LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2022 08:34

“Ελπίδα” - Σκρέκας: πιθανή η αποζημίωση σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα (βίντεο)

Τι είπε ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις διακοπές και τις βλάβες, την πορεία αποκατάστασης και τις αποζημιώσεις που εξετάζεται να δοθούν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σκρέκας - Καλημέρα Ελλάδα

«Η αντιμετώπιση βλαβών από τον ΔΕΔΔΗΕ έχει γίνει πολύ καλύτερα από την προηγούμενη κακοκαιρία. Από τις 200.000 διακοπές ρεύματος την Δευτέρα, έχουμε πέσει, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, σε λιγότερα από 1.000 νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα. Αυτό για μας σημαίνει ότι δεν έχει πάρει ρεύμα κανένα σπίτι. Βέβαια, η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλη για τους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό. Μέχρι το μεσημέρι πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί παντού και η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί», είπε την Πέμπτη ο Κώστας Σκρέκας, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριξε πως «τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία όσο περιγράφονται. Ο συντονισμός μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Δήμων ήταν καλός, γι΄ αυτό και μέσα σε 48 ώρες αποκαταστάθηκε το 95% των βλαβών».

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, «την προηγούμενη χρονιά είχαν μείνει πάνω από 24 ώρες οι Σποράδες χωρίς ρεύμα, φέτος έμειναν μόνο λίγες ώρες, γιατί είχαμε καλύτερη κατανομή των δυνάμεων. Στην Εύβοια είχαν μείνει χωρίς ρεύμα πολλά χωριά, αλλά γρήγορα αποκαταστάθηκε σε πολλές περιοχές η ηλεκτροδότηση. Πέρσι στην βόρεια Αττική είχαμε τεράστιο πρόβλημα, φέτος είχαμε ελάχιστες διακοπές».

Σχετικά με τις αποζημιώσεις σε πολίτες, ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε πως «έχουμε δύο κατηγορίες προβλημάτων: η πρώτη να έχουν καταστραφεί ηλεκτρικές συσκευές από τις μεταβολές στην τάση, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να διορθώσει τις βλάβες και σε αυτήν η διαδικασία είναι απλή και η αποζημίωση είναι άμεση. Η δεύτερη, εξετάζουμε να δούμε αν θα μπορούμε να αποζημιώσουμε αυτούς που έχουν ταλαιπωρηθεί από την διακοπή ηλεκτροδότησης», ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι ίσως υπάρξει σύντομα ένας μόνιμος μηχανισμός αποζημίωσης για περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης.

Σε ότι αφορά τις περιπτώσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων που για 3η ή 4η ημέρα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ο κ .Σκρέκας είπε πως «Χθες βράδυ στην Νέα Πεντέλη είχαν όλα τα σπίτια ρεύμα, εκτός από δύο. Δόθηκε ρεύμα τα μεσάνυχτα. Έχουμε πρόβλημα στην οδό Κιλκίς στο Χαλάνδρι, έχουμε πρόβλημα σε σπίτια στην Αγία Παρασκευή, Χολαργό και Παπάγου. Στον Νότιο Τομέα έχουμε προβλήματα σε Άλιμο και Γλυφάδα και έχουμε και πολλές περιπτώσεις στα Μεσόγεια. Έχουμε συνεννόηση με τους Δήμους, να ανοίξουν τους δρόμους για να περάσουν τα συνεργεία και να διορθώσουν τις βλάβες, οι οποίες «φαίνονται» καλύτερα, τώρα που αποκαταστάθηκε το δίκτυο Μέσης Τάσης σε όλη την Αττική».

«Όλοι οι άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν ότι μπορούν για να ηλεκτροδοτηθούν πάλι όλα τα σπίτια. Κάνουμε ότι μπορούμε για να δούμε αν μπορούν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν. Αυτό όμως δεν είναι μόνιμη λύση. Η μόνιμη λύση είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων. Βρέθηκα προχθές σε περιοχή που δεν είχε ρεύμα, ενώ στον παραπάνω δρόμο είχε προχωρήσει το έργο υπογειοποίησης των καλωδίων και υπήρχε ρεύμα», σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Ειδήσεις σήμερα:

“Ελπίδα”: Τεράστια χιονοκάλυψη σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα (χάρτης)

Ζωγράφου: Μακάβριες εικόνες με φέρετρο να σέρνετε πάνω σε κουβέρτα μέσα στο χιόνι (εικόνες)

Αττική - Κρήτη: τι ισχύει για σχολεία, τηλεργασία, δικαστήρια και μαγαζιά την Πέμπτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή του Σκαλανίου08:34Globiled: Ολοκληρωμένη λύση φωτισμού με "Pay As You Save"08:20Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν "προκυμαία" στη Βενεζουέλα, που συνδεόταν με τη διακίνηση ναρκωτικών08:06Λαβρόφ: Η Δύση πρέπει να καταλάβει ότι η Ρωσία έχει τη στρατηγική πρωτοβουλία στην Ουκρανία07:52Πέθανε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές07:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Δεκεμβρίου07:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη07:10Μπολσονάρου: Νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση επίμονου λόξυγγα23:59Ο Τραμπ δηλώνει "πολύ θυμωμένος" για την ουκρανική επίθεση στην προεδρική κατοικία του Πούτιν23:44Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ23:30Ζαπορίζια: Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, λέει ο επικεφαλής23:14Τραμπ: Με επαίνους στον Νετανιάχου, ζητά να μπει στη δεύτερη φάση της η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα23:00Αττική Οδός: 21χρονος μεθυσμένος οδηγός πάτησε γκάζι για να ξεφύγει από το μπλόκο22:46Τραμπ: “Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί” - Συζητήσεις με Νετανιάχου για τη Γάζα22:32Έκρηξη κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων - 120 παιδιά με γρίπη σε μία εφημερία στο Αγλαΐα Κυριακού22:18Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 202622:04Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Τεττέη - Το αντίο στην Κηφισιά21:50Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα21:36Η Χαμάς επαναλαμβάνει πως δεν θα καταθέσει τα όπλα, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Νετανιάχου21:22Μητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους21:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο