LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2022 22:04

Έκρηξη στην Συγγρού: Τα αίτια και τα σενάρια (βίντεο)

Στην κυκλοφορία δόθηκε ο δρόμος αργά το βράδυ. Για σειρά παραγόντων που βοήθησαν να μην υπάρξουν θύματα, κάνουν λόγοι οι Αρχές. Τεράστιες ζημιές σε πολλά κτήρια σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων.

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές από την ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε κτήριο επί της Λεωφόρου Συγγρού και είχε ως αποτέλεσμα ένας 78χρονος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με εγκαύματα στα άκρα.

Σε βίντεο που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, λίγα λεπτά μετά από την ισχυρή έκρηξη, έχουν καταγραφεί οι πυροσβέστες που προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες που καίνε απ’ άκρη σ’ άκρη τον πρώτο όροφο  του κτηρίου, στις αρχές της Λεωφόρου Συγγρού, ενώ κάμερα από μεγάλη απόσταση έχει καταγράψει την λάμψη από τη στιγμή της έκρηξης.

Ένα ταξί περνούσε ακριβώς στο απέναντι ρεύμα, όταν έγινε η έκρηξη. Η δεξιά πλευρά του οχήματος έχει «γαζωθεί» από θραύσματα. Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν ο οδηγός και η επιβάτης.

Στις 06:50 της Τετάρτης σήμανε ο «συναγερμός» στην Πυροσβεστική. Οι περίοικοι τηλεφωνούσαν στο 199 και έλεγαν ότι είχε γίνει έκρηξη και ακολούθησε πυρκαγιά. 

Ένας 78χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα σε χέρια και πόδια. 

Όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής έρευνα, υπήρξε διαρροή αερίου και την ώρα που ο ηλικιωμένος άναψε τον διακόπτη, υπήρξε σπινθηρισμός και έγινε η έκρηξη. 

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

Ζημιές προκλήθηκαν μεταξύ άλλων σε κτήριο της Περιφέρειας Αττικής, με τον Γιώργο Πατούλη να δηλώνει πως η αργία και η ώρα που έγινε η έκρηξη ήταν σωτήριες για ανθρώπους που σε μια άλλη ημέρα, μια καθημερινή, θα βρίσκονταν στην περιοχή. 

Περισσότεροι από 20 πυροσβέστες προσπαθούσαν επί μία ώρα να σβήσουν την φωτιά και να μην επιτρέψουν να επεκταθούν οι φλόγες σε διπλανά κτήρια και υπερκείμενους ορόφους. 

Οι εικόνες από τους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου είναι αποκαλυπτικές της σφοδρότητας της έκρηξης. Τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί και θα χρειαστεί πολύς καιρός ώστε να αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές. 

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΤΗΡΙΟ - ΣΥΓΓΡΟΥ

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, η Λεωφόρος Συγγρού αποδόθηκε στην κυκλοφορία, αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και η συλλογή στοιχείων σχετικά με τα αίτια της εκκωφαντικής έκρηξης.

Στις έρευνες που έγιναν τις πρώτες ώρες συμμετείχαν και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Αστυνομίας, οι οποίοι έκριναν ότι δεν είχε τοποθετηθεί κάποια βόμβα και έτσι οι πυροσβέστες έχουν αναλάβει την έρευνα, ώστε να υπάρξει πόρισμα για τα αίτια της έκρηξης.

Την Πέμπτη, με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι καταγραφές των ζημιών σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα, σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων. Μεταξύ των πληγέντων είναι η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1:

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Παιδιά 4 - 18 ετών το 33% των κρουσμάτων

Σέρρες - Απόπειρα βιασμού: Ελεύθεροι με όρους οι δυο νεαροί

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική την Πέμπτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας07:23Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο