LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2022 22:00 | Ανανέωση: 26 Ιανουαρίου 2022 22:49

Κύπελλο Ελλάδας: η Λαμία στους “4” με γκολ στην παράταση

Ο Άρης στάθηκε άξιος της μοίρας του και των πολλών χαμέων ευκαιριών του.

ΛΑΜΙΑ - ΑΡΗΣ

Χάρη σε μία κεφαλιά του Άνταμ Τζανετόπουλου δύο λεπτά πριν το τέλος της παράτασης και τις επεμβάσεις του Μπόγιαν Σαράνοφ, η Λαμία επικράτησε 1-0 του Άρη στο «Αθανάσιος Διάκος» και, σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Άξιοι της μοίρας τους οι Θεσσαλονικείς που είχαν δύο χαμένα πέναλτι με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά (16’) και τον Μπρούνο Γκάμα (124’) και τρεις ακόμα, τουλάχιστον, σπουδαίες ευκαιρίες.

Όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες, ο Άρης πήρε την κατοχή της μπάλας, με τη Λαμία να δίνει χώρο. Παραλίγο να το... πληρώσουν οι γηπεδούχοι, καθώς στο 14’ ο Φακούντο Μπερτόγλιο κέρδισε πέναλτι από τον Ντάνι Μπεχαράνο. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε, όμως, άστοχα, ο Καμαρά, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Έχοντας την ψυχολογία στο πλευρό τους, οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου έψαξαν το γκολ, με τον Μάριο Σιαμπάνη να βγάζει δύσκολα το διαγώνιο σουτ του Τάιρον Ντελ Πίνο στο 21’ – φάση στην οποία τραυματίστηκε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός – έπειτα από ωραίο τακουνάκι του Λας Μπανγκουρά. Ένα σουτ του Μπαντού Εντιαγέ, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, που κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση.

ΛΑΜΙΑ - ΑΡΗΣ

Οι «κίτρινοι» απείλησαν εκ νέου στο ξεκίνημα του β’ μέρους, όταν ο Ντάνιελ Μαντσίνι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με την κεφαλιά του Εντιαγέ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Σαράνοφ. Στο 55’ ήταν η σειρά της Λαμίας να απειλήσει, με τον Γιώργο Σαραμαντά να εκμεταλλεύεται τις κόντρες, αλλά το φαλτσαριστό πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σιαμπάνη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 65’, όταν από το γύρισμα του Μαντσίνι, η μπάλα κόντραρε στον Φάνη Τζανδάρη, αλλά πριν περάσει εξ ολοκλήρου τη γραμμή, την μπλόκαρε ο Σαράνοφ.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα – για τρίτο σερί ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες σε διάστημα επτά ημερών – με την παράταση να είναι αναπόφευκτο επακόλουθο. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου της, ο Άρης απείλησε με το φάουλ του Χαβιέ Ματίγια, στο οποίο είχε «απάντηση» ο Σαράνοφ ενώ στο 112’ το σουτ του Χουάν Ιτούρμπε από πλεονεκτική θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Κι η μπάλα «τιμώρησε» τους παίκτες του Άκη Μάντζιου στο 118’: από κόρνερ του Κωνσταντίνου Προβυδάκη, ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Τέλος; Όχι!

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι έπειτα από επέμβαση του Σαράνοφ σε νέο σουτ του Ιτούρμπε, ο Μπρούνο Γκάμα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Τζανδάρη. Και πάλι, όμως, ο Σέρβος τερματοφύλακας ήταν εκεί για να αποκρούσει την εκτέλεση του Πορτογάλου αρχηγού του Άρη.

ΛΑΜΙΑ - ΑΡΗΣ

Με συνολικό σκορ 1-0, η Λαμία προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό σε διπλές αναμετρήσεις. 

Έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Δημήτρη Καραντώνη είχαν, από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, οι άνθρωποι της Λαμίας. Μάλιστα, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο, στα Social Media του συλλόγου από τη Φθιώτιδα, ανέβηκε η εξής ανάρτηση: «Αίσχη Καραντώνη στη Λαμία! Κ. Κλάτενμπεργκ το βλέπεις το παιχνίδι; Βλέπεις τα χάλια;».


Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Νούνιες, Μπανγκουρά, Τζανετόπουλος – Εντιαγέ, Μπράμπετς.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Αντέντζο, Σαραμαντάς (85’ Μαρτίνεθ), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά, Τάιρον (31’ Νούνιες), Ρόμανιτς (106’ Τσούκαλος), Καραμάνος (78’ Αραμπούλι).

ΆΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ (90’+2’ Ματίγια), Ματέο (75’ Γκάμα), Μπερτόγλιο (66’ Ιτούρμπε), Μαντσίνι (109’ Μάνος), Καμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα τρία παιχνίδια για την 2η αγωνιστική της Προημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, έχουν αναβληθεί :

  • Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναθηναϊκός (0-4 στον πρώτο αγώνα)
  • Ολυμπιακός - Παναιτωλικός (1-2 στον πρώτο αγώνα)
  • ΑΕΚ - ΠΑΟΚ  (0-0 στον πρώτο αγώνα)

Ειδήσεις σήμερα:

Ινφαντίνο: Με Μουντιάλ κάθε διετία, δεν θα πνίγονται Αφρικανοί στη Μεσόγειο

“Ελπίδα” - Αρκαλοχώρι: “Έμπαζαν” νερά τα κοντέινερ των σεισμόπληκτων (εικόνες)

Η Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε υπνωτήριο αστέγων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο ΧαλάνδριΔευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 17:56 | Ειδήσεις

Αν και έχουν περάσει 17 μήνες η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προκαταρκτικής έρευνας, για μια πυρκαγιά που διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα έκαψε σε δύο ημέρες δεκάδες σπίτια.

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματαΣήμερα 18:39 | Ειδήσεις

Η τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία της, ήταν σε κατάστημα στου Ζωγράφου στις 10  Ιανουαρίου.

Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμόΣήμερα 18:26 | Ειδήσεις

Ανησυχητική έξαρση, παρουσιάζουν τα περιστατικά γρίπης, τις τελευταίες εβδομάδες, με εκτόξευση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία και στις Παιδιατρικές Κλινικές.

Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο ΙράνΣήμερα 19:33 | Ειδήσεις

Η στενή συνεργάτιδα του Προέδρου Τραμπ, έδωσε το στίγμα των προθέσεων του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θύελλα αντιδράσεων, μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις του Έντι Ράμα - Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη22:08Ποπάι: ο γκρινιάρης ναυτικός έχει... γενέθλια!21:54Καρδίτσα – ΑΕΚ: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την “Ένωση”21:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 χάρισε ελπίδα σε Παιδικά Χωριά SOS και Φλόγα21:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα21:12Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο Χαλάνδρι20:58Ant1 Sports: Την Κυριακή έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Σαντίνο Αντίνο20:44Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματα20:30Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Λατινικής Αμερικής: Ανησυχία καταναλωτών για την ποιότητα των κρεάτων στην Ελλάδα20:16Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Ιράν20:02Προμηθέας Πάτρας – Πανιώνιος: Πήραν… το θρίλερ οι φιλοξενούμενοι19:48Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμό19:34Σκληραίνει το μέτωπο Κυβέρνησης – αγροτών19:20Ολυμπιακός – Μαρούσι: Νίκη με “κατοστάρα” για τους Πειραιώτες19:06Μαρινάκης: H κυβέρνηση και οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι18:52Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: Άνετη πρόκριση του Άρη στο Final 8 κόντρα στο Περιστέρι18:38Ηράκλειο: Στην εντατική γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι18:24Πανσερραϊκός – Κηφισιά: Νίκη – οξυγόνο για τα “λιοντάρια”18:10Χαλκίδα: Φωτιά σε σπίτι στην Αγία Μαρίνα - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο17:56Τσίπρας: Ο προοδευτικός κόσμος αναζητά μια ισχυρή κυβερνώσα προοδευτική δύναμη, κι όχι μικρά και ανίσχυρα να κυβερνήσουν κόμματα17:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο