επιδίωξη είναι να αρχίσει να πληρώνεται από τον Μάρτιο σε 10 μηνιαίες δόσεις. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι θα ενσωματωθεί ο συμπληρωματικός φόρος στον κύριο και με την αλλαγή επί τα βελτίω των συντελεστών ο ΕΝΦΙΑ θα είναι «συνολικά (κατά 60-70 εκατ. ευρώ) μειωμένος κατά μόνιμο τρόπο για τους περισσότερους πολίτες». Σημειώνεται ότι ο «νέος ΕΝΦΙΑ» αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 13ης αξιολόγησης, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «πήγε πολύ καλά».

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι επιδίωξη είναι να ανοίξει τον Μάρτιο η πλατφόρμα για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τηλεδιασκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς (όπως ο ΕΦΚΑ κ.ά.), προκειμένου να ενσωματωθούν τα στοιχεία που διαθέτουν τον συγκεκριμένο μήνα. Ο φόρος θα αρχίσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο, όπως και πέρυσι.

Παράλληλα, έως το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί από την ΑΑΔΕ και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων για τα «κουρεμένα» ενοίκια.

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις για τις «επιστρεπτέες προκαταβολές» (η επιστροφή των ποσών από επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχει μετατεθεί για τον Ιούνιο), ο υπουργός είπε ότι «θα αξιολογήσουμε το επόμενο διάστημα ανάλογα με την πορεία των κρίσεων». Ενώ, για την επιδότηση του ρεύματος, ανέφερε πως θα συνεχιστεί από το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας και τον Φεβρουάριο και για όσο χρειαστεί.

Τέλος, σχετικά με αυτά που συνέβησαν λόγω της «Ελπίδας», αναφέρθηκε στη συγγνώμη που ζήτησε ο πρωθυπουργός και δήλωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για καλύτερες δομές και καλύτερο συντονισμό.

Ειδήσεις σήμερα: 

“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Θα ήθελα να ήμουν η Ρένα Βλαχοπούλου

Βουλή – πρόταση μομφής: Ξεκινάει η τριήμερη διαδικασία

Ιαπωνία: Τραγική κατάληξη σε υπόθεση ομηρίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ – Ζελένσκι: Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μαρ-α-ΛάγκοΣήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Την παραμονή της συνάντησης στη Φλόριντα, η Μόσχα έστειλε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δεκάδες πυραύλους να βομβαρδίσουν το Κίεβο και την περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και αφήνοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνουΣήμερα 08:39 | Ειδήσεις

Ο Χριστουγεννιάτικος τζίρος του 2025 φτάνει τα 4,5 δισ. ευρώ και δίνει τη «σκυτάλη» στις χειμερινές εκπτώσεις.

Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τουςΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησε ένας φίλος των ορειβατών ο οποίος σχεδίαζε να πάει μαζί τους στα Βαρδούσια όμως τελευταία στιγμή δεν τα κατάφερε. 

Διαγράφονται 280.000 "αιώνιοι" φοιτητές - 35.000 ζήτησαν παράταση σπουδώνΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Η 31η Δεκεμβρίου 2025 είναι η ημερομηνία, κατά την οποία αυτόματα θα διαγραφούν όσοι έχουν ξεπεράσει την ανώτατη χρονική διάρκεια φοίτησης, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαβρόφ: Νόμιμος στόχος ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Ανέτοιμο το Κίεβο για συνομιλίες09:54Ελάφρυνση δημόσιου χρέους: Στόχος η πλήρης εξόφληση των διμερών δανείων του Α' μνημονίου μία δεκαετία πριν την λήξη09:39Τραμπ – Ζελένσκι: Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μαρ-α-Λάγκο09:25Διαγράφονται 280.000 "αιώνιοι" φοιτητές - 35.000 ζήτησαν παράταση σπουδών09:10Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου08:56Με το βλέμμα στη συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι οι Ευρωπαίοι ηγέτες 08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Δεκεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων στους δρόμους του Πανοράματος (βίντεο)23:59Παναθηναϊκός: Δυσαρέσκεια για τη... φωτογραφία του Τετέ με τη φανέλα της Γκρέμιο - Παίρνουν «μέτρα»23:44Τροχαίο στην Αχαΐα: Κατέληξε και ο 30χρονος τραυματίας - Η οικογένεια του δώρισε τα όργανα του23:30Βαρδούσια Όρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία ο κοινοτάρχης του Αθανάσιου Διάκου23:16Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED23:02Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία22:48Ηρακλής – Πανιώνιος: Εύκολη νίκη κόντρα στον ουραγό22:34Φθιώτιδα: Ουρές χιλιομέτρων σε εθνική οδό και παραδρόμους - "Γολγοθάς" η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)22:20Τέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”22:06Κολοσσός Ρόδου – Μύκονος: Σπουδαία νίκη για τους φιλοξενούμενους21:37Βαρδούσια: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Τον αναζητούσαν για να τον ενημερώσουν τον θάνατο του παππού του ενώ ήταν νεκρός21:23ΑΕΚ – Άρης: Η “Ένωση” πήρε το ντέρμπι21:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο