LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2022 22:04

Έκρηξη στην Συγγρού: Τα αίτια και τα σενάρια (βίντεο)

Στην κυκλοφορία δόθηκε ο δρόμος αργά το βράδυ. Για σειρά παραγόντων που βοήθησαν να μην υπάρξουν θύματα, κάνουν λόγοι οι Αρχές. Τεράστιες ζημιές σε πολλά κτήρια σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων.

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές από την ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε κτήριο επί της Λεωφόρου Συγγρού και είχε ως αποτέλεσμα ένας 78χρονος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με εγκαύματα στα άκρα.

Σε βίντεο που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, λίγα λεπτά μετά από την ισχυρή έκρηξη, έχουν καταγραφεί οι πυροσβέστες που προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες που καίνε απ’ άκρη σ’ άκρη τον πρώτο όροφο  του κτηρίου, στις αρχές της Λεωφόρου Συγγρού, ενώ κάμερα από μεγάλη απόσταση έχει καταγράψει την λάμψη από τη στιγμή της έκρηξης.

Ένα ταξί περνούσε ακριβώς στο απέναντι ρεύμα, όταν έγινε η έκρηξη. Η δεξιά πλευρά του οχήματος έχει «γαζωθεί» από θραύσματα. Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν ο οδηγός και η επιβάτης.

Στις 06:50 της Τετάρτης σήμανε ο «συναγερμός» στην Πυροσβεστική. Οι περίοικοι τηλεφωνούσαν στο 199 και έλεγαν ότι είχε γίνει έκρηξη και ακολούθησε πυρκαγιά. 

Ένας 78χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα σε χέρια και πόδια. 

Όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής έρευνα, υπήρξε διαρροή αερίου και την ώρα που ο ηλικιωμένος άναψε τον διακόπτη, υπήρξε σπινθηρισμός και έγινε η έκρηξη. 

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

Ζημιές προκλήθηκαν μεταξύ άλλων σε κτήριο της Περιφέρειας Αττικής, με τον Γιώργο Πατούλη να δηλώνει πως η αργία και η ώρα που έγινε η έκρηξη ήταν σωτήριες για ανθρώπους που σε μια άλλη ημέρα, μια καθημερινή, θα βρίσκονταν στην περιοχή. 

Περισσότεροι από 20 πυροσβέστες προσπαθούσαν επί μία ώρα να σβήσουν την φωτιά και να μην επιτρέψουν να επεκταθούν οι φλόγες σε διπλανά κτήρια και υπερκείμενους ορόφους. 

Οι εικόνες από τους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου είναι αποκαλυπτικές της σφοδρότητας της έκρηξης. Τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί και θα χρειαστεί πολύς καιρός ώστε να αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές. 

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, η Λεωφόρος Συγγρού αποδόθηκε στην κυκλοφορία, αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και η συλλογή στοιχείων σχετικά με τα αίτια της εκκωφαντικής έκρηξης.

Στις έρευνες που έγιναν τις πρώτες ώρες συμμετείχαν και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Αστυνομίας, οι οποίοι έκριναν ότι δεν είχε τοποθετηθεί κάποια βόμβα και έτσι οι πυροσβέστες έχουν αναλάβει την έρευνα, ώστε να υπάρξει πόρισμα για τα αίτια της έκρηξης.

Την Πέμπτη, με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι καταγραφές των ζημιών σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα, σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων. Μεταξύ των πληγέντων είναι η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1:

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Παιδιά 4 - 18 ετών το 33% των κρουσμάτων

Σέρρες - Απόπειρα βιασμού: Ελεύθεροι με όρους οι δυο νεαροί

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική την Πέμπτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότεςΣήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει ήδη εκδώσει προειδοποίηση για ενδεχόμενες καθυστερήσεις.

Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής ΕλλάδαςΣήμερα 07:46 | Ειδήσεις

Στην Ηλεία, τα μπλόκα των αγροτών και των κτηνοτρόφων έχουν στηθεί στον κόμβο του Πύργου και στην περιοχή των Λεχαινών.

Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοιΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Διαμαρτυρόμενοι του πρωτογενούς τομέα από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κτίριο.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των ΤρικάλωνΣήμερα 07:31 | Ειδήσεις

Σωματεία και φορείς επισκέπτονται καθημερινά τους αγρότες στα μπλόκα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότες08:20Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:06Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας07:52Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων07:38Γαλλία: Ύποπτα ντρόουν έκαναν τρεις εμφανίσεις πάνω από βαση των υπηρεσιών πληροφοριών του γαλλικού στρατού 07:24Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 07:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο