LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2022 13:52

Σταϊκούρας: Μειωμένος και σε 10 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

Επιδότηση ρεύματος και τον Φεβρουάριο προανήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ. Τον Μάρτιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

ΕΝΦΙΑ - Ακίνητα - φόρος - φόροι

Σε περίπου 15 ημέρες θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τον «νέο ΕΝΦΙΑ» και επιδίωξη είναι να αρχίσει να πληρώνεται από τον Μάρτιο σε 10 μηνιαίες δόσεις. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι θα ενσωματωθεί ο συμπληρωματικός φόρος στον κύριο και με την αλλαγή επί τα βελτίω των συντελεστών ο ΕΝΦΙΑ θα είναι «συνολικά (κατά 60-70 εκατ. ευρώ) μειωμένος κατά μόνιμο τρόπο για τους περισσότερους πολίτες». Σημειώνεται ότι ο «νέος ΕΝΦΙΑ» αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 13ης αξιολόγησης, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «πήγε πολύ καλά».

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι επιδίωξη είναι να ανοίξει τον Μάρτιο η πλατφόρμα για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τηλεδιασκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς (όπως ο ΕΦΚΑ κ.ά.), προκειμένου να ενσωματωθούν τα στοιχεία που διαθέτουν τον συγκεκριμένο μήνα. Ο φόρος θα αρχίσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο, όπως και πέρυσι.

Παράλληλα, έως το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί από την ΑΑΔΕ και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων για τα «κουρεμένα» ενοίκια.

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις για τις «επιστρεπτέες προκαταβολές» (η επιστροφή των ποσών από επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχει μετατεθεί για τον Ιούνιο), ο υπουργός είπε ότι «θα αξιολογήσουμε το επόμενο διάστημα ανάλογα με την πορεία των κρίσεων». Ενώ, για την επιδότηση του ρεύματος, ανέφερε πως θα συνεχιστεί από το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας και τον Φεβρουάριο και για όσο χρειαστεί.

Τέλος, σχετικά με αυτά που συνέβησαν λόγω της «Ελπίδας», αναφέρθηκε στη συγγνώμη που ζήτησε ο πρωθυπουργός και δήλωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για καλύτερες δομές και καλύτερο συντονισμό.

Ειδήσεις σήμερα: 

“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Θα ήθελα να ήμουν η Ρένα Βλαχοπούλου

Βουλή – πρόταση μομφής: Ξεκινάει η τριήμερη διαδικασία

Ιαπωνία: Τραγική κατάληξη σε υπόθεση ομηρίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒορίζια: Ελεύθερος υπό όρους ο 23χρονος για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμούΣήμερα 12:45 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος ανιψιός του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, ενός εκ των δύο νεκρών από το ένοπλο επεισόδιο, υποστήριξε πως το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου βρισκόταν σε γάμο.

Στην Ιταλία για μεταμόσχευση θα μεταφερθεί το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια στην ΈδεσσαΣήμερα 14:29 | Ειδήσεις

Ο 65χρονος με την 55χρονη σύζυγό του νοσηλεύονται με οξεία ηπατική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Τραγωδία σε ειδικό σχολείο στον Πειραιά: 13χρονη μαθήτρια πνίγηκε με το φαγητό τηςΣήμερα 11:56 | Ειδήσεις

Στη Διεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νίκαιας έχουν οδηγηθεί για προσαγωγή ο διευθυντής και ο/η εκπαιδευτικός. 

Ουκρανία: Τα 28 σημεία του ειρηνευτικού σχεδίου ΤραμπΣήμερα 13:20 | Ειδήσεις

Ανάμεσα στους όρους του σχεδίου είναι η συνταγματική αποδοχή της Ουκρανίας ότι δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, καθώς και η αποδοχή του ΝΑΤΟ να περιλάβει στο καταστατικό του πρόβλεψη που θα διευκρινίζει ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στη Συμμαχία στο μέλλον.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στην Ιταλία για μεταμόσχευση θα μεταφερθεί το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια στην Έδεσσα14:50Φωτιά τώρα στο Ηράκλειο – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (εικόνες)14:36Ο ΡΥΘΜΟΣ 94.9 γιορτάζει 25 χρόνια και σε προσκαλεί στο πάρτυ γενεθλίων του14:30Ντουμπάι: Πέθανε ο πιλότος στη συντριβή ινδικού καταδιωκτικού αεροπλάνου κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης14:22Μαρινάκης: Η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι που πριν λίγα χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο14:08Επίθεση του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Στράτου Σιμόπουλου 13:54Ουκρανία: Τα 28 σημεία του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ13:40Κύκλωμα με τους ψευτοεπενδυτές των καζίνο: Στον ανακριτή ο Σπύρος Μαρτίκας (βίντεο)13:26Ντουμπάι: Συντριβή αεροσκάφους κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης (βίντεο)13:12Βορίζια: Ελεύθερος υπό όρους ο 23χρονος για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού12:58Φουκοσίμα: Η Ιαπωνία προχωρά στη μερική επαναλειτουργία του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού στον κόσμο12:44Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα - Πλημμύρες και κατολισθήσεις (εικόνες)12:30ΑΧΕΠΑ: Ζευγάρι νοσηλεύεται με οξεία ηπατική ανεπάρκεια μετά από κατανάλωση μανιταριών12:16Τραγωδία σε ειδικό σχολείο στον Πειραιά: 13χρονη μαθήτρια πνίγηκε με το φαγητό της12:02Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν μαθητές από καθολικό σχολείο 11:48Μητσοτάκης στο Bloomberg για το λιμάνι του Πειραιά: Ενισχύουμε τη στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ11:34“Ενώπιος Ενωπίω”- Ρέμος για Μαρινέλλα: Θέλω να ανοίξει τα μάτια για να την αποχαιρετήσουμε όπως της αξίζει (βίντεο)11:20Ιωάννινα: Υπερχείλισε ο Καλαμάς - Προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Κέρκυρα 11:06Βορίζια: Στα Δικαστήρια Ηρακλείου ο αδερφός της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη για να απολογηθεί10:52Μητσοτάκης για Ένοπλες Δυνάμεις: Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ10:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο