LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2022 06:45

ΠΟΥ – Μετάλλαξη Όμικρον: Παραμένει πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος

Ο αριθμός των κρουσμάτων κατέγραψε νέο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα,  καθώς εντοπίστηκαν περισσότερα από 21 εκ. κρούσματα.

Κορονοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον

Το επίπεδο του κινδύνου που εγείρει η παραλλαγή Όμικρον του SARS-CoV-2 παραμένει πολύ υψηλό, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κατέγραψε νέο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

«Με βάση τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα επί του παρόντος, ο παγκόσμιος κίνδυνος που συνδέεται με την Όμικρον παραμένει πολύ υψηλός», τονίζει ο οργανισμός.

«Καταγράφηκαν πάνω από 21 εκατομμύρια νέα κρούσματα (τις τελευταίες επτά ημέρες), ο υψηλότερος αριθμός σε εβδομαδιαία βάση που έχει καταγραφεί από την εκδήλωση της πανδημίας», εξηγεί.

Ο οργανισμός διευκρινίζει πως ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 5% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, έναντι 20% κατά τη διάρκεια της αμέσως προηγούμενης. Ο δείκτης επίπτωσης σε παγκόσμια κλίμακα αυξάνεται κατά «πιο αργό» τρόπο, σημειώνει.

Ο ΠΟΥ κάνει επίσης λόγο για 50.000 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, αριθμό που παρέμεινε σταθερός την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη.

Η παραλλαγή Όμικρον παραμένει η κυρίαρχη σε παγκόσμια κλίμακα. Η επίπτωση της παραλλαγής Δέλτα βρίσκεται σε «συνεχή πτώση», ενώ οι παραλλαγές Άλφα, Βήτα και Γάμμα κυκλοφορούν πλέον «πολύ λίγο».

«Οι χώρες που γνώρισαν αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021 είδαν ή αρχίζουν να βλέπουν μείωσή τους» το τρέχον διάστημα, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Η Όμικρον εντοπίστηκε στο 89,1% των δειγμάτων που συγκεντρώθηκαν και εξετάστηκαν τις τελευταίες 30 ημέρες.

Τα στοιχεία που μεταφορτώθηκαν στην παγκόσμια βάση δεδομένων GISAID δείχνουν ακόμη ότι η παραλλαγή Δέλτα, που ήταν προηγουμένως η κυρίαρχη, δεν αντιπροσωπεύει πλέον παρά μόλις το 10,7% των κρουσμάτων σε διεθνές επίπεδο.

Ειδήσεις σήμερα: 

“Ελπίδα”: Aegean και Olympic Air ακύρωσαν 33 πτήσεις την Τετάρτη

“Ελπίδα” - ΜΜΜ: πως θα κινηθούν την Τετάρτη

Καιρός - “Ελπίδα”: νεφώσεις, χιόνι και βοριάδες την Τετάρτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αταλάντη: Σκύλος δάγκωσε και ακρωτηρίασε γυναίκα - Έχασε δύο δάχτυλα19:40Ροδόπη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα - Δεν γνωρίζει για τον θάνατο του 7χρονου γιού της19:26Φωκίδα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι ορειβάτες στα Βαρδούσια19:11Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι18:57Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο στις Μοίρες – 78χρονος δικυκλιστής με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις18:43Παναθηναϊκός: Ξεκάθαρη διάψευση για Τετέ: Καμία πρόταση, δεν παραχωρείται δανεικός18:29Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Αναβλήθηκε ο αγώνας… λόγω γρίπης18:15Ο Ολυμπιακός θέλει να πει "αντίο" στο 2025 με νίκη στη Μπολόνια 18:01Συρία: Πολύνεκρη έκρηξη σε τέμενος17:47Αλεξανδρούπολη: Μόλις 9 κιλά ζύγιζε το 3χρονο παιδί που πέθανε από ασιτία17:33Αργίες 2026: Όλα τα τριήμερα και το τετραήμερο του νέου έτους17:19Μάλγαρα - Μπλόκα: Κλείνουν την Κυριακή το μεσημέρι οι αγρότες το ρεύμα προς Αθήνα17:05Πάρος: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα και βυθίστηκε (εικόνες)16:51Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στην Κυψέλη - Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή16:37Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:23Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε πιλοτική 24ωρη λειτουργία το Σάββατο16:09Γαύδος: Διασώθηκαν 361 αλλοδαποί από το Λιμενικό15:51Δράμα: Σπείρα παραβίαζε μπαλκονόπορτες και αφαιρούσε χρήματα και κοσμήματα - Λεία που ξεπερνά τις 30000 ευρώ15:37Πάτρα: Δύο ανήλικοι στο νοσοκομείο έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ15:22Φαρμακονήσι - Διάσωση παράτυπων μεταναστών: Συνεχίζονται οι έρευνες για μία ανήλικη15:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο